Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum nem "engedi" a paleolit...

Anyum nem "engedi" a paleolit diétát?

Figyelt kérdés
nem is, hogy nem engedi, hanem inkább hülyének néz. nagy valószínűséggel pm betegségem van (alulműködés). erre javasolták a paleo diétát. továbbá az elmúlt egy évben elég sok betegségem volt, így elhatároztam, hogy változtatok. Nálunk soha nem helyeztek hangsúlyt az egészséges táplálkozásra. na most, a paleodiétához nagyon sok olyna hozzávaló kell ami nekünk nincs itthon. így kellene egy nagy bevásárlás is. ami pénz. másrészt ezeket valószínűleg csak én enném, így magamnak mindig külön főznék. anyum azt mondja, hogy ez drága, nekünk nem fér bele. próbáltam meggyőzni, hogy ő is diétázhatna velem is akár, mert leakar fogyni. de nem, ő nem. most a családban mindenki engem cukkol a tervezett életmódváltásom miatt, nem hisznek benne. viszont én igen, de ezt nem veszekedéssel akarom megoldani.

2013. jún. 8. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy?
2013. jún. 8. 16:46
 2/10 Derpette válasza:
73%
Én paleozom és hidd el nem kellenek drága hozzávalók :) Hús, zöldség, gyümölcs, magvak...Ritkán, ha rámjön a sütizés, akkor kókusz, dió, mák...drágának hangzik? :D A paleo nagyon egyszerű és letisztult, persze lehetne költeni mindenféle drága lisztekre és paleo cukrászdára, de szerintem fölösleges.
2013. jún. 8. 16:48
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Mi az, hogy nagy valószínűséggel pm betegség? Nem tippelni kéne, hanem kivizsgáltatni, az van-e, a diétától függetlenül.
2013. jún. 8. 16:50
 4/10 A kérdező kommentje:
16 vagyok. folyamatban van a kivizsgálás, a tsh értékem magas, viszont két értéket még nem néztek ahhoz hogy biztosra meglehessen állapítani. erre csak július legvégére kaptam időpontot.
2013. jún. 8. 16:53
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem rendezd le a saját zsebpénzedből, keresetedből, vagy ami van. A cukkolás nem szép, de neked sem szabadna másokra tukmálni. Engem máskor egy flúgos barátnőm csesztetett a vegetáriánus, meg vegán kajával. Kijelentette, hogy ha együtt eszünk, akkor mindenki csak legalább húsmentes kaját ehet, még akkor is, ha ő van nálunk vendégségben. (egyértelmű, hogy neki való kaja lett készítve, de ő konkrétan kijelentette, hogy semmiféle hús nem lehet az asztalra téve.) Na ekkor állítottam le, hogy az én étkezésembe nem szól bele senki.
2013. jún. 8. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Leírnád egy átlagos hétköznapi, illetve hétvégi menütöket? :)
2013. jún. 8. 17:17
 7/10 A kérdező kommentje:
nem nagyon van különbség a hétköznapi, és a hétvégi menük között...reggelire általában valami felvágott, hagyma, fehér kenyér, esetleg tojás, ebédre nagyon sokszor valami burgyonás étel, ma éppen burgonya és rizs, plusz csirkecombok. tésztát is sokat eszünk. vacsorára gyakran azt esszük amit ebédre, vagy esetleg megint valami felvágottat. zöldségek közül hagymát és uborkát, gyümölcsöt kb. csak én eszek ha elmegyek a boltba (banán, alma, narancs...) levest nem gyakran főzünk, mert megin csak rajtam kívül nem nagyon eszik senki, így kb heti egyszer húsleves/lebbencsleves...
2013. jún. 8. 17:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem rossz menü ez, a paleo alapjai megvannak hozzá. Próbálj meg egyezkedni velük, hogy legalább a szünetben engedjék meg ezt a fajta táplálkozást, most úgyis itt lesz a sok finom és olcsó zöldség/gyümölcs. A húshoz amit főznek pedig magadnak készítesz köretet zöldségből. Vagy akár magadnak is vehetsz olcsóbb húsokat, nem kell mindig csirkét enni. Jó a máj is, ha szereted.

Esetleg finoman tudtukra adhatod, hogy a sok lisztes-cukros dologgal hosszútávon többet ártasz magadnak, mint amennyit spóroltok rajta.

2013. jún. 8. 18:09
 9/10 nagyontamas válasza:
42%

Ne csodálkozz édesanyád reakcióján!

Annyiféle csodadiéta van, hogy a sok szemét között nehéz felismerni az igazgyöngyöt.

Talán azzal kezdhetnéd, hogy a családi menüből csak azokat eszed, ami belefér a paleo-ba. Vendégségben én mindig ezt teszem.

Nem kell attól félned, hogy akkor éhezni fogsz, mert a kenyér, és tésztafélék azok, amik az erős inzulinreakció miatt kajálhatnékot tudnak okozni.

Nézz utána Szendi Gábor tények és tévhitek blog-jában, hogy mit javasol a te esetedben.

Édesanyádat, pedig az egészséged javulása fogja meggyőzni, és akkor biztosan támogatni fog!

2013. jún. 9. 11:05
 10/10 anonim válasza:
44%
Éppen a tésztafélék az egyik legalacsonyabb glikémiás és inzulin indexű szénhidrátféleség, úgyhogy ez rossz példa volt kedves előző
2013. jún. 20. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!