Mit csináljak anyával?
Én nagyon szeretem anyát (bár inkább apás vagyok),de mostanában már kezelhetetlen. Világéletében mindenen vérigsértődött de ezt mostmár nem bírom. Minden napos a hiszti,sírás,ajtócsapkodás. Ha valami nem úgy van ahogy neki tetszik egyből ordítozik,csapkod. Majd elkezd bőgni.
Még akkor is az van amit ő akar mikor alszik! A tvt nem hagyja,hogy kikapcsoljuk,mert felébred rá,hogy elnyomjuk vagy netán kikapcsolnánk. És akkor is hisztizik. Mindenben a legrosszabbat látja, hihetetlenül pesszimista folyton a fejemhezvág olyan dolgokat ami nem igaz. pl kb 2 naponta elmondja,hogy én ilyen börtöntöltelék leszek (15 éves lány vagyok),mert ő látja rajtam!!
Néha tök boldog,kb egy óráig mikor valami a kedvét szegi és kifordul magából...
Apuval tehetetlenül állunk. Beszélni nem tudunk vele,mert a második mondat után becsapja az ajtót.
Mit tehetnék még?
Az enyém is ilyen. Mai fejjel értem miért mondta, az egykori szerelmem, hogy azért vált el a feleségétől mert az egyszerűen megbolondult. Ezt tényleg nehéz tűrni. Ráadásul nekem apám sincs, akivel vigasztalhatnánk egymást.
Nehéz volt felismernem azt is, hogy egyszerűen nem neki van igazi, és igenis nem normális, amit csinál.
Ajánlgattam neki pszichológust, de esze ágában sincs elmenni egyhez.
egyetértek az elsővel. lehet, csak rátesz a stressz az amúgy is sértődékeny személyiségére és pihennie kéne, de lehet, hogy valami olyan problémája van, ami miatt terápiás (nem feltétlen gyógyszeres) kezelésre szorul. egyáltalán nem vészes tenni egy látogatást egy pszichiáternél, szerintem szokásos orvosi vizsgálathoz kellene tartoznia. a legtöbb nagyon kedvesen viselkedik, mivel ez a dolga, rajzoltat dolgokat az első alkalmon, kérdezget néhány dolgot az érzéseiről, családjáról, esetleg naplót kell majd vezetnie, hogy mi az, ami dühíti őt. apukád biztos meg tudja győzni, esetleg ketten is elmehetnek, első fél órában apukáddal beszél, aztán anyukáddal. ez nem párterápia, csupán arra szolgál, hogy az orvos ne csak a páciens szemszögéből lásson.
sok sikert, hidd el, valószínűleg nem akar nektek rosszat.
Minden rosszindulat nélkül, klimax?
Anyám 45-50 éves kora körül kezdett átalakulni azóta is tart, most 58 éves, de már elkezdett nagyon öregedni is.
Mondjuk nem hisztzik és sír, de nagyon megváltozott.
(Nem pozitív irányba :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!