Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek meg semmit...

Miért nem engednek meg semmit a szüleim? 14/L

Figyelt kérdés
Kiskorom óta visszahúzódó tipus voltam, csendes, szótlan. Soha nem csináltam rosszat, de tényleg nem. Egyedüli gyerek vagyok, és a szüleim, hát nem igazán foglalkoztak velem. Mindig egyedül kellett játszanom, soha nem vittek magukkal sehova, amikor elmentek mindig egy fiatal lány vigyázott rám, de olyan szinten hogy már anyának szólitottam. Tehát, hogymondjam nem igazán törődtek velem. Aztán amikor elkezdtem serdülni akkor már nagyon rosszul esett hogy soha nem volt kivel beszélgetnem, nem érdekelte őket hogy mit csinálok. De valamiért nem mehettem soha sehova, és mindig jó jegyeket kellett hazahoznom, amivel nem volt, és nincs is baj mert kitünő tanuló vagyok. De rengeteg dolgot nem engedtek,de közben leszarták a fejem. És most hogy nagyobb vagyok (majdnem 15), szeretnék sminkelni, szeretnék pár festett tincset a hajamba, és szeretnék néha elmenni a barátaimmal de nem engednek meg semmit, csak leordítanak hogy mit képzelek magamról és stb. És ez elég rosszul esik mert nem vagyok már olyan kicsi és szeretnék egy kis magánéletet. Ez az én hibám ? vagy valami olyat tettem ami miatt nem szeretnek? miért csinálják ezt? Annyira rossz hogy ha szólnak hozzám akkor csak kiabálnak, és soha nincs egy szép szavuk hozzám :S Mit tehetnék?
2013. júl. 12. 23:28
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
Hazudj. Nem szép dolog, de... ez meg tudja oldani a szorongást, a bezártságot. Találd ki, hogy házi dolgozatot kell csinálnod egyik osztálytársaddal, nyárra hagyták fel.
2013. júl. 12. 23:53
 12/24 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, tényleg, kedvesek vagytok, örülök hogy van aki tényleg segiteni akar:) és hát kedves 5-ös válaszoló én, nem is tudom, talán idegbetegnek, mármint amennyit ordítanak, velem is, egymással is. ://
2013. júl. 12. 23:53
 13/24 A kérdező kommentje:
kedves 6-os válaszoló, nem tudok mit kitalálni, nagyszüleim már rég meghaltak, és egy másik városban járok suliba. Ez az én pechem :/
2013. júl. 12. 23:55
 14/24 anonim ***** válasza:
Magadhoz nemtudod áthívni a barátaid? ( ezis csak átmeneti megoldás de azis több a semminél)
2013. júl. 13. 00:18
 15/24 anonim ***** válasza:

Hát, te nagyon szerencsétlen vagy. (ezt nem rossz értelemben mondom, úgyértem hogy neked sosem jön össze semmi, nincs szerencséd vagy nagy peched van ahogy tetszik) egyáltalán nem irigyellek, nálam is hasonló a helyzet de azért nem ennyire durva, csak annyi hogy a szüleim egyszerüen forever alone-nak neveltek.

Ha nem lehet beszélni velük akkor tényleg hazugsággal (csak kreatívan) kell megoldani a dolgot, vagy pl azt is hazudhatnád hogy koleszba kéne járnod a tanulmányi eredményeid miatt, ezzel talán valamennyire elszabadulhatsz otthonról ha sikerül. Vagy a 18-adik életévedet betöltve és érettségit letéve elköltözhetsz egy többszemélyes albérletbe, ott megoszlik a bér is meg egyetem(vagy okj) mellett vállalhatsz valami diákmunkát amihez elég az érettségi. Sok szerencsét. Remélem segítettem, bár nem lesz könnyű.

2013. júl. 13. 00:31
 16/24 anonim ***** válasza:
Illetve ha apád többször megütött és kiderül bíróságra is kerülhet az ügy, vagy ha nem is de biztos nem úsznák meg szárazon.
2013. júl. 13. 00:34
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

ezzel a fajta neveléssel pont az érik el, h semmit ne ismerj a világból, és ne tudj eligazodni benne. hatalmas veszélynek leszel kitéve amint eléred a felnőttkort és mehetsz amerre szeretnél. nem leszel felkészülve a különböző szituációkra, nem tudsz kapcsolatot teremteni az emberekkel.

ez tényleg nem féltés, ez kőkemény szemétkedés.

próbálj velük beszélgetni. szted menni fog? vagy akkor is elhajtanak a 'csába? ne azzal kezdd, h miért ilyen szigorúak, csak mesélj nekik valamit, ami épp foglalkoztat, kérdezd meg, h milyen napjuk volt és hasonlók. idővel talán oda is eljuttok, h engedékenyebbek lesznek.

az utat neked kell kitaposnod, kezdd el minél hamarabb. apró lépésekkel.

2013. júl. 13. 04:02
 18/24 anonim ***** válasza:
Én is egyedüli gyerek voltam és nekem sem engedték volna meg ezeket a dolgokat, de engem nem érdekelt. Ha anyám nem volt hajlandó befesteni a hajam, akkor befestette az egyik barátnőm anyukája és már úgy mentem haza, hogy vörös voltam... ugyanez volt mindennel a helyzet. Engem 11 éves koromban korlátoztak így, hogy sehová sem mehettem, mert állandóan büntetésben voltam a rossz jegyek miatt. De utána annyira elkanászodtam, hogy sose fogadtam szót, semmivel nem tudtak hatni rám. Egyszer kaptam 2 hét szobafogságot, az nagyon megtört, rossz volt nagyon, de utána már nem tudtak korlátozni. Kiabálással sem, semmivel sem, mindig visszabeszéltem. Lehet ezt kéne neked is. Mindenkinek van lázadó időszaka...
2013. júl. 13. 17:07
 19/24 anonim ***** válasza:
És lehet, hogy a hazugság nem szép dolog, de néhány dolgot csak így lehet elérni, többek között azt, hogy teret adjanak.
2013. júl. 13. 17:08
 20/24 A kérdező kommentje:
én már nem tudom mit csináljak. Gondoltam arra is hogy megszökök.Én már nembírom tovább a kiabálást, a bezártságot. És borzasztóan elegem van abból hogy nincs egy olyan percem amikor ne az ordítást hallanám. Mert ha épp nem velem üvöltenek, akkor egymással. Az egyetlen vigaszom a kutyám, de őt is úgy harcoltam ki magamnak hogy több hónapig gyüjtöttem a pénzt rá, és aztán amikor hazavittem persze orditottak, és azt mondták hogy kib*sznak az utcára a kutyát is és engem is. Aztán azt hazudtam hogy egy barátomnak a kutyájának lettek kölykei és tőle kaptam, azért mert már csak ő volt, és oda kellett adják valakinek mielőtt elköltöznek. És elhitték, de soha nem szerették a kutyámat, sőt, gyűlölik azt is ha látniuk kell.:/ És ezért is csak ez ordítás van minden nap. Nem akarok ordítást, de nem akarok megválni a kutyámtól mert rajta kivül senkim sincs. És ha ő se lenne, becsavarodnék a négy fal között egész nap.Egyetlen vigaszom hogy szeptembertől kollégista leszek.De akkor is hazakell majd járnom ://
2013. júl. 13. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!