Mit tegyek, ha a politika kezdi tönkretenni a kapcsolatunkat anyámmal?
Anyám kiakadt, mikor megtudta, hogy felhagytam a Fidesszel és a baloldal felé fordultam. A választások után kezdtem kiábrándulni a Fideszből, közben meg tána jártam a valódi jelentésének néhány politikai fogalomnak. Aztán pedig neki ez nagyon nem tetszett. Ő szerinte jobban él, a valóság az hogy mindjárt viszik a házát, már két munkahelye is van.
Egyszer megosztottam a kecskés képet a Facebookon, ami után lepasszolt apámhoz (nem tudok összefüggésről, majd végigkérdezek embereket). Most meg Mesterházy Attila miatt jutttunk el egy olyan pontig, hogy majdnem letagadott. Előtte Gyurcsány miatt volt hasonló, mert egyetértettem vele az egyházi kérdésekben (pedig anyám nem is vallásos, csak fidesz fanatikus).
Tiszteletben tartom a nézeteit, de ő ki akar engem tagadni az enyém miatt. És ő egyfajta lelki támasz számomra, ha elveszítem nem tudom, mi lesz velem. Sajnos nem nagyon vannak barátaim, attől a néhánytól meg jó messze lakom, mert nincs pénzem az elköltözésre.
22/F
Édesanyád fanatikus, és az ilyenekkel sajnos egyszerűen nincs mit tenni
Nálam ismeretségi körben egy vallási- és egy egészséges életmód-fanatikus van, tapasztaltam, hogy az érvek leperegnek róluk, sőt, gonosz vagyok, amiért nem fogadom el kritika és gondolkodás nélkül az ő szavaikat (nem a tényekkel alátámasztott érveiket, mert azok nincsenek). Egyet tudsz tenni, ha ennyire rá vagy szorulva: bólogatsz mindenre, amit mond, és hogy mit gondolsz és mit csinálsz, azt nem mondod el neki. Amiről nem tudnak, az az ilyen fanatikusoknak tényleg nem fáj...
Ébredj fel a szüleiddel együtt. A jelenkor politikusai csak a saját érdeküket nézik, bohóckodás amit csinálnak, gyakorlatilag bárkit szavaztok meg, csak rosszabb lesz. Így fölösleges is a vita.
Bár ezt mondhatom mert úgy látom, hogy te nagyon is hiszel abban amit látsz. :)
Jézusom,most ez komoly? Fidesz? MSZP?
Ti melyik országban éltek? Ezek tették tönkre az országot és hamarosan eladják az egészet!
Anyukádnak semmi köze ahhoz, hogy neked mi a politikai véleményed. (Illetve ehhez sincs köze.) Ha szavazóképes vagy, akkor elmúltál 18, tehát nagykorú vagy. Arra szavazol, akire akarsz.
Talán beszélgessetek másról. Mindannyiszor, ahányszor a politika felé tereli a beszélgetést, állj fel szó nélkül és hagyd ott. Előtte (és csak egyszer!) mondd el neki, hogy úgy tűnik, más a véleményetek a politikai kérdésekben és mivel nem tolerálja a te véleményedet, nem vagy hajlandó többé erről a témáról beszélgetni vele. Ennyi.
Ps: Én sem szavazok többé a FIDESZ-KNDP-re; addig biztosan nem, amíg Orbántól meg nem tisztulnak, gyökeresen meg nem újulnak és nem képesek európai gondolkodásra és főként morálra térni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!