Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám tartozásait nekem kell...

-Pimpike- kérdése:

Anyám tartozásait nekem kell kifizetnem?

Figyelt kérdés
Panel lakásban lakik és nem fizeti a fűtést sajnos a lakás fele az enyém. Ma voltam nála és nincs meleg vize el van zárva csak mellé beszélt miért. Behajthatják rajtam a tartozását?

2013. júl. 4. 20:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mégis miből fizessek? Nincs munkám 1 fizuból élünk egy gyerekkel.A saját házamon is van jelzálog hitel, ezt fizetjük rendesen.Két évvel ezelőtt rendbe raktuk, hitelt vettünk fel neki alacsony kamattal, most még több adóssága van.
2013. júl. 7. 18:47
 12/14 anonim ***** válasza:
AKKOR NAGY VALÓSZINÜSÉGGEL ADÓSSÁGOT FOGSZ ÖRÖKÖLNI
2013. júl. 7. 19:23
 13/14 anonim ***** válasza:

"AKKOR NAGY VALÓSZINÜSÉGGEL ADÓSSÁGOT FOGSZ ÖRÖKÖLNI"

Minek írsz hülyeséget?!?!?! CSAK adóságot nem lehet örökölni, ha meg valamit ÉS adóságot IS örököl valaki, akkor egyrészt csak a pozitiv örökség értékéig örökölheti adóságot - tehát olyan nincs, hogy még marad fizetnivaló, másrészt a hagyatéki tárgyaláson le lehet mondani az örökségröl minden esetben.

2013. júl. 7. 20:15
 14/14 eztsetudtad ***** válasza:

Szerintem a tartozás közös mivel a lakás is,el fogják árverezni az ingatlant ha másképp nem tudják behajtani,viszont ha te befizeted akkor kérheted hogy hajtság be a felét rajta előbb utobb leterhelik az ö ingatlanrészét a te javadra és mivel elövásárlási jogod van így fillérekért meg fogod tudni venni az ö részét .

ez kb 3-5 év

2013. nov. 30. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!