Apukám hajléktalan lesz, mit tehetek?

Én is elváltam, és úgy gondolom, mivel jó viszonyban maradtunk, tekintettel az elmúlt, együtt töltött évekre, és legfőképpen arra, hogy a gyerekem apja, átmenetileg befogadnám, ameddig kicsit rendeződik a helyzet! Semmiképp nem engedném, hogy utcára kerüljön!
Ha ti is jó viszonyban voltatok, és mint írod, rendes az apukád, beszéld meg anyukáddal, hogy miattad, tegyen egy kis engedményt! Sok sikert!

Hát ami a munkaügyet illeti: mondd meg neki, hogy ne féljen. A feketemunkást senki sem bünteti, amiért feketén dolgozott. (1 eset van: ha közben munkanélkülit, azaz új nevén álláskeresésit kap, mert akkor azt megvonják). Büntetőjogi felelőssége nincs. (ha felvetődik a feketemunka, akkor a munkáltató a hibás a tövény szerint, mert az Mt. kimondja, hogy a munakszerződés megkötése a munkaadó felelőssége, innentől fogva a munkavállaló nem tehet semmiről a törvény szerint). Senkit sem érdekel.
Mindenképp menjen be, regisztráljon. Talán akkad munka is, lehet, hogy azokhoz nem kell nagy végzettség, de idénymunkák vannak a földeken.
Ha meg már ott van, kérdezzen rá az átképzésekre, mert azok is szoktak indulni. Apukád amúgy is hátrányos helyzetű munkavállaló, a kora miatt. Átképzések 4-6 hónaposak, rájuk keresetpótló ját, ami kb 65.000 Ft.
Nincs félnivalója!!!!

Istenem, de szívszorító.
Nem olvastam végig a kommenteket, nehogy bárki után menjek, de látatlanban azt mondom: Ezt az embert - akármilyen nehéz is - be kell fogadni. Arra az időre mindenképp, amíg nem rendeződik a sorsa.
Ha édesanyád valaha szerette édesapádat, akkor nyújtani fogja a kezét érte, nem félj. Ettől függetlenül beszélj az édesanyáddal és az új férjével is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!