Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi legyen az osztálytársammal?

Mi legyen az osztálytársammal?

Figyelt kérdés
Van egy kedves osztálytársam, 17 éves. Nemrég hosszasan beszélgettünk, elég szomorú dolgokat mesélt. Nagyon sokat veszekednek a szülei, nehezen viseli. Jól tanul, de látszik rajta, hogy valami nagyon nem jó neki. Nyaranta dolgozik, de elveszik a fizetését, nem nagyon tud venni magának semmit. Nincs lepukkant holmikban, de látszik rajta, hogy zavarja a többiek divatos megjelenése. Turkálnak a levelei között, felbontják a borítékait, cigiznek, nehezen élnek.Azt mondta, hogy elköltözne otthontól, de nem tud hova. Hogyan segíthetnék neki?
2013. jún. 6. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Állj mellette!Sajnos nem tehetsz többet. Nemsokára 18éves lesz akkor már léphet maga is.Most sajnos nem sokat tehet.Te még annyival tudszs egíteni neki hogy mondjuk csomagolsz neki is uzsonnát, vagy pár cuccodat odaadod neki. Biztos van pár felsőd meg farmerod amit hanyagolni tudsz.Ha az ő szülei adománynak vennék, akkor mondja azt otthon hogy csereberéltétek. A fiatal lányok szoktak cuccokat cserélni.
2013. jún. 6. 21:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja, ő fiú, nem mondtam, elnézést...
2013. jún. 6. 21:18
 3/5 anonim ***** válasza:

ha csináltat saját bankkártyát, és Csak ő tudja a kártya kódját, nem vehetik el tőle a pénzt.

szerintem a postán el lehet intézni, hogy levelek helyett értesítőket kapjon az illető (bár ebben nem vagyok biztos, utána kell nézni), és kérni, hogy csak ő vehesse fel, amit neki küldtek.

2013. jún. 6. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:
ja és ha 18 alatt nem lehet, meg kell várni, de onnantól kezdve sima ügy
2013. jún. 6. 21:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Légy mellette mindenképp! Ameddig nem lesz 18 addig csak szülői engedéllyel költözhet el otthonról, de az nehéz lesz ilyen szülőkkel megvitatni. Amikor betölti a 18 at azt csinál amit akar.

Ha jól tanul akkor gondolom egyetemre vagy fősulira szeretne járni akkor már költözhet koliba és egy szolidabb egyetem mellett tud vállalni munkát amiből eltartja magát valamennyire. Én javaslom hogy akkor is segíts neki mindenben ha nem szóródtok el teljesen egymástól. Ha inkább szakmát tanul és dolgozna akkor is segíts neki mindenben. Nem tudom hogy te lány vagy fiú vagy nem olvastam még el a kommenteket de ha fiú vagy akkor szerelem is lehet belőle és az jót tehet neki nagyon pozitív változást érhet el vele. Ha lány vagy te is akkor javaslom hogy segíts neki talpra állni és a szerelemben is segíts neki, hozd őt össze egy olyan sráccal aki megbecsüli és szereti is, mert egy ilyen embernek a szeretetre is nagyon nagy szüksége lehet. Akkor már sínre fog kerülni a lelki világa is, és ez is nagyon fontos ám.

2013. jún. 6. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!