Miért nem engednek meg semmit a szüleim? 14/L
Nyugodj meg, nem vagy te semmiért hibás. Ők megpróbálnak mindent úgy intézni, hogy "tökéletessé" formáljanak (iskolai jegyek, szigorúság stb.). Ráadásul egyedüli gyermekük vagy, próbálnak mindentől óvni. Mikor kisebb voltam, 14-15 körül, szerettem volna piercinget, festett hajtincset, szerettem volna bulizni menni, mint más tinik. Persze semmit sem szabadott. Most, hogy 18 múltam és a családi helyzetünk is annyit változott, mégsem vágyom se festett tincsre, a piercinget elítélem, bulizni pedig mehetnék minden hétvégén, de valahogy nem jön.
Az én szüleim egyenesen rettenetesek, pszichiátriai esetek, apám miatt sosem lehetett nekem a barátaimmal sem lenni, mindig hazugsággal oldottam meg (másképp sajnos csak ordítozás lett volna). De ha a te szüleid rendes emberek, próbálj meg egy este leülni és beszélni velük az érzéseidről, azokról a dolgokról, amit szeretnél, és próbáld megértetni velük, hogy szükséged van több térre, s hogy telnek az évek, már nem vagy az a kicsi lány, akit minden percben ellenőrizni kell.
Sok sikert! :)
5-ös vagyok újra
A szemfesték ügy nálam is ez volt, hál'isten apám elkezdett külföldön dolgozni, aztán már nem engedtem, hogy lek*rvázzon emiatt. Mondd neki azt, hogy az ember nem a külső miatt válik szajhává.
Elég durva amit apud csinált. Velem se foglalkoznak mamánál lakok itt sincs sok minden megengedve. Átérzem a helyzeted! Én is grafikázok ;)
Megmondom őszintén,hogy nem tudom,hogy ilyenkor mit érdemes csinálni. Szerintem menj el úgy,hogy 'elmegyek boltba' vagy 'elugrok mamához' stb. Légy kreatív. Hazudni nem szép dolog,de nem lehetsz börtönben..
15/Lány
#5 újra
Milyennek látod a szüleidet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!