Hogyan tudhatnám meg?

Figyelt kérdés
A kérdésem lényege a következő lenne:A gyermekem már egy jó ideje nem láttam,nagy részben köszönhetően a kedves ex feleségem viselkedésének.Sajnos,a kettőnk közötti nagyon rossz viszony arra kényszerített,hogy egy időre megszakítsam a kapcsolatot a 16 éves lányommal.Hallottam,hogy ahová került középiskolába,nem éppen a legjobban teljesít.Pl:első fél évben is megbukott.Érdekelne,hogy milyen lett így év végére a bizonyítványa,de személyesen sajnos,nincs lehetőségem ezt megkérdezni.A gyerekemmel nem tudom a kapcsolatot felvenni,a kedves anyukával meg jobb ha nem is teszem.Szerintetek írjak egy levelet az iskolának ahová jár vagy utazzak fel személyesen és nézzem meg a naplót?Ha ezt mondjuk megteszem,akkor mi a biztosíték rá,hogy ezt az exem nem fogja megtudni?
2013. jún. 20. 21:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a többieket.

Nem értem, miért félsz az exedtől? És annak, hogy félsz, mi köze a lányodhoz?

El sem tudnád képzelni, egy lánynak mekkora szüksége lehet az apjára, már ha normális az apja, és nem olyan, hogy jobb lenne, ha nem is lenne. De biztos nem vagy tróger alkesz. Az exnejed nem tilthat el a gyerekedtől, csak ha alapos indoka van rá, ellenkező esetben nyugodtan kérheted a bíróságtól, hogy állapítson meg láthatást ellenőrzött körülmények között is, szerintem.

Leírom, tanulj belőle.

Én nem ismerem az apámat. Soha nem volt jelen, 3 hónapos koromban látott először és utoljára. Nem érdekel, ki az, és mi van vele. És tudod, miért? Mert soha nem keresett, soha nem érdekeltem, soha nem érdekelte, ki vagyok, mi van velem, mi lesz belőlem. Biológiai tény, hogy az apám, de semmi több, mert még képről sem ismerem. Gőzöm sincs, ki az. És nem is izgat. És felnőtt fejjel látok remek apa-lánya kapcsolatokat, és most fáj, hogy nekem ebben nem volt soha részem. Egyébként, mikor kérdezték, milyen apa nélkül felnőni, mit mondhattam volna? Soha nem tudtam, milyen apával. Pedig anyám nem tiltotta volna tőlem. Magától sem jött.

Az viszont biztos, hogy a férjem épp azért fojtanám meg, ha egyszer csak úgy döntene, nem érdekli tovább, mi van a lányunkkal.

Keresd nyugodtan, küzdj érte, mindegy, mit károg az anyja. Tini, biztos épp szenved a jellegzetes tini nyavalyákkal, de épp most (is) fontos, hogy érezze, számíthat rád. Ne törődj az exeddel, a lányodnak egyszer ki fog nyílni a csipája, és tudni fogja, mi az igazság, ha esetleg az exed ellened akarná nevelni. Gyerek, az istenért, de nem hülye. És igen komoly érzései vannak, mert ember ő is. Remélem, segítettem!

2013. jún. 21. 00:33
 12/12 A kérdező kommentje:

Némely ember véleménye a kérdésemre felháborító!Főleg annak az illetőnek,aki sír azon a kijelentésemen,hogy talán az a probléma,hogy új családom van?!Könyörgöm,én kérdést tettem fel segítsék kérés képen és nem támadásokat kértem,úgy,hogy senki nem ismeri a valós tényeket!!!!Akkor most leírom,hogy valójában mi is történt dióhéjban.Az exemtől már 11 éve elváltam és azóta a bíróság által megállapított gyt.fizetem!Nem azért tettem fel ezt a kérdést,hogy a gyt.meg szüntessem.A lányomat 5 éves kora óta uszítja ellenem.Decemberben vártuk hozzánk,de egyik pillanatról a másikra nem volt hajlandó felvenni a telefont és semmilyen megkeresésemre nem reagált.A magánszférájába meg nem akartam "betörni"!Már 2 évvel ezelőtt ezt egyszer anyuka eljátszotta,de én akkor a gyámügyhöz fordultam...erre vissza állt minden,mert muszáj volt.Most újra kezdte,de most állítólag a gyerek mondta azt,h nem szeret nálunk és,hogy még 1 fagyit sem veszünk neki.Ezen teljesen ki voltam akadva,mert még a gyt.kivűl is sokat költök rá,mert szeretem és ő is a gyermekem!

Az új iskoláját én is elmentem személyesen megnézni,de a bizonyítványát utoljára 6-os korában láttam,mert mindig valami kifogással nem hozta el vagy a kedves ex mondta azt,hogy nem adja oda,mert biztosan nem akarom vissza adni.Úgy,hogy röviden ennyi lenne!Kérlek benneteket,hogy olyan személy már ne is írjon ide kommentett,akik nem tud normálisan véleményt alkotni!Köszönöm!

2013. jún. 21. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!