Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jobb szülő az, amelyik támogat...

Jobb szülő az, amelyik támogatja, hogy a gyerek divatosan, menő cuccokban járjon, mint aki azt mondja, hogy ez felesleges pénzkidobás?

Figyelt kérdés

Vannak ismerőseim, akiknek a hatalmas gondjuk, hogy 17-18 évesen a szülők nem veszik meg nekik az Iphone5 öt, vagy az Ipadet.

Most nem azokra a szülőkre gondolok, akik az adót nem tudják befizetni, mert érthető, hogy nekik nem ez a gondjuk.

És úgy vannak vele, hogy még a szülő a szemét, mert nem ad ki erre pénzt.

Mondjuk logikus, hogy hiába az Iphone 5 200ezerért, majd jön az Iphone 6 megint 200 ért, és azt is meg kell venni...

De vannak azok a szülők, akik ezt támogatják, hogy a gyerek drága cuccokban járjon, és legyen a legmenőbb cucca.

Ezek a jobb fej szülők? Akinek olyan a szülője, hogy így megkap minden drága holmit, annak jobb gyerek kora van/volt?

2013. máj. 22. 14:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
Hogy ki a jó szülő, az relatív. Nekem a szüleim megvették a márkás dolgokat, de nem azért, hogy menőzzek velük, nem is menőztem soha. Azért kaptam márkás dolgokat, mert minőségesek és a családomban fontosabb a minőség, mint a mennyiség. Csak olyan dolgokra költöttek mindig, ami szükséges és aminek hasznát veszem.
2013. máj. 28. 13:26
 12/15 anonim ***** válasza:
94%

Az ,hogy valaki 18 évesen követelőzik (ami mondjuk egy 2 évesnél még elfogadható,amig meg nem tanulja,hogy nem mindig az van amit ő akar) az nevelés,és nem pénz kérdése.

Én ésszerű keretek közt ,de próbálom megadni a gyerekeknek hogyha szeretnének valamit. Ehhez hozzátartozik,hogy nem követelőznek,maximum szeretnének valamit , jól tanulnak és elvégzik a dolgukat. Ha van pénzem akkor megveszem ,vagy kipótolom az ő zsebpénzüket . (kisebbek még mint 18) .

Csak azért nem fogok egy nokia 3310et venni nekik ,hogy meg ne szóljanak mennyire rossz szülő vagyok mert okostelefont veszek a gyereknek :) (mondjuk az iphonet nem csipem,azt tőlem nem fognak kapni:D)

Szóval az sem túl célravezető hozzááállás,hogy megvonunk mindent a gyerektől a szárazkenyéren és a vizen kivül,hogy csakazértse,tanuld meg fiam ,hogy nincs kinyalva a segged :) A jó szülő igyekszik tisztességes ,jóindulatú embert faragni a gyerekeiből.Ennek semmi köze ahhoz milyen telefont vesz neki,sokkal inkább a neveltetéshez.

2013. aug. 19. 13:49
 13/15 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó, nem az a ciki, ha egy 18 éves követelőzik hanem ha a kiskamasz gyerekednek okostelefont veszel...
2013. aug. 19. 17:47
 14/15 anonim ***** válasza:
16 éves fiamnak van. Marha ciki vagyok :)
2013. aug. 19. 17:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyi felesleges pénze van a családnak és milyen a gyerek személyisége. Ha látom, hogy felvág vele, beképzelt lesz tőle, akkor nem kap. De amíg normálisan viselkedik, tanul, addig megkap mindent, amire telik a családnak. Viszont vannak kötelességei is, amit teljesítenie kell (rendszeres házimunka, segít a kertben, jól tanul, stb).
2013. aug. 19. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.