Mi késztette apámat sok év után, hogy mégiscsak az apám?
Mennyi idős vagy?
Egyébként nem kényszeríthet. Tartásdíjat azért fizetett utánad?
1. Ha hivatalosan az apád (tehát jogilag elmisert), akkor neki JÁR a láthatás, te köteles vagy menni, mert különben anyádat komolyan megbüntetik, hogy akadályozza a láthatást.
2. Viszont apárnak kötelessége lenne gyerektartást fizetni, ha nem teszi, akkor erre ÖT lehet kötelezni, adott esetben megbüntetni.
3. 18 éves korodtól jogodban áll nem tartani vele a kapcsolatot, viszont akkor ö sem köteles fizetni utának.
4. Szerintem azért nem ártana vele megbeszéli, hogy miért ment el, amikor anyád terhes volt veled - mert ennek is lehet indoka, másrészt miért akarja most tartani veled a kapcsolatot. Ugyanis lehetséges, hogy most lett elég érett az apaságra, és inkább becsülni kellene, hogy most akar veled foglalkozni.
Hasonlóan vagyok én is.
Szerintem most esik le neki,mit is jelent ez a szó "Apa".
Megértelek, egy apának ne akkor jusson eszébe,mikor már nagy a gyerek.
Lehet,hogy most jött ki rajta a lelkiismeretfurdalás.
Első válaszadó vagyok. Nem tudom miért kellett lepontozni. Azért kérdeztem,hogy mennyi idős,mert nyilván fontos kérdés,hogy 10-12 éves vagy már szinte felnőtt. 16 évesen nem kötelezhet arra,hogy találkozz vele. Viszont egy kisebb gyereknél igenis,hogy kötelezhetik az anyát,hogy adja oda a gyereket. A tartásdíj is azért fontos,mert aki nem fizet tartásdíjat, annak még annyi joga sincs látni a gyereket.
Egyébként megértelek, én sem találkoznék vele. Aki azt írta,hogy becsülni kellene,hogy megérett az apaságra, hát annak a kisgyereknek,aki apa nélkül nőt fel,ez biztosan nagyon tisztelendő dolog!!!
Azt, h kényszeríthet-e jogilag, azt nem tudom, de azt megértem, ha nincs kedved látni.
Ha a nevelőapád volt, aki mindent megtett érted, akkor ezt a helyzetet kár lenne felborítani valakiért, aki csak a "megcsinálásodban" vett részt. (bocs a szóért) Most persze örülne, ha lenne egy már felnevelt gyereke, akire adott esetben számítani lehet...
A legcsúnyább az lesz, amikor keresel már, és apatartást fog követelni. Ez ellen már most gyüjtögess bizonyítékot, hogy nem nevelt, nem fizetett gyerektartást.
Egy ismerősöm járt így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!