Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám elhagyja a családunkat...

Anyukám elhagyja a családunkat egy pasi miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eddig nagyon jó volt a kapcsolatom az anyukámmal, igazi anya-lánya kapcsolat. Mindig mindent megbeszéltünk. De tegnap bejelentette hogy elválnak apával egy pasi miatt, akivel már régóta együtt vannak. Ez engem teljesen szíven ütött, és egyszerűen nem tudok kedves lenni anyával, hiába nagyon szeretnék csak flegma vagyok vele. Például ha csinál nekem kaját akkor egyszerűen nem tudom megenni, bármennyire is szeretném. Ha a közelembe van úgy érzem hogy egy teljesen idegen nő, és az én anyukám már nem létezik. És ha arra kerül a sor, hogy bemutatja azt a férfit akkor nem tudom hogy viselkedjek vele. Remélem mindent érthetően írtam le. Mit tegyek? Kérlek segítsetek! 14/L

2013. júl. 13. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem könnyű a helyzet ,mert Te is pont talán a legnehezebb korban vagy,amikor nagyon nehéz lesz ezt a helyzetet kezelned.Én azt tanácsolom,hogy fogadd el anyukád döntését és támogasd abban.Így sokkal könnyebb lesz neki is és neked is.
2013. júl. 13. 10:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Próbáld elfogadni, hogy a szüleid válnak, mert együtt már nem megy.

Ha az anyád másik pasi miatt válik, akkor biztosan nem volt boldog már az apâddal.

2013. júl. 13. 10:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Nehéz ilyenkor elfogadni az új helyzetet, de ha annyira jóban voltatok anyukáddal akkor meg kell értened.A szülők között olyan dolgok folyhatnak amiből jobb esetben a gyerek nem lát semmit.Persze ilyenkor jön a sokk hogy azt hitted minden happy, közben meg válnak.Biztos hogy nem voltak boldogok, és ha anyukád másnál találta meg a boldogságot akkor sajnos mást nem tehetsz csak elfogadod. Nem kell jó képet vágni hozzá, de gonosznak sem kell lenni!Ez az ő döntésük!Hidd el, az sem lenne jobb ha titokban folyna ezt a kapcsolat úgy mind eddig.Így apukádnak is meg van az esély arra hogy új társat találjon, olyat akivel boldog lehet!Hidd el, biztos mérlegeltek a szüleid, és így látták a legjobbnak. Neked ezt el kell fogadnod, és idővel könnyebb lesz.Megint lehettek igazi baátnők anyukáddal.Gyerekként biztos nehéz ezt elfogadni!
2013. júl. 13. 11:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Fogadd el anyukád döntését, de szerintem nem szükséges még támogatnod is. Ne gondold, hogy ennek így kell lennie pl. majd veled is. Lehet ezt másként is csinálni, anyukádnak így jött össze. Nem kell éljenezned, és helyeselned a döntését. Anyukád ugyanúgy szeret téged, ahogy eddig, akkor is, ha neki is vannak hibái, és olykor nem hoz jó döntést.

Szerintem próbáld támogatni viszont apukádat, bizonyára neki is nagy törést jelent ez. Anyukádat pedig fogadd el. Most egy másik oldalát ismered meg, fogadd el őt, mint embert.

2013. júl. 13. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Tudod, egy házasságban KÉT ember él, te a gyerekük vagy, és nem vagy a kettejük kapcsolatának része. Ha te évekig együtt lennél egy fiúval, majd megszeretnél mást, és szakítani akarnál, kikérnéd magadnak, ha anyád emiatt flegmázna veled, mert hogy semmi köze hozzá. Ehhez a szerelmi kapcsolathoz sincs közöd, sajnos ez az igazság. Anyád és apád továbbra is ugyanazok az emberek, csak nem szenvelegnek és tettetik a nagy érzéseket egymás iránt csak azért, hogy te álomvilágban élhess. NEM szeretik egymást. Ez tény. Arra ítélnéd anyukád,hogy egy olyan férfival éljen , akit nem szeret? Ki lenne akkor az önző mégis? Tudom, hogy tinikorban ez nem olyan egyszerű, de mondjuk nézd az életet nem csak a saját szemszögedből, hanem másokéból is! N29
2013. júl. 13. 19:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem egészen igaz, hogy nincs semmi köze anyukája szerelmi kapcsolatához, ugyanis elemében érinti az ő életét is a kérdés!

Bírom az ilyen semmit mondó kamu dumát. Ha szeret az ember valakit, akkor nem szeret csak úgy ki belőle, majd pedig szeret bele valaki másba, egyáltalán nem törvényszerű, akkor sem, ha ez annyira marhára menő a mai világban.

Az én nagyszüleim életük végéig szerették egymást, és így vannak ezzel a szüleim is, és még jó néhány pár, az én párom szülei és nagyszülei is a mai napig, több évtized után is szeretik egymást.

Csak ma olyan marha divatos, hogy addig hajszoljuk a rózsaszín felleges szerelmet, míg élünk, és nem merünk az utolsó szívünk dobbanásáig is ragaszkodni a PÁRUNKhoz, minden jó és rossz tulajdonságával együtt.

Attól, hogy anyukád nem így döntött, attól még nem kell, hogy ez így legyen veled később! És anyukád döntéséhez pedig igenis van közöd, bár bele nem szólhatsz, de szabad elmondanod neki, hogy ez fáj neked, és nem vagy köteles mosolyogni az új pasi arcába. Lehetsz őszinte, kimondhatod , hogy fáj az egész, szabad, és nem kell magadban elnyomni.

De amit még feltétlen meg kell tenned, szeretni tovább az édesanyád, és nem azért, mert ő egy olyan jó ember, aki csak helyes döntéseket hoz, hanem azért, mert az édesanyád, és ahogy eddig is szeretett téged, úgy továbbra is szeret téged.

2013. júl. 13. 21:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget!:) Sokat segítettek, és már sikerült megbékélnem a helyzettel.
2013. júl. 14. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!