Hogy változtassak?
A szüleim mindenáron erre a bizonyos egyetemre akartak küldeni, mert az egyik legnevesebb, leszinvonalasabb egyetem az országban. Már egy éve járok ide, és gyűlölöm. Már mondogattam nekik, hogy más érdekelne, mert tanulni szeretek, csak ez nem fekszik nekem. De mindig megkapom, hogy már egy éve ide járok, bírjam ki a maradék időt. Meg hogy fontos ez nekem, meg amúgy is ők is mindketten itt diplomáztak.
Az a baj, hogy (ok, felnőtt vagyok) ők fizetik tulajdonképpen minden kiadásom. Ha itt hagyom az egyetemet, és másikra megyek, egy fillért sem látok, ez biztos. Diákhitelt nem merek felvenni, mert nappali tagozatosként nem tudok teljes állásban dolgozni, miből fizetem a koleszt, meg a hitelt is?
Hogyan győzzem meg őket?
Ja, ez jó megoldás, csak szomorú, hogy a szülők vágyálmai miatt súlyos éveket veszteget, amit senki nem fog már neki visszaadni. Még a szülők esetleges elégedettsége sem. Milyen undorító dolog, hogy a pénz beszél!
Két szakot nem tudsz egymás mellett vinni, hogy azt is tanulhasd, amit szeretnél? Akkor talán nem lennének annyira ellene. Amúgy is azt írod, szeretsz tanulni.
hát az orvosi az hat év ugye legjobb esetben is plusz a rezidensképzés...ne irigyellek. E mellett a hivatás mellett nem sok esélyed van az általad választott szakmát tanulni.
Orvosnak meg csak az menjen aki tényleg szereti, bár ha a család hátszele olyan talán nem kell annyira megizzadni az elején mindenhol, de akkor is...
Gondolod át. Ebben az esetben mégiscsak meg kéne próbálni előhozakodni a szüleidnek mással.
Kérd meg őket, hogy válasszanak. Legyen egy boldog gyerekük, aki azt csinál, amit szeretne, szereti a hivatását. Vagy legyen egy boldogtalan, folyton a teljesítménykényszertől stresszelő roncs a gyerekük.
Amikor otthagytam a munkahelyem, anyám dobott egy hátast, hogy most mi lesz velem? Mondtam neki, lesz egy boldog, egészséges lányod. Először háborgott, aztán belenyugodott, most meg már ő sorolja, miért is jó, hogy így döntöttem. De ez nagy harc volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!