Mit ajánjak fel a szüleimnek amiért cserébe kérhetek pénzt?
a ház körüli munkákért nehogymár pénzt kérjél... anyád sem kér pénzt érte hogy mossa a bugyidat/alsógatyádat... nem?
kössetek kompromisszumot, hogy egy 5-ösértmennyi pénzt tud adni, 4-esért stb... nálunk ez bevált mikor suliba jártam.5-ös ért 1000-et kaptam, 4-esért 500-at, 3-asért 100-at 2-esért semmit, 1-esért büntit. :) és bevált, pénzem is volt, és jól is tanultam mert tudtam hogy minek mi a következménye. ha pénzt akartam ráfeküdtem a tanulásra, és mivel kellett így délután tanultam 1 órát és volt időm a barátaimra is.
Hogy visszaviszed a sörösüvegeket, és az érte kapott pénzt levásárolod a Teszkóban.
Semmi másért nem kérhetsz pénzt, mert az otthoni munkák közösek, mindenki kiveszi a részét. Anyád is nyújtsa majd be neked a számlát, amiért 18 éven át etetett, itatott, mosott rád, játszott veled? Mégis hogy gondoltad?
Keress diákmunkát!
A házimunkába besegítés nem olyan "extra szolgáltatás", amiért pénzt kérhetnél.
Ahogy anyád se kap extra jutalmat, ha megfőzi nektek az ebédet, vagy apád se, ha levágja a füvet. Egyszerűen MEG KELL CSINÁLNI, és jó esetben a családtagok felosztják egymás közt a házimunkát.
Amit ezen felül bevállalsz, és el is tudsz végezni, azért esetleg kérhetsz zsebpénzt. De azt jobb előtte átgondolni, hogy eddig miért nem kaptál.
Ha a szüleidnek anyagi gondjai vannak, és nincs pénz, akkor se lesz, ha elvégzel érte valami plusz feladatot.
Akkor már jobb, ha keresel tényleg valami diákmunkát, vagy a környékbeli idősebb embereknek segítesz. Pl. szórólapon hirdetheted, hogy mennyiért vállalsz ablakmosást, fűnyírást, ereszcsatorna tisztítást, nagytakarítást, szőnyeg- és kárpittisztítást (ha van száraz-nedves porszívótok vagy kárpittisztító készülék) stb. Abban biztosan segítenek a szüleid, hogy pl. odaadják a létrát, tisztító szereket, porszívót.
Idős embereknek, akik nehezen mozognak, általában nagy segítség, ha valaki olcsón elvégzi a nehéz, létrára mászós munkákat.
Nem tudom hany eves vagy? De nekem tetszene ha a fiam azzal jonne haza, hogy szeretne penzt keresni es bevallalja a szomszed funyirasat vagy kocsimosasat. Vagy az aroktisztitast vagy festest vagy barmit.
Tuti, hogy tamogatnam benne!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!