Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy mediátor segíthet abban...

Attilav kérdése:

Egy mediátor segíthet abban hogy rávegyem anyámat h kijavíttassa a kocsit és lemenjünk montenegróba?

Figyelt kérdés

Anyám nem akarja kijavíttatni az autónkat mert szerinte öreg már és nem ér annyit, legalábbis ezt sulykolják neki a barátai. Viszont egy fiatalabb kis futásteljesítményű legalább 1.5Mft, ennél még mindig jobban megéri kijavíttatni

a mostanit. Renault Megane 1.4e 170 ezer km-rel, (90ekm-rel vettük így az előéletének nagyrésze ismert) rozsdamentes, egyáltalán nem rohad. A legfőbb megoldhatatlannak tűnő gond vele: Elhasználódtak a zárbetétek, az utángyártott is drága renaultnál és az utángyártást a megane1-hez megszüntették. De raktáron valamelyik webshopban találtam gyújtáskapcsoló nélküli zárhenger szettet 27eft-ért. Akár melyik családtagomat kérem vegyük meg, nem hajlandóak segíteni, mindig anyám beleegyezéséhez kötik az alkatrész megvételét, pedig nem fog belemenni, csak ha kész tények elé van állítva és ott az alkatrész. Úgy érzem azért nem akarnak segíteni mert enyhén autista vagyok és hülyének néznek, átnéznek rajtam. Szegeden hol kaphatnék mediátori segítséget?

2013. júl. 2. 20:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Akkor tényleg lehetne úgy kompromisszumot kötni, hogy a fizetésed x részét odaadod rezsire, végül is ott laksz, de el is tudsz belőle tenni a kocsi javítására. Nekik nem érdekük, hogy ki legyen javítva?"

Nem ilyen egyszerű sajnos. Én szívesen félretennék az autó javítására de anyám elveszi az összes pénzem arra

hivatkozva hogy többek között kirándulásra rakja félre.

De megjavíttatni az autót évek óta nem hajlandó, mert az anyagilag jobb helyzetben levő barátai és az autószerelője mind azt mondják ne költsön rá hanem vegyen újat. Holott az új vagy fiatalabb használt árát nem tudjuk kigazdálkodni, de a kocsit tökéletesre ki lehetne javíttatni nagyon maximum 100-150eft ból. Erre félre is tudnék tenni ha anyám hagyná, de tele beszélik a fejét hogy vegyen másik autót. Muszáj mediátort keresni mert erről a témáról anyám nem hajlandó velem beszélni.

2013. júl. 3. 19:13
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Értsd meg, bármennyire szeretnéd, a mediátor nem ilyen ügyekben segít. Általában perek során, vagy peren kívüli megegyezésnél tevékenykedik. Van családi mediáció, de válóperek során segít a felek közötti közvetítésben, amikor már az indulatok és negatív érzelmek elhatalmasodtak.

Abban nem segít, hogy nem jó a kommunikáció a családodban.

2013. júl. 4. 15:34
 13/21 A kérdező kommentje:

Akkor jelentkezzen egy ùjságíró

mert amit velem müvelnek ebben a

csalàdban az szemétség, vannak

màs problémák is, ezt az enyhe autizmusomat

(ami egyébként sokmindenben akadályoz)

rendesen kihasználják.

2013. júl. 5. 08:19
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan enyhe az az autizmus, szerintem...
2013. júl. 5. 13:07
 15/21 anonim ***** válasza:

Jelentkezz a tv-be fókusz és hasonló műsorokba, nem tudom mik futnak még, pl. régen a Mónika showban biztos szívesen láttak volna - ha anyádék is vállalják.

Egyébként hány éves vagy? Semmiképp sem tudsz egy kicsit függetlenedni tőlük? A 60ezerből magadnak nem marad semmi? Ruhákat, saját fogyóeszközöket hogy veszel? Azt is ők veszik?

2013. júl. 5. 20:00
 16/21 anonim ***** válasza:
80%
Az a kocsi, amibe üza.tankot, kipufogórendszert, ajtózár garnitúrát kell cserélni, az bizony rendkívüli módon elöregedett. Az egész kasznija szét lehet rohadva. Ennek a kijavítása nem 20 fillér... Meg gondolom műszaki vizsgára is el kellene vinni. Egyszerűbb lenne vonattal menni Montenegróba...
2013. júl. 6. 20:27
 17/21 A kérdező kommentje:

Csakhogy nincs szétrohadva, nem zárat hanem zárbetétet kell cserélni. Nem a tank lyukas hanem annak egy csőcsonkja állítólag. De ha te is úgygondolod hogy az egyébként jó állapotú kaszni és motor ellenére cseréljük le az autót akkor adjál 1.5 millió ft-ot szívesen várjuk a segítségedet.

A legfontosabb a zár betét csere lenne, a többi ráér, rövidebb utakra a többi alkatrész cseréje nélkül is el tudunk vele menni, azonban ha nem tudjuk lezárni az autót az baj. Nagyon elkeserít ez a hozzáállás ami az országot jellemzi senki nem akar nekem segíteni. A lényeg az hogy anyámat becsapják a barátai és az autószerelője, az egyébként jó állapotú végig garázsban tartott még menthető kocsit hagyják lerohasztani azzal a felkiáltással hogy majd vesz újat, de miből??? A mediátor (lehetőleg szegedi hogy ne kelljen ezért utazgatnia vagy nekünk utazgatni) ahhoz kellene hogy anyámat meggyőzzem igenis érdemes legalább a zárbetéteket kicserélni, és mivel autista vagyok ezért nem hallgatnak rám, hát akkor a mediátor segíthet, legalábbis nagyon bízom benne.

2013. júl. 7. 09:27
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Te teljesen idióta vagy, ne is haragudj.
2013. júl. 7. 10:09
 19/21 A kérdező kommentje:

"Te teljesen idióta vagy, ne is haragudj."

Miért, azért hogy segítséget kérek egy olyan kérdésen amiben anyám nem hallgat meg?

Nem értem miért ez a szemét hozzáállás az emberek részéről. Csak mediátori segítséget kérek, segítsen egy szegedi mediátor!

2013. júl. 7. 13:30
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Próbálom nagyon kedvesen, de érthetően: a mediátor nem ilyen ügyekkel foglalkozik, nem fog segíteni.
2013. júl. 7. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!