Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki fog jobban járni ebben az...

Ki fog jobban járni ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz,de légyszi segítsetek!

Még suliba járok.

Anyámék már 6 éve elváltak,azóta apámat kb. 15x láttam.

Mióta elvette az új feleségét teljesen megváltozott minden!

Apám a bíróságra olyan kérelmet nyújtoot be hogy csökkentség a gyerektartás öszegét,mert ő "ellehetetlenedik" 160 ezer ft.-ból!

Én a fizetése 20%-át kapom,ami változoó de 60-90 ezer között mozog.Ő a budapesti MAVIR ZRT. harmadik embere,ami azt jelenti hogy 350-550 között mozog a fizetése,és emellé még 100 ezres juttatások minden hónapban,kajacsekk,karácsonykor 300 ezer Sodexo csekk stb.

Magyarul arany élete van.

Édesanyám most a hónapban elveszti a munkahelyét,munkanélkülit fog kapni.

Mi hárman élünk egy családi házban anyámmal és egyik bátyámmal.

Apám a kérvényben azt írta,hogy én nem keresem csak ha pénz kell,meg hogy nem kapok a pénzből ami rám jár,meg hogy ő nem tud megélni,mert nekem megy a gyerektartás,meg NAV-os tartozását vonják,amihez már anyámnak semi köze.

Múltkor felhívott,azt mondta nem velem akar kicseszni,de nem fogja fel, ha lecsökkenteti 20 ezerre mondjuk az elég a bérletemre meg egy havi osztálypénzre! :S

Segítsetek kérlek,kinek van jobb esélye?

Én úgy tudom a gyerek érdekeit nézik jobban! (?)

#pénz #rágalom #kétséges űgy
2013. júl. 11. 10:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Sajnos ez van, vannak ilyen emberek, akik a feleséggel együtt a gyerektől is elválnak. Ha semmi oka nincs, azaz nincs fizetéscsökkenése, új gyerek, akkor nem csökkentik. De a Cafeteria, kajacsekk, Sodexo utalvány az csak az övé, annak semmi köze a gyerektartáshoz.
2013. júl. 11. 10:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de nem értem: mi ez a 160 ezer forint?
2013. júl. 11. 10:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Tényleg, mi az? Ha ennyire van bejelentve, akkor bizony csökkentik, kb 30.000 Ft-ra.
2013. júl. 11. 10:18
 4/13 anonim ***** válasza:

Én sem értem a 160.000-t.

Ha ennyit keres apukád, akkor csodálkozom a 20.000 Forintra történő csökkentésre, de azért lássuk, be, a havi 60-90 ezer forint sem reális szerintem. Én ebben az esetben fix 50.000 Ft-ban állapodnék be, ne mondd, hogy anyukád többet költ rád egy hónapban. Meg kell vele beszélni, hogy legyen egy fix összeg, amit minden hónapban utal. Ekkora fizetésnél egyébként nem hiszem, hogy engedélyeznek ilyen csökkentést, mert ha jól tudom, így is a minimumot fizeti, nem hiszem, hogy leviszik 20.000-re. De gondolom, anyukádat sem ő akarja eltartani.

2013. júl. 11. 10:39
 5/13 anonim ***** válasza:

Én amit leszűrtem a dologból:

Az apa arra hivatkozik,hogy annak ellenére,hogy ~400ezret keres, a tartózásai miatt, nem ez a reális tényleges bevétele.

Ő nem igazán járhat rosszabbul, mivel 60-90ezernél nem nagyon fog többet megítélni, kevesebb elképzelhető.

60-90 ezer és 20 ezer között azért akad még átmenet.

2013. júl. 11. 11:13
 6/13 Lakatos Nintendó Pik ***** válasza:
Akár dolgozni is elmehetnél.
2013. júl. 11. 11:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem akarok bántani senkit, de 90 ezer egyeseknek már egy komplett havi fizetés. Főleg vidéken.

Vegyük azt, hogy egy gyerek az két szülőé, logikusan mindkettőnek hozzá kell járulnia (ha dolgoznak) a gyerek megélhetéséhez. Apud ad mondjuk 70 ezret RÁD (!), mivel nem csak neki kell eltartania, anyud is adjon RÁD (kevesebb a fizetése) 30 ezret. Ne mondd már nekem, hogy édesanyádnak TE 100 ezer Ft-ba kerülsz havonta?! Van, ahol ennyiből ketten élnek, sőt, még kevesebből is. Ha ebből a szemszögből gondolsz bele, akkor édesapádnak elvileg igaza van, hogy nem akarja még anyádat is eltartani.

Tényleg ne sértődj meg, mert ezt úgy írom, hogy a volt férjem nekem is fizet a gyerekre 30 ezret, pedig azóta már 300 ezer Ft-os fizetése van, de nem emeltettem meg. Viszont megegyeztünk, hogy ezen felül minden bevásárlást felesben állunk, olyanokat pl. hogy cipő, ruha, iskolai dolgok. Megmutatom a számlát, és fizeti a felét. Szerintem ez így korrekt.

2013. júl. 11. 12:53
 8/13 A kérdező kommentje:

A 160 ezer az az,ami tisztán megmarad neki úgy hogy levonják a NAV-ot,meg a gyerektartást..:S

Apámnak van felesége is aki +100 ezret keres.

Ők 2-en meg egy gyerekkel(nem apámé) 260 ezerből élnek.

Mi 130-ból átlagosan,és még a fennmaradt tartozásait is fizetjük,amit apa akkor halmozott fel,amikor mi nem laktunk itthon,meg már külön voltak.

2013. júl. 11. 21:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy az új feleségnek élettársnak mennyi keresete van teljesen lényegtelen. Neki nem kötelessége semmit sem költeni rátok.
2013. júl. 12. 15:48
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a helyzetet még saját, részrehajló véleményed belecsempészve is úgy sikerült leírnod,hogy szerintem a kérdést olvasók nagy részét is arról győzted meg,hogy jogos minden szava édesapádnak.

130-ból éltek, eddig állításod szerint átlag ~ 75 ezret kaptál. Marad 55 ami gondolom én: Segély+családi...

3 személy, egy sem dolgozik: 130

Az a másik annyira irigyelt család:

3 személy, kettő dolgozik: 260

Inkább ez a felháborító,hogy szerinted ez így normális dolog, és ők a "rosszak"

2013. júl. 12. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!