Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért akarják...

A szüleim miért akarják megakadályozni, hogy lefogyjak?

Figyelt kérdés
Nem ész nélkül csinálom, orvossal egyeztettem. Már fogytam is sokat, ezerszer jobban érzem magam, de a szüleim folyamatosan csak veszekednek velem, hogy milyen hülye vagyok, minek fogyni, én ilyen vagyok, fogadjam el, stb. Miért nem segítenek inkább? Anyukám azóta direkt olyan ételeket csinál, amit nem ehetek, meg rengeteg süteményt. Ha el akarok menni kicsit mozogni, akkor meg a tanulással cse**tet, pedig nem vagyok rossz tanuló. Nagyon elegem van. Most az a legújabb, hogy anyukám pszichológushoz akar elvinni, mert szerinte már beteges ez a fogyókúrázási mánia. Szerintem inkább nekik kéne pszichológus, de ha ezt megemlítem, megint én vagyok a rossz. Mit tegyek?
2013. máj. 31. 12:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Jócskán van miből fogynod, és becsülendő, hogy ilyen becsülettel csinálod és nagyon sajnálatos, hogy a szüleid így állnak hozzá. Ők is túlsúlyosak? Mert azok szoktak általában azzal érvelni, hogy ez alkati dolog, aztán halomra eszik a sütiket meg a hízlaló kajákat és semmit nem mozognak. Lehet, hogy egyszerűen csak féltékeny anyud, hogy neked van akaraterőd, neki meg nincs. Ne hallgass most ebben rá, hanem igenis csináld, szépen haladsz, legyen kitartásod. MOnd is meg anyudnak, hogy nagyon rosszul esik neked, hogy nem támogat ebben, sőt hátráltat. Ha akar sütit sütni, süssön, de te nem vagy rá kíváncsi.
2013. máj. 31. 13:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"féltékeny anyud, hogy neked van akaraterőd, neki meg nincs."

Szerintem is ez a baj.

2013. máj. 31. 13:38
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

Ja, és ráadásul, ha kiderült, hogy IR-es vagy, akkor azt is mond meg anyudnak, hogy gondol, amit gondol, de az életeddel játszik, ha sütiket töm beléd.

Amúgy ajánlom neked, hogy nézz utána a paleolit táplálkozásnak. A fogyásban is nagyban besegít, ráadásul cukorbetegeknek kimondottan ajánlott táplálkozási módszer. Anyum férje súlyos cukorbeteg, vérnyomás problémái is voltak, 5 féle gyógyszert szedett. Elkezdett így táplálkozni és sorozatosan hagyta el a gyógyszereit, ma gyógyszerek nélkül jobbak az eredményei, mint azelőtt gyógyszerekkel, pedig csak a táplálkozását változtatta meg! Lényegében tünetmentes lett teljesen. Tényleg ajánlom neked! 11-es válaszoló vagyok.

2013. máj. 31. 13:48
 14/19 anonim ***** válasza:
52%
Neked van igazad, sok sikert! A paleonak szerintem is nézz utána, amióta a családommal csináljuk, sokkal energikusabbak, jókedvűek, egészségesek vagyunk. Hajrá!
2013. máj. 31. 14:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Bizony, az egészséged a tét, ne add fel. Ők ilyenek, nem lehet mindig megérteni a szülőket. Szépen haladsz, mozogj, a diétáról azért egyeztess egy orvossal, hogy mit és hogyan kéne enned. Hajrá!
2013. máj. 31. 15:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Másrészt ősrégi magyar szokás, hogyha nem eszel az ételből, amivel a háziasszony kínlódott, fáradt érted, neked, akkor baromira megsérted, mert semmibe veszed a munkáját."

És az hogy valaki hogy kínlódik a diétázással az nem számít? Az az ember aki tudja nagyon jól hogy hiába csinál 6 féle sütit a másik akkor sem fog enni belőle és még meg is sértődik az meg is érdemli.

2013. máj. 31. 15:30
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem hatalmas tiszteletlenség sütikkel elárasztani azt, aki fogyókúrázik, pláne akkor hogyha az már az egészségügyi kockázatok miatt is ráfér.

A kérdező elhatározta magát, amit nagyon jól tett és eszméletlenül szomorúnak tartom, hogy egy szülő nem a gyereke boldogságát és egészségét tartja szem előtt!

Life networkon régen nagyon sok ilyen műsor ment. A szülők többnyire szintén túlsúlyosak voltak és az evésben látták a boldogságot, kajával, sütivel tömték a gyerekeiket, hogy azok boldogok legyenek és csak nagyon nehezen sikerült erről lenevelni őket.

Úgy gondolom vagy nálatok is az a helyzet, hogy ez a családi minta. Mindenki küzd némi felesleggel és nem akarják, hogy kilógj a sorból, esetleg irigyek, amiért már is fogytál, vagy szimplán csak annyira elvakultan a kajához kötik a boldogságot, hogy nem látják reálisan a helyzetet!

Menj bele a pszichológusba!!! Lehet ők ezt ellened akarják fordítani, de nem fogják tudni és te fogsz ebből jól kijönni. Ő jó tanácsokat tud majd esetlegesen arra is adni, hogy hogyan kezeld a szüleidet és ezt a helyzetet! Nem vagyok pszichológus párti, de szerintem még jól is járnál most ezzel! :)

Az orvosoddal is beszélhetsz a problémádról, hátha tud valami megoldást javasolni. Mondd el neki őszintén, hogy a szüleid szabotálják a diétádat nem is akárhogy és 17 éves lévén nem teheted meg, hogy mondjuk független konyhán élj, mert gondolom jövedelmed nincs, így azt eszed, ami otthon van.

2013. máj. 31. 15:39
 18/19 anonim ***** válasza:
A háziasszony meg kínlódjon olyan étellel, ami a gyerekének jót tesz. Ha hozzánk olyan vendég jön, akiről nem sokat tudok, mert mondjuk valakinek a valakije, akkor megkérdezem, hogy mit eszik, mint nem eszik és olyat csinálok, ami neki is jó. Ha saját gyerekemről van szó, akkor meg pláne olyat csinálok, amiről tudom, hogy neki jót tesz.
2013. máj. 31. 15:40
 19/19 anonim ***** válasza:

Nagyon is igazatok van ebben a háziasszonyos dologban,én nem írtam,hogy egyetértenék ezzel a hülyeséggel.

Másrészt Kérdező,tényleg fogynod kell,de csak egészséges méretűre,nehogy a ló másik oldalára essél! Kitartás,kislány! :-)

2013. máj. 31. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!