Megtudhatnám-e, hogy az Önkormányzat jogszerűen járt-e el velem szemben?
Én ugyannem ismerem a törvényt azt se tudom mi az a mesterkeépzés, de ugy tudom az első diplomáig gyereknek számit ilyen pénzes ügyekben.
persze ha halasztott vagy ilyesmi s azért nincs meg az első diploma az más lehet...
Nem számít hányadik diplomás csak a kora.
Különben pedig az alapszak az első diploma mesterszakon már a másodikért tanul.
"de ugy tudom az első diplomáig gyereknek számit ilyen pénzes ügyekben. "
Akkor ilyen alapon az 50. éves családapa akinek nincs diplomája is gyereknek számít? Na ezért a kor számít nem a diploma.
Én 22 éves egyetemista vagyok, de a családom már utánam sem kap semmit. Sajnos ez egy ilyen bicikli.
Ha ez a gyereked utolsó féléve az egyetemen, akkor túl nagy gond nem lehet, hiszen 1-2 héten belül (hol hogyan) vége van a vizsgaidőszaknak és megtörténik a diplomaosztó is, nehogy már ezt ne bírjátok ki. Utána mehet dolgozni és nem veszik kárba semmije, nem kell emiatt aggódni.
Nem tudom az önkormányzati otthonok hogy működnek. Mennyi anyukád nyugdíja? Az önkormányzat nyúlja és ő adja ki a maradék pénzt? (ez a rendszer annyira nekem se lenne szimpi, bár a lényeg ugyanaz mindenhol)
Az én nagyim is otthonban van, bár ő egyházi fenntartásúban. A nyugdíját apu kapja, ami 105 ezer forint. Ebből 91 ezer az otthon. Néhány gyógyszert támogatnak, párat nem, szerencsére ezekből a nagyimnak nem sok kell. Kell venni tisztálkodószereket és zsebpénzt is kell neki valamennyit hagyni, emellett ott van az üres háza, amit fenn kell tartani attól, hogy nem lakik ott senki.
A kutyát nem érdekli, hogy a családnak miből lesz rá pénze. Pont egy hónapja tettek "utcára" egy idős bácsit, mert aki az anyagiakért felelősséget vállalt, az lelépett, eltűnt, 3 hónapig ne fizették a bácsi helyét az otthonba, így mennie kellett.
Azt kell megérteni, hogy akár nehéz anyagilag, akár nem, azért még is csak az ember szerettéről van szó. Otthonba nem 60 évesen megy az ember jókedvében, hanem mert úgy lerobban, hogy 24 órás felügyeletet igényel, aminek pedig sajnos ára van, amit valakinek meg kell fizetnie.
Sajnos sosem tudhatod, hogy 1 hónapig kell még édesanyád után fizetni, vagy 5 évig, én személy szerint utóbbinak jobban örülnék.
00:16: ha nappali szakos hallgató s nem bukott akkor igen.
asszem max 35 éves korig veszik fel.
jó kérdés hogy a halasztás minek számit.
Az önkormányzati rendszerű idősek otthonában mindenhol így járnak el, ha a nyugdíj nem fedezi a kiadásokat, akkor a hozzátartozónak kell.
Ha belegondolsz, még így is nagyon "olcsón" teszik a dolgukat, hasonlítsd össze egy magán idősek otthonával, vagy 24 órás házi betegápolással, ami megfizethetetlen. Sokan próbálnak helyhez jutni önkormányzati otthonba, nagy a sorban állás, mert egyszerűen nincs más lehetőség az idős ember ápolására.
Ne sajnáld édesanyádtól a pénzt, mégis hogy esik ez neki azok után, hogy felnevelt, foglalkozott Veled. A 24 éves fiad sokkal életképesebb, előtte a lehetőség, menjen el pénzt keresni. Édesanyád ezt már nem teheti meg, csak rátok számíthat.
Egyébként a mesterképzés más másod diploma, nem jár utána semmilyen támogatás. Ideje belépnie az Életbe 24 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!