Hogyan tudnám eltartani majd a szüleim?
Nem igazán értem a hangnemet és a leszólás okát. Téged mi bánt a kérdésemben? Nem szabad kérdezni még itt sem, téged vertek szüleid ha valamit nem tudtál elsőre? Haljanak bele? Nagyon világi állásod lehet és nagyon értelmiségi lehetsz ha ez neked is csak így 'kicsúszik a szádon'.
21 éves vagyok, van érettségim, most épp szakma előtt állok.
Köszönöm a végtelenül kielégítő válaszod...
Tele van tévedéssel és csúsztatással a kérdés. Már-már propaganda szintű.
El lehet tartani magyar fizetésből 3 embert.
Külföldi fizetésből szintén el lehet tartani 3 embert.
Ha apud dolgozik, abból eltarthatja magát + a feleségét.
Nyugdíja mindenkinek lesz, a magyar nyugdíj kifejezetten jónak számít az átlagbérekhez viszonyítva. (portfolio szerint a legjobb az EUban)
Ha nem bírnak gondoskodni magukról, menjenek idősek otthonába.
Nyilván pusztán bunkóságból válaszoltam a kérdésedre...
"Nem szabad kérdezni még itt sem, téged vertek szüleid ha valamit nem tudtál elsőre?"
Ha tudni akarod igen.
"Nagyon világi állásod lehet és nagyon értelmiségi lehetsz ha ez neked is csak így 'kicsúszik a szádon'. "
Bocs... Mivan?!
"21 éves vagyok, van érettségim, most épp szakma előtt állok. "
Helyes. Milyen szakma előtt ha megkérdezhetem? Egy szakma sajnos lószart sem ér önmagában.
"Köszönöm a végtelenül kielégítő válaszod..."
Most ironizálsz? Egyébként eddig az enyémben volt szerintem a legtöbb számodra hasznos információ... A hangnemet nézd el, érzelmi alapú. Csupán azt húzott fel, hogy azt képzeled, hogy Magyarország egyenlő a pokollal, külföldön meg még a kutyaszar is belga csokiból van. Pedig ez nagyon nincs így... Beszélj olyanokkal akik megpróbálták külföldön, és meglátod, ha csak így ötletszerűen kiköltözöl, nagyot fogsz koppanni, amikor a hazafelé meneküléshez szükséges repjegyre is az utcán kell majd összekoldulnod a pénzt.
Én megértelek. aggódsz értük, szereted őket. És szeretnél gondoskodni róluk, amiért szerettek, felneveltek. Nálad a törődés nem merül ki havi 1 telefonban.
Ezzel látod a legtöbb ember nem így van. Itt hiába magyarázod sokaknak, úgysem értik.
Nekem egy barátnőm van úgy, hogy apukája meghalt, anyukája meg nem talált munkát. 1 évig kapott özvegyit, de utána 3 évig semmit, mert csak akkor kap majd nyugdíjat. Lerokkantosították, de nem kap rá pénzt. Barátnőm és öccse otthon laknak, ők dolgoznak, és tartják el az anyukájukat már 2 éve. Barátnőm vőlegénye a lakását felújíttatta, berendezte, azt várja, hogy a csaj odaköltözzön, de ő addig nem fog, amíg anyukájának nincs jövedelme. Egyszerűen nem tudná tiszta lelkiismerettel otthagyni, mert tudja, hogy azért a sok mindenért, amiket kapott, az a minimum, hogy segít, ahol tud, hiszen 1 család.
Elég tág fogalom a külföldi munka. Milyen munka, milyen területen?
Nálunk nincs rá szükség, de a magyar fizetésemből (versenyszféra) is tudnám vígan támogatni a szüleimet, míg egy külföldi mosogatóiból nem.
Tehát nagyon nem mindegy, hogy a "külföldi munka" konkrétan mit takar?
Bárhogyan, ha nem lesz saját gyereked.
Eltartani szülőt nem kell és nem is szabad. ha téged azért csináltak, és arra neveltek, hogy majd öregkorukban legyen, aki eltartsa őket, akkor neked rengeteg bajod van, csak még nem tudsz róla. Ilyen személyiséggel nem fogsz tudni hosszú ideig külföldön élni (én több, mint 10 éve élek külföldön, tudom).
A segíteni az más. De azt is csak akkor, ha annyi fölös pénzed van, hogy egy-kétszáz euró hiánya a családi kasszából meg sem kottyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!