Old meg. De hogyan?

Figyelt kérdés

A férjem három műszakban dolgozik. Én gyes mellett állást keresek. Szeptembertől ovis a gyerek. Most úgy néz ki, kapok munkát, egy műszak, 20km-re, abba a városba, ahol a férjem is dolgozik.

Igenám, viszont van az a gebasz, hogy hova rakjam a gyereket. 6-04ig van a munkaidő. Hatkor nyit az ovi. Hajnalban nem tudom átrángatni a gyereket a nagyihoz, mert nem bírja (dolgoztam két hétig, kikészült a pici). Egyedül akkor nincs gáz, ha a férjem délutános. Fél ötkor indul a vonat, tehát negyed ötkor át kéne cuccolni a lányunkat. A húgom azt mondta, vállalná (némi juttatásért).

De ő se bírná (főleg suliidőben) hogy hajnali négykor idejöjjön. 12 éves (rá merem bízni a lányomat, nagyon ért hozzá). Hugicám felajánlotta, hogy ilyen esetekben itt alszik(van itt külön ágya), ebbe meg anyukánk nem ment bele (meg is értem. Nem alkalmi lenne a dolog, hanem 15 munka és iskolanapból 10)

Annyit mondott végezetül anyukám: Hát lányom, old meg.

De hogy a jó.... oldjam meg?

Nekik könnyebb volt. Anyukám mindössze 3 évet dolgozott műszakosan, vállalkozásuk van, ott lakott velük a nagymamám, aki, míg kicsik voltunk, vigyázott ránk, meg több nagytesónk is volt. De én mi a szent lócitromot csináljak.

Muszáj dolgoznom, nagyon szarul állunk, nem kapok anyukabarát munkahelyet, a szüleimtől sem kérhetek többet, minthogy oviszünetben meg betegség esetén vigyáznak a gyerekre.

Mincsenek barátnőim, akiket megkérhetnék, idegenre meg nem bíznám a lányom, se az otthonom.

2013. júl. 11. 16:28
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Más munkát kell keresned, ami nem ilyen korán kezdődik. Hosszabb távon csak ez lehet a megoldás. Ha majd iskolába jár, akkor is korai lesz neki ez az időpont, szóval mindenképpen Neked kell váltani. Egyébként a 6-04-ig mit jelent ? Reggel hattól du. 4-ig ?
2013. júl. 11. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyerek hozzá tud szokni.....mert muszáj....a mi időnkben s volt olyan gyerek akit 5 fél 6 ra vittek a szüleik, amikor én mentem, akkr keltették őket, visszafektették akudni az oviban a gyerekeket...a csoport fele ilyen volt ( nálunk 5 től volt ovi akkor)

Eddig lehet nem birta, de mar idősebb, raadásul nem 2 hét, hanem inkább2 hónap kell hogy megszokja...

2013. júl. 11. 16:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Hatkor nyitja a dadus az ovit, előbb esélytelen odavinnem.

Sajons esélytelen más munkát keresni. Az előző legalább a szakmámban volt (cukrász), de most csak csomagolok.

Nincs más.

2013. júl. 11. 17:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja igen, elgépeltem, 14. DÉlután kettő.
2013. júl. 11. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Vagy más melót keresel, vagy kelted a gyereket hajnalban. Ha nincs senki, aki vállalná, hogy hajnalban átmegy és elviszi majd az oviba reggel, akkor sajna nincs mit tenni...
2013. júl. 11. 19:01
 6/9 anonim ***** válasza:
A gyerek hozá fog szokni a korai keléshez.
2013. júl. 11. 20:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Szükség törvényt bont, te is tudod. A pénzt nem tudjátok nélkülözni, meg kell oldani, ha már segítség nincs (ugye azt nem gondoltad komolyan, hogy majd a 12 éves húgod segítsen, főleg iskolaidőben...)

Ha 6-kor nyit az ovi, akkor azt kellene megoldani, hogy a nyitás előtt valaki vigyázzon rá. Szerintem legegyszerűbb, ha megbeszéled a dada nénivel, vagy azzal a gondozóval, aki nyit, hogy mennyi pénzért vállalná, hogy amikor korán kell bevinni a gyereket, akkor hamarabb menjen be. Gondolom, neki is jól jön egy kis plusz, és így is,úgy is hamar kell kelnie.

Másik megoldás: valószínű, nem te vag yaz egyetlen, aki ilyen helyzetben van, keresni kellene olyan anyukát, aki ezzel küzd 8akár az oviban), és közösen lehet, hogy olcsóbban tudtok megoldást találni.

A gyerek meg fogja szokni a korai kelést mert meg kell szoknia. Kész, ennyi. Neki van ideje és módja kipihenni napközben.

2013. júl. 12. 07:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Szomszéd városban levő oviba nem mehetne?

így bár korán kellnie ugyanugy,de viszed magaddal,és ott adod oviba 6kor,meló előtt.

(én is így hordom,nem a közeli oviba,hanem a melóhely mellettibe,bár mi csak 7kor kezdünk,oda adom be 7 előtt,meló után egyből hozom el,és együtt megyünk haza)

2013. júl. 12. 09:34
 9/9 A kérdező kommentje:

Alkalmanként rábíznám, de így nem.

A városi ovi sem jöhet szóba, mert megyeszékhely. A jó ovikba már a gyermekágyi időszakban foglalni kell a helyet. Barátnőmnek 8 hónappal idősebb a fia, szeptembertől, ha nem tud ovit váltani, abba kell hagynia a munkáját, mert olyan pocsék helyre hordja a fiát (az ovi egy putri, tele van agresszív gyerekekkel, az ovónők meg tojnak rájuk)

2013. júl. 12. 10:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!