Miért mondják a szüleim, hogy lusta vagyok, amikor ők nem engednek meg soha semmit?
Anyám egy csomószor elmondja, hogy ő ennyi idősen már főzött az egész családra, meg ilyenek. Csakhogy amikor főz valamit és oda szeretnék menni, hogy nézzem, hogy hogy kell, állandóan magyaráz, hogy nem igaz, hogy én mindig láb alatt vagyok és hogy jobb, ha elhúzok a büdös p.csába (ezt szó szerint így szokta mondani). Régebben néztem ilyen egyszerű sütirecepteket a neten, hogy azt egyedül is meg tudjam csinálni, de nem engedik. Sőt, még azt sem engedik, hogy egy rántottát csináljak magamnak, mert hogy biztos minden tiszta olaj lesz.
Aztán akármilyen gáz, nem tudom, hogy kell bekapcsolni a mosógépet sem, mert amikor megkérdeztem, hogy én miért nem tehetem be a mosógépbe a ruhákat, csak annyit mondtak, hogy csak mert. Ráadásul amikor egyszer oda akartam menni azt is megnézni, hogy hogy kell bekapcsolni meg ilyenek, leordibáltak, hogy menjek kifelé. Amit mellesleg nem értem, miért kell ezért kizavarni, de mindegy...
Úgyhogy most én vagyok a lusta, a szemétláda, amikor ők nem engednek meg soha semmit... Mit csináljak?
14l
Köszönöm a válaszokat.
Olyat már csináltam, hogy mire hazajöttem, megpróbáltam kicsit kitakarítani, de ahogy hazajöttek, mindent szanaszét dobáltak, minden olyan volt, mint mielőtt kitakarítottam, utána eszükbe jutott ordibálni, hogy már megint nem csináltam semmit...no comment.
pont ezt kellene mondaniuk, hogy ha azt akarják, hogy te csináld, akkor mutassák meg és engedjék, hogy csináld.
Egyébként meg én a saját háztartásomban a saját mosógépemmel tudok mosni, máséval nem próbáltam és csak a saját konyhámban főztem. Neked a tanulás a dolgod, max. segítsél hétvégén, ennyi.
Nekem is ilyenek voltak a szüleim, csak kiabálni meg kritizálni tudtak, de nem tanítottak meg semmire :S Én sem értem, minek csináltak gyereket, de nem azért, hogy szeressék és neveljék, az biztos.
Aztán szerencsére koleszos lettem távol tőlük, és hamar önállósodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!