Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként hogy fogadnátok, ha...

Szülőként hogy fogadnátok, ha a lányotok hazaállítana egy börtönviselt, alkalmi munkákból élő férfivel?

Figyelt kérdés

Én egyetemista vagyok, a szüleim pedig iszonyú sznobok. Az előző barátomnak nem tetszett a szakmája (informatikus), meg hogy nincs diplomája.

Most emiatt nagyon félek. Tudom, hogy az én döntésem, de ha egy mód van rá, szeretném megtartani velük a jó viszonyt. Van erre esély? Vagy mit tehetnék, hogy könnyebben elfogadják?

2013. jún. 28. 12:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A normális válaszokat köszönöm :)

Börtönbe kábítószer miatt került. Nem szép dolog, de már jó ideje ismerem és tiszta, ezért mondtam, hogy fiatalkori botlás, ami nem kell, hogy meghatározza az egész életét szerintem.

2013. jún. 28. 12:29
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

Tudod mi a baj kedves kérdező?

Az hogy csak azért szereted a pasit, mert "börtönviselt". És valószínűleg a pasi is büszke erre, hiszen ezzel csajozik. Így klasszul be tudja gyűjteni azokat a csajokat, akik a klasszikus rosszfiúkra buknak.

+ megváltozott, tehát biztos nagyon tapasztalt a szemedben és egyben tiszteletreméltó és érdekes neked, hogy ilyen kalandos élete van.

Szerintem ingerszegény környezetben nőttél fel, illetve még kamasz vagy és így lázadsz a szüleid ellen, mert nem szeretnéd azt az utat járni, amit ők kijelöltek neked.

És még sorolhatnám.

Pszichológus vagyok, tudom miről beszélek.

u.i.: ismerek börtönviselt embert, és nem szokta reklámozni a dolgot. Tehát ha a fentiek nem lennének igazak a pasira, akkor nem is kéne hogy kiderüljön a szüleid előtt. Hiszen nem ez lenne a téma.

2013. jún. 28. 12:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a kérdésre is válaszoljak: szüleid helyében elvinnélek téged szakemberhez, hogy segítsen hátrahagyni a tinikorszakot.

Elvégre már egyetemista vagy, felnőttként kéne viselkedned és gondolkodnod.

És a szüleidnek is meg kéne tanulniuk, hogy kell elengedni a lányukat, hogy egészséges felnőtt életet élhessen.

2013. jún. 28. 12:34
 14/16 anonim ***** válasza:
74%
Előfordult a történelemben, persze. De annak az ártatlannak is "szép baráti köre" volt, hogy egyáltalán szóba került a neve. Hány éves vagyok? A korom nem értem, hogy jön a válaszomhoz, de 30. Nem tökéletes emberekről van szó, de lássuk be, nem olyan könnyű börtönbe kerülni, az átlag embereket elkerüli, ha betartják a főbb társadalmi törvényeket. A választ pedig megkaptuk: Drogok. De mivel a lánynak olyan isteni mázlija van, hogy a fiú teljesen megváltozott, nincs is mitől félni, ugye?
2013. jún. 28. 13:01
 15/16 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez sok mindentől függ. Van egy unokatestvérem, már 40en túl vannak, több mint 10 éve van együtt a férjével. A férfinak is voltak ügyei tizenévesen, húszas évei elején. Szintén drogproblémák, ebből hatósági eljárás, bár nem ült. Mikor megismerkedtek már évek óta tiszta volt, dolgozott. Unokatesómnak persze elmondta már az elején, de a szülőknek nem ezzel kezdték. Mikor már párszor találkoztak, jó ideje együtt voltak, akkor mesélt a múltjáról. Nem mondom, hogy nem féltették, de látták hogy tényleg rendes, másrészt unokatesóm már nem a tini kategória volt. Szóval ők elfogadták. Azóta bizonyított, hogy jól tették.
2013. jún. 28. 13:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Látom elég régi kérdés, de hogy alakult kérdező?

Nálunk is ez a helyzet. Én sem kívántam ezzel indítani a szüleimnél, megtette egy "jóakaró". Azóta kisfiunk is született, a szüleim még nem látták. Nagyon belebetegedtem a dologba. :(

2015. febr. 8. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!