Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt egy pszichológus?

Van itt egy pszichológus?

Figyelt kérdés
Anyukám 54 éves, és azt vélem megállapítani róla, hogy szerintem elmebeteg... Állandóan csúnyán beszél ( nem akarom mondani hogy miket mond, minden mondatában meg szava után), ha valami baj van akkor verjed bele a f.., stb... egyszerűen annyira mocskos a szája, hogy az valami hihetetlen!!!! Nagyon trehány, semmi sem érdekli. Ha valaki segíteni akar, akkor megharagszik rá, és elüldözi. A nap 24órájában dunnyog, semmivel se lehet örömet szerezni neki. Az a legfőbb szórakozása, hogy másokat kibeszél, meg csak a problémákról tud beszélni. Szerinte ő maga tökéletes... Ne értsetek félre, én szeretem az anyámat, van egy nővérem aki már nem velünk él, és én is készülök elköltözni innen, de tudom ha egyedül marad akkor még rosszabb lesz, de nem akarok megőrülni mellette, egyszerűen nem tudok hogyan segíteni neki, hogyan változtatni rajta. Nagyon nehéz anyagi helyzetben van, és ez a legfőbb baj talán, nincsenek barátai mert mindenkit elüldöz, nagyon kiábrándító a személyisége. Kérlek, segítsetek, adjatok valami ötletet!!!! Nem tudom mi a baja, de biztos vagyok benne, hogy ez már valamiféle pszichiátriai betegség, de nem merem neki mondani se én se a nővérem, és nem akarjuk bedugni sehová.
2013. jún. 27. 22:41
 1/3 A kérdező kommentje:
Már annyira nyomasztó és megviselő ez az egész, hogy úgy érzem néha hogy nekem is pszichológusra lenne szükségem, mert nem tudom ezt megemészteni...
2013. jún. 27. 22:42
 2/3 anonim válasza:

Szerintem kezdj el vele beszélgetni. Csak úgy, spontán.

Azt írtad:

,,Az a legfőbb szórakozása, hogy másokat kibeszél, meg csak a problémákról tud beszélni.''

ezért előbb utóbb erre is rákezd, gondolom mikor beszélgettek.

Ilyenkor egyértelműen, de tapintatosan megmondhatod neki, hogy az aktuális problémán miért felesleges fönnakadni.

Talán úgy add a tudtára, hogy mennyire helytelen szokásai vannak, hogy neki ez ne tűnjön segítségnek vagy letolásnak.. Mert akkor téged is elhajtana, ahogy írtad :( Vezesd rá, hogy a környezete saját maga miatt van ellene.

Amikor pedig jogosan panaszkodik valami miatt, légy vele megértő.

Én ezt gondolom. Amúgy nem vagyok pszichológus :D A szakemberek valószínűleg jobb tippet adhatnak!

2013. jún. 27. 23:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Mint ha az én anyámról olvasnék. Nem fogja elismerni hogy gondok vannak az idegeivel. Kitartás, egyszer kirepülsz Te is. :)
2013. jún. 28. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!