Old meg. De hogyan?
A férjem három műszakban dolgozik. Én gyes mellett állást keresek. Szeptembertől ovis a gyerek. Most úgy néz ki, kapok munkát, egy műszak, 20km-re, abba a városba, ahol a férjem is dolgozik.
Igenám, viszont van az a gebasz, hogy hova rakjam a gyereket. 6-04ig van a munkaidő. Hatkor nyit az ovi. Hajnalban nem tudom átrángatni a gyereket a nagyihoz, mert nem bírja (dolgoztam két hétig, kikészült a pici). Egyedül akkor nincs gáz, ha a férjem délutános. Fél ötkor indul a vonat, tehát negyed ötkor át kéne cuccolni a lányunkat. A húgom azt mondta, vállalná (némi juttatásért).
De ő se bírná (főleg suliidőben) hogy hajnali négykor idejöjjön. 12 éves (rá merem bízni a lányomat, nagyon ért hozzá). Hugicám felajánlotta, hogy ilyen esetekben itt alszik(van itt külön ágya), ebbe meg anyukánk nem ment bele (meg is értem. Nem alkalmi lenne a dolog, hanem 15 munka és iskolanapból 10)
Annyit mondott végezetül anyukám: Hát lányom, old meg.
De hogy a jó.... oldjam meg?
Nekik könnyebb volt. Anyukám mindössze 3 évet dolgozott műszakosan, vállalkozásuk van, ott lakott velük a nagymamám, aki, míg kicsik voltunk, vigyázott ránk, meg több nagytesónk is volt. De én mi a szent lócitromot csináljak.
Muszáj dolgoznom, nagyon szarul állunk, nem kapok anyukabarát munkahelyet, a szüleimtől sem kérhetek többet, minthogy oviszünetben meg betegség esetén vigyáznak a gyerekre.
Mincsenek barátnőim, akiket megkérhetnék, idegenre meg nem bíznám a lányom, se az otthonom.
Szerintem a gyerek hozzá tud szokni.....mert muszáj....a mi időnkben s volt olyan gyerek akit 5 fél 6 ra vittek a szüleik, amikor én mentem, akkr keltették őket, visszafektették akudni az oviban a gyerekeket...a csoport fele ilyen volt ( nálunk 5 től volt ovi akkor)
Eddig lehet nem birta, de mar idősebb, raadásul nem 2 hét, hanem inkább2 hónap kell hogy megszokja...
Hatkor nyitja a dadus az ovit, előbb esélytelen odavinnem.
Sajons esélytelen más munkát keresni. Az előző legalább a szakmámban volt (cukrász), de most csak csomagolok.
Nincs más.
Szükség törvényt bont, te is tudod. A pénzt nem tudjátok nélkülözni, meg kell oldani, ha már segítség nincs (ugye azt nem gondoltad komolyan, hogy majd a 12 éves húgod segítsen, főleg iskolaidőben...)
Ha 6-kor nyit az ovi, akkor azt kellene megoldani, hogy a nyitás előtt valaki vigyázzon rá. Szerintem legegyszerűbb, ha megbeszéled a dada nénivel, vagy azzal a gondozóval, aki nyit, hogy mennyi pénzért vállalná, hogy amikor korán kell bevinni a gyereket, akkor hamarabb menjen be. Gondolom, neki is jól jön egy kis plusz, és így is,úgy is hamar kell kelnie.
Másik megoldás: valószínű, nem te vag yaz egyetlen, aki ilyen helyzetben van, keresni kellene olyan anyukát, aki ezzel küzd 8akár az oviban), és közösen lehet, hogy olcsóbban tudtok megoldást találni.
A gyerek meg fogja szokni a korai kelést mert meg kell szoknia. Kész, ennyi. Neki van ideje és módja kipihenni napközben.
Szomszéd városban levő oviba nem mehetne?
így bár korán kellnie ugyanugy,de viszed magaddal,és ott adod oviba 6kor,meló előtt.
(én is így hordom,nem a közeli oviba,hanem a melóhely mellettibe,bár mi csak 7kor kezdünk,oda adom be 7 előtt,meló után egyből hozom el,és együtt megyünk haza)
Alkalmanként rábíznám, de így nem.
A városi ovi sem jöhet szóba, mert megyeszékhely. A jó ovikba már a gyermekágyi időszakban foglalni kell a helyet. Barátnőmnek 8 hónappal idősebb a fia, szeptembertől, ha nem tud ovit váltani, abba kell hagynia a munkáját, mert olyan pocsék helyre hordja a fiát (az ovi egy putri, tele van agresszív gyerekekkel, az ovónők meg tojnak rájuk)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!