Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz arról, ha a...

Mit gondolsz arról, ha a szülő lakást vesz a gyerekének?

Figyelt kérdés
Ez a diploma-ajándék.
2013. jún. 13. 21:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
86%
Jó neki, hogy megteheti. Ennyi.
2013. jún. 13. 21:39
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Jó dolog, hisz segíti a gyermekét az életkezdésben.
2013. jún. 13. 21:40
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Egy szem gyerek vagyok, amikor főiskolára kerültem - nagyszülői örökséget beforgatva - én is kaptam. Amikor kérdeztem, hogy miért, apám nagyon frappánsan válaszolt: "Valamivel szeretnénk elindítani az életben. Vehettünk volna egy drága festményt is, de abban nem tudnál lakni."

Egy dologért még hálásabb vagyok: a nagyon józan pénzügyi szemléletért, amit "eltanultam" tőlük. Nem filléreskedtek, de hülyeségre soha nem költöttek. Ha olyat akartam venni, ami amúgy nem létszükséglet (pl. kamaszként hatvanadik póló), akkor simán nemet mondták, hiába lett volna bőven keret rá.

2013. jún. 13. 21:45
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom róla, hogy segíteni akarják a gyereket, és megtehetik.
2013. jún. 13. 21:47
 15/35 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek vele és ez lenne egy normális országban a természetes. Sajnos itthon ez a lakosság csak nagyon kis százalékának engedhető meg és bevallom én is nagyon irigykedem az ilyenekre.

Csóró egyetemista voltam.

2013. jún. 13. 21:48
 16/35 anonim ***** válasza:
82%
Ez lenne a normális dolog. Inkább az a furcsa, ha a szülők megtehetnék, de inkább ülnek a pénzükön.
2013. jún. 13. 21:49
 17/35 anonim ***** válasza:
93%
mázlista gyerek.
2013. jún. 13. 21:51
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtehetik,akkor nagyon jó,hogy tudják segíteni a gyereküket az életben elindulni.
2013. jún. 13. 22:02
 19/35 anonim ***** válasza:
87%
Azt, hogy ha megteheti, akkor nagyon rendes tőle. Ennek kéne a normálisnak lenni, nem annak, hogy egy fiatalt csak azért lehordanak mindenféle semmirekellőnek, csak mert kapott egy lakást. És nem annak kéne alapvetőnek lenni, hogy még 30-40 évesen is sírnak az emberek, hogy egy lyukban laknak albérlet címen, de még ezt is alig tudják fizetni. Én minden erőmmel azon leszek a későbbiekben, hogy a születendő gyermekeimnek mindent amit csak tudok biztosítani tudjak. Ha megtehetem, lakást és autót is "a seggük alá teszek" - hogy a mai kedves szólással éljek. Én is megkaptam ezt. Bár lakást nem kaptam, autóm 17 éves korom óta volt, egy héttel azután kaptam, ahogy meglett a jogsim. Gyűlöltek érte, de nem érdekelt. Nem hiszem, hogy szégyenkezni kéne azért, mert a szüleim megdolgoztak azért, hogy nekem jó legyen. Ja, és a másik. A diplomáért a gyerek is megdolgozott. Ha a gyerekem 6-7 év alatt végezné el bukdácsolva a gimit, és nem lenne hajlandó továbbtanulni, csak lábat lógatni, egyértelműen nem kapna lakást. De a gyerekem normálisan lesz nevelve, így a lakást is meg fogja érdemelni.
2013. jún. 13. 23:19
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdést, mit kellene hozzá szólni?

Szülők megdolgoztak érte vagy ha esetleg a nagyszülők halála után a lakást a gyereknek adják, mi ezzel a baj?

Mindenki ezt tenné ha megtehetné.

2013. jún. 14. 00:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!