Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mekkora súlyú babát nem lehet...

Mekkora súlyú babát nem lehet vagy nem engednek normális úton megszületni? Mikortól mondják, hogy császározni kell?

Figyelt kérdés
2009. márc. 27. 15:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Császározni akkor kell,ha a babára vagy a mamára nézve életveszélyes állapot lép fel.Ilyen a nagyon magas cukorszint,vérnyomás,kezdődő méhlepényleválás,köldökzsinór-előrecsúszásstb.Egyébként szerintem nem igazán császároznak,bár vannak még kivételes esetek.
2009. márc. 27. 15:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Csak hallottam, hogy az anyuka alulról közelített a 160cmhez, nagyon picike volt, a manókája meg 4,5kg. Na őt nem a vajúdóba kísérték, ahogy beindult a szülés, egyből császár lett. De ez alkat kérdése is. Ismerek olyan nőt, akinek három -ez előbb említett manókánál ugyan kisebb- nagy/átlagos faros babája született természetes úton.

Nem is a mérete a picinek, hanem a nő mérete ami befolyásolja ezt, hogy "kínozzuk" vagy inkább vágjuk. Lehet 4,5kg babát is simán szülni, ha nagy és széles a csípőd, medencéd, és 2,5kg babát is császárral, mert beszorulna szegény, nem férne ki. Erre nem igen van szabály.

2009. márc. 27. 16:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
szia, nálam még a szülőszobán sem volt a doki biztos benne hogy ki fog rendes úton jönni a babám, 3720gr volt, tudom ez nem nagy, de én 45kg vagyok terhesen 56 lettem és 55-tel szültem, 163cm vagyok szóval hozzám képest nagy volt. mondtam a dokinak hogy ha lehet akkor szüljük meg rendesen és egy kis vákummal sikerült. szóval ez baba-mama függő, az arányok számítanak
2009. márc. 27. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!