Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki rühelli még az apját...

Ki rühelli még az apját rajtam kívül?

Figyelt kérdés
Miért?

#lálálálálálá
2013. máj. 17. 23:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
9-es, érdekes (vagyis inkább szörnyű), hogy az én apám is a kutyákat verte szét, mikor totál tele volt. :(
2013. máj. 18. 09:00
 12/15 Boldogság Bár ***** válasza:

Az első válaszolóknak örüljetek, hogy nincs olyan hibájuk a szüleiteknek, apukátoknak amiért megutálhattátok. A többiek meg akik már tudják milyen az ha van egy apád jogilag és éppen közös az otthonotok, de nem mondhatsz neki semmit, mert úgy sem érdekelné, vagy nem számíthatsz rá, mert reggel elmegy dolgozni, de csak este jön haza részegen hétfőtől vasárnapig. Mikor látod, hogy anyukád mindent megtenne, hogy gyermekeinek mindene meglegyen, sose kelljen nélkülözniük és akkor jön a szeretett apa aki csak annyit tud mondani, hogy éppen mindenki hülye és csak a pénzt költjük (ami nincs is). Mikor egy családi eseményen szégyenkezned kell, mert övé a világ és nincs szégyen érzete. Mikor látod, hogy a testvéred nem olyan erős lelkileg, mint Te és már nem egészséges lelkileg, mert meggyötörte az apja látványa. Mikor az apád nem tudja hány éves vagy mikor fejezted be az iskolát, hol laksz, mit dolgozol? pedig elmondtad neki csak pont nem érdekelte, vagy épp enyhén ittas állapotban nem értette mit beszélsz.

Millió sort tudnék írni, de nekem ez fáj. És hogy utálom, de viszont szeretem is csak nincs szinte semmi jó emlékem. Akinek ilyen tapasztalatai vannak akár utálhatja is.

2013. máj. 18. 13:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Jajj de jó nektek, hogy tökéletes az apátok! Örüljetek neki, nem mindenkinek! Én rühellem! Nem is nevezném az apámnak, egy undorító féreg. Hogy miért? Tönkretette anya életét, kiskoromban folyton bántalmazta fizikailag és lelkileg is terrorizálta. Terhesen kizárta télen éjszaka a házból ezért tesómnak egészségügyileg lettek problémái. Pár éve már nem bántalmazza, legalábbis nagyon ritkám, de olyan, mint egy pióca, le nem szakadna róla.. Állandóan ordibált rá, hogy nincs pénz semmire, meg, hogy ossza be normálisan, pedig nem is költekezett. Erre kiderült, hogy 6-7 éve jár qvákhoz és oda ment el a pénz. Anya sehova nem tudott menni, de hála az égnek, mivel már elváltak egy éve, anyagi okok miatt, ezért most áruljuk a házat.. Az az idióta meg könyörög, hogy megöli magát anya nélkül. Csak nyugodtan. Ja, azt kikötötte, ha elköltözik anya, a 16 éves fiával azt csinál amit akar, mert ő lesz..ja. Engem kiskoromban úgy megvert, mikor vagy 1000szer mondtam neki, hogy gyűlölöm, mert veri anyát, hogy utána nem beszéltem vele szinte sose. Egy házban laktam vele, de szinte csak köszöntünk egymásnak. Szóval igen, talán van miért rühellnem... 19/l
2013. máj. 18. 14:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok. Tudom, hogy sok családban van harag, szeretetlenség, rosz apa (esetleg anya), szenvedés. És valóban szerencsés vagyok, hogy szeretethetem apámat. De tudjátok, nem mindig volt igy. Mikor elemista voltam sok volt a viszály a családban. Sokszor néztünk apuka után az ablakon, aki dülöngélve ment munkára az éjszakai váltásba. Goromba is tudott lenni, élénken él emlékezetemben, mikor öcsémet gallárjánál fogva hajitotta ki az udvarra. És sokat sirtunk akkor is, mikor elment egy másik nőhöz. Elváltak. Nem emlékszem már mennyi idő után, mégis hazajött. Ez után sem volt sokáig virágos a helyzet. Miután mi gyerekek családot alapitottunk,és més-més városba költöztünk, kettem maradtak. Anyukám közben nagyon lebetegedett. Apuka abbahagyta az italozást. Megváltozott. Közel husz évig ápolta, mosott, főzött, takaritott, orvostól-orvosig hordozta. És nagyon jó "férj" lett, függetlenül attól hogy nem esküdtek meg újra. És nagyon jó apa is lett. A kapcsolat nagyon jó köztünk, és közte és öcsém közt. Anyukám több mint öt éve meghalt. És én örülök, hogy ilyen apám van. Tudom, hogy az alkohol nagyon sok házasságot tönkretesz, és tudom azt is, hogy nagyon sok gyerek szenved szülei miatt. De a kérdező nem mondott semmit érzései okáról. LEhet, hogy valóban van oka gyűlölni az apját. De az is lehet, hogy egy tinédzser, aki a lázadozó korban van, és ugy érzei apja az ellensége. De ötven éves vagyok és valahogy sziven ütött az a szó hogy "rühelli"
2013. máj. 18. 19:03
 15/15 A kérdező kommentje:

Első pár válaszoló: nem szégyellem magam egy kicsit se. Szégyelljétek magatokat ti, hogy ennyire nem látjátok a fától az erdőt.

Többiek: Sajnos látom, vannak itt egy páran, akik tudják, miről beszélek. Az enyém is rendesen megkeserítette a gyerekkoromat. Remélem, sikerülni fog valaha az életben megbocsájtanom neki, mert így csak magamat tépem miatta.

Utolsó: Sajnos nem mindenkinél következik be ez a pálfordulat, mert nagyon ritka az olyan ember, aki belátja, ha hibázik. Bár ki tudja, mi történt apukáddal, lehet, olyan élményben volt része, amíg nem találkoztatok vele, amitől sokkot kapott és rájött, hogy hibázott.

2013. máj. 18. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!