Nagyon le leszek szidva este, ha szüleim hazaérnek. Mit csináljak?
A héten, hétfőn érettségiztem (szóbeli), szerdán lett meg a bizonyítványom, minden ötös, kivéve a töri, ami négyes (tehát nem egy "éppen átmentem"). Szerdán volt a bankett. Megbeszéltem szüleimmel, hogy a barátomnál alszok, ő közelebb lakik a bankett helyszínéhez. Mondta hogy oké, vigyázzak magamra, stb, aztán majd másnap jöjjek haza. Reggel mentünk haza barátomhoz, felkeltünk valamikor dél után, hazahoztak, délután 3-ra értem haza. Fel is hívtam anyát, hogy minden rendben, most jöttem haza, jó volt a buli, stb. Semmit nem mondott, csak hogy jólvan, majd mutassak képeket. Kipakoltam a cuccaim, kajáltam, mindegy, utána elmentem wcre, ott hallottam hogy csönget valaki. Hát nem tudtam kirepülni, szóval mire kiértem, sehol nem volt senki. Gondoltam, ha fontos, majd visszajön.
Este anya hazaért, és kb elkezdett velem ordítani, hogy hol voltam dél és 4 óra között, mert jött a villanyórás, de nem mentem ki, és most több tízezer ft-ra büntetnek meg minket. Elmagyaráztam neki, hogy mi volt, azt mondta, ma megbeszéljük, mert mennem kellett el itthonról akkor.
Ma előbb felhívtam, és kb csak azért nem ordított, mert munkában van. Megkaptam, hogy hazudok, meg hogy engem a világon semmi nem érdekel azon kívül hogy hova menjek bulizni, meg hogy küldtek értesítést, miért nem voltam itthon időben. Mondtam neki, hogy azért, mert fogalmam nem volt, hogy jön valaki, vagy küldtek értesítést... Ha mondta volna, hogy délre legyek itthon, akkor tudja nagyon jól, hogy itthon vagyok addigra, elég megbízható vagyok, de mivel semmit nem mondott, úgy voltam, hogy majdcsak hazaesek valamikor, ráérek. Erre kiakadt, hogy miért kéne az ilyet mondani.
Mindig ez van: soha nem szól előre, hogy mi lesz, mindig csak utólag tud lecseszni, hogy miért nem tudtam. A héten valóban nem csináltam itthon semmit, a szobám is kupis, mert hétfőn reggeltől délutánig a suliban voltam, mert megnyitó + szóbeliztem, kedden szintén bementem segíteni, meg barátomba önteni a lelket, szerdán bizonyítványosztás, aztán haza, villámgyors készülődés, aztán indulás a bankettre, tegnap aludtam, délután pakolásztam, meg scanneltem a bizonyítványom, este meg elmentem egyik barátomhoz, ahova anya elengedett, és mondta hogy peeersze menjél. (Utólag meg a fejemhez vágja hogy állandóan csavargok...) Pedig nem vagyok túl bulizós, 2-3 havonta van egy-egy baráti összejövetel este, meg kb. évente kétszer elmegyünk diszkóba. Persze bankettre nyilván elmegyek, a haveromnál rendezett kis grillezésre meg minek enged el, ha baj hogy megyek??
Viszont itthon megcsinálom amit rámbíznak, hónapok óta segítek anyának a munkájában, begépelem a papír alapú dokumentumokat, amiket neki kéne, elmegyek postára, meg hát azért tanulgattam az elmúlt hetekben.
Azt mondta, majd ha hazaérnek, akkor megbeszéljük.
Elég rosszul esik, hogy nem ismerik el az eredményeimet, de ha valami apróságot elrontok, akkor egyből két napig balhé van itthon.
Mit csináljak? Mit mondjak nekik majd este?
Szerintem nem lehet.
Évente egyszer kijönnek és lefényképezik a mérőórát meg leírják az állást.
Ebből készül az elszámoló számla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!