Anyukám elhagyja a családunkat egy pasi miatt. Mit tegyek?
Próbáld elfogadni, hogy a szüleid válnak, mert együtt már nem megy.
Ha az anyád másik pasi miatt válik, akkor biztosan nem volt boldog már az apâddal.
Fogadd el anyukád döntését, de szerintem nem szükséges még támogatnod is. Ne gondold, hogy ennek így kell lennie pl. majd veled is. Lehet ezt másként is csinálni, anyukádnak így jött össze. Nem kell éljenezned, és helyeselned a döntését. Anyukád ugyanúgy szeret téged, ahogy eddig, akkor is, ha neki is vannak hibái, és olykor nem hoz jó döntést.
Szerintem próbáld támogatni viszont apukádat, bizonyára neki is nagy törést jelent ez. Anyukádat pedig fogadd el. Most egy másik oldalát ismered meg, fogadd el őt, mint embert.
Nem egészen igaz, hogy nincs semmi köze anyukája szerelmi kapcsolatához, ugyanis elemében érinti az ő életét is a kérdés!
Bírom az ilyen semmit mondó kamu dumát. Ha szeret az ember valakit, akkor nem szeret csak úgy ki belőle, majd pedig szeret bele valaki másba, egyáltalán nem törvényszerű, akkor sem, ha ez annyira marhára menő a mai világban.
Az én nagyszüleim életük végéig szerették egymást, és így vannak ezzel a szüleim is, és még jó néhány pár, az én párom szülei és nagyszülei is a mai napig, több évtized után is szeretik egymást.
Csak ma olyan marha divatos, hogy addig hajszoljuk a rózsaszín felleges szerelmet, míg élünk, és nem merünk az utolsó szívünk dobbanásáig is ragaszkodni a PÁRUNKhoz, minden jó és rossz tulajdonságával együtt.
Attól, hogy anyukád nem így döntött, attól még nem kell, hogy ez így legyen veled később! És anyukád döntéséhez pedig igenis van közöd, bár bele nem szólhatsz, de szabad elmondanod neki, hogy ez fáj neked, és nem vagy köteles mosolyogni az új pasi arcába. Lehetsz őszinte, kimondhatod , hogy fáj az egész, szabad, és nem kell magadban elnyomni.
De amit még feltétlen meg kell tenned, szeretni tovább az édesanyád, és nem azért, mert ő egy olyan jó ember, aki csak helyes döntéseket hoz, hanem azért, mert az édesanyád, és ahogy eddig is szeretett téged, úgy továbbra is szeret téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!