Miért hívnak így a szüleim?
Figyelt kérdés
Veronika a nevem, és a szüleim folyton Verának hívnak, hiába mondom nekik, hogy én a Ronit szeretem, mint becenév, az is a Veronika beceneve. De folyton Veráznak, pedig már milliószor mondtam nekik hogy Roni szeretnék lenni! Mit tegyek? Nem szeretem ha Verának hívnak, és ezt nekik el kéne fogadniuk. Jó, ők adták nekem ezt a nevet, de azt már csak eldönthetem, hogy hogy szeretném, ha becéznének...2013. jún. 8. 13:42
1/9 anonim válasza:
Én meg már rég elhagytam a 20-at de ha nagyim meglát még a mai napig is átüvölt az utca túloldalára, hogy "Szia Nyuszikám, megjöttél?"
Becenevet sem te választasz, az választ téged :D
2/9 anonim válasza:
Szerintem pedig sokkal jobb mint a Roni vagy még esetleg a Veronka is szóba jöhet mint becenév.
3/9 anonim válasza:
A Roni nagyon komolytalan,kitekert becenév. A Veronikának a Vera a becézése,amit szintén a szüleid választanak meg. Nem mondhatod meg nekik,hogy hogyan hívjanak,max a barátaidnak.
4/9 anonim válasza:
A szülőknek nem lehet az ilyent "elmagyarázni". Engem máig Gergőcinek szólítanak, pedig már 5 éves koromban kijelentettem, hogy hívjanak Gergelynek (most 32 vagyok). ;)
5/9 anonim válasza:
Az én Veronika ismerősömet Nikának hívják. A helyedben azt csinálnám, ha Verának hívnak meg semmoccanok, csak ha Roninak hívnának.
6/9 anonim válasza:
Bár ez lenne a legnagyobb problémám, hogy a szüleim minek hívnak...
7/9 anonim válasza:
"Nem mondhatod meg nekik, hogy hogyan hívjanak"
Azért ez egy kicsit erős. Miért lenne tiszteletlenség (vagy akármi), ha megkéri a szüleit, hogy ne Verázzák?
Amúgy meg szerintem családban mindegy. Engem Petrának hívnak, és nagybátyám mindig Pitrának szólított. Borzasztó, de poénra vettem. A barátok úgyis úgy hívnak, ahogy neked jó. :)
8/9 anonim válasza:
Nekem is volt hasonló, 2 osztálytársamnak tetszett meg a nevem egyik olyan becézése, amit nem szeretek. Először kértem őket, mondtam, hogy nem tetszik, de mikor nem fejezték be, egyszerűen nem hallgattam rá. Egyszer csináltam végig egy 5-10 perces folyamatos szólongatást, amíg nem bírtak normálisan hozzám szólni, a következő 4 évben nem volt probléma a dologból.
9/9 anonim válasza:
És miért olyan nehéz elviselned, hogy így hívnak? A szüleid.
A barátoknak mondd meg, hogy Roninak hívjanak és akkor úgy lesz. A szüleid kiskorod óta így hívnak, te meg tizenévesen kitalálod, hogy Roni akarsz lenni.. Nekik nem megy ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!