Mit gondolsz arról, ha a szülő lakást vesz a gyerekének?
Egy szem gyerek vagyok, amikor főiskolára kerültem - nagyszülői örökséget beforgatva - én is kaptam. Amikor kérdeztem, hogy miért, apám nagyon frappánsan válaszolt: "Valamivel szeretnénk elindítani az életben. Vehettünk volna egy drága festményt is, de abban nem tudnál lakni."
Egy dologért még hálásabb vagyok: a nagyon józan pénzügyi szemléletért, amit "eltanultam" tőlük. Nem filléreskedtek, de hülyeségre soha nem költöttek. Ha olyat akartam venni, ami amúgy nem létszükséglet (pl. kamaszként hatvanadik póló), akkor simán nemet mondták, hiába lett volna bőven keret rá.
Egyetértek vele és ez lenne egy normális országban a természetes. Sajnos itthon ez a lakosság csak nagyon kis százalékának engedhető meg és bevallom én is nagyon irigykedem az ilyenekre.
Csóró egyetemista voltam.
Nem értem a kérdést, mit kellene hozzá szólni?
Szülők megdolgoztak érte vagy ha esetleg a nagyszülők halála után a lakást a gyereknek adják, mi ezzel a baj?
Mindenki ezt tenné ha megtehetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!