Akart vagy lett valaki öngyilkos a családotokból? Hogyan lehet ezt leküzdeni?
Nekem a testvérem akart az lenni, még 3 éve, karácsony után. El sem hittem, amikor megtudtam, lezsibbadt a fél oldalam, úgy kiborultam. Borzalmas érzés volt...:(
Legyetek vele sokat, ne hagyjátok egyedül, menjetek el sétálni, fagyizni, nézzetek vicces filmeket, mutassátok meg neki az élet napos oldalát, hogy miért érdemes élni.
Mostanában velem is nagyon rossz dolgok történnek, de valahogy sosem jutna eszembe ilyet csinálni, ahhoz túlságosan is szeretek élni, még akkor is, ha olyan egyedül vagyok,hogy nincs senki, aki rámnyissa az ajtót. 20/L
"Sajnos igen, Apukám. Én is próbálkoztam, de nekem szerencsére nem sikerült."
SZERENCSÉRE NEM SIKERÜLT?!?!??!?!?!?!? Te örülsz, hogy meghalt?
x'DD
Egyébként a többiek már nagyjából leírták azt, amit én is tanácsoltam volna.
kérdezd meg hogy miért akart öngyilkos lenni és utána azt a problémát oldjátok meg
az én anyukám is öngyilkos akart lenni de szerencsére apum megmentette és utána elváltak mert apám megtudta hogy anyám azért akart öngyilkos lenni mert megtudta hogy apám megcsalja őt.
Nekem Édesanyám lett öngyilkos.
Amit tenni tudsz, az az, hogy amilyen sokszor csak tudod, elmondod neki őszintén, hogy mennyire fontos Ő a számodra és szereted, és szükséged van rá. Éreztesd vele, hogy mellette állsz, hogy meghallgatod, és minden erőddel azon leszel, hogy segíts, ha tudsz. Erre pszichológus nem képes, mert érzelmi szempontból ő egy idegen édesanyád számára.
Elevenítsetek fel jó emlékeket, vagy esetleg próbáljatok közös programokat szervezni, hogy minél nagyobb örömét lelje a veletek eltöltött időben. Nevettesd meg, amivel és ahányszor csak tudod! Ez minden, amit megtehetsz érte, hiszen bárhonnan is nézzük, ez sajnos az ő döntése, és senkit sem lehet a nap 24 órájában szemmel tartani.
Nem tudom, mennyire aktuális még a kérdés, remélem a probléma már megoldódott, pozitív értelemben. :)
Kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!