Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Való igaz, hogy ha engem...

Való igaz, hogy ha engem eltartanak, mindent el kell tűrnöm amit velem tesznek? Mert sokan azt mondják, amíg más kenyerét eszem, addig nekem knss van!

Figyelt kérdés

Szóval a szüleim nem valami rendesek velem. Nem mondom, hogy egy vadállatok, akiket börtönbe kéne csukni, de elég szemetek elég sokszor, szinte mindig velem.

Apám alkoholista, minden nap munka után iszik, és ha részeg, még jobban kötözködik, és veszekszik, mint józanon.

És mindenbe bele köt, nem tudok úgy csinálni semmit, hogy az 100%ig megfeleljen neki.

Ha rumli volt a szobámban(ami az enyém, én felelek érte, én lakok ott) akkor bejött, üböltött, hogy milyen rendet tartok.

Ha rend volt, akkor azért üvöltött, mert miért nem mosogattam el, mire haza jöttek. Mondom: "de tanulnom kell, az érettségire!" Jaj Ki a f*szom érdekel? Azt mondtam, csináld meg! Vagy húzz el!" Amíg az én házamban laksz, addig azt teszed amit mondok, vagy eltakarodhatsz! Meglátjuk mire viszed!

Igaz, elmúltam 18 nem kötelesek eltartani, de érettségi nélkül nem kapok szinte semmi értelmes munkát.

Szóval apámnak bármi baja van(munkahely, rokonok, pénz) én kapom az idegessége miatt a feszűltséget. Anyám meg az Ő pártját fogja.

Nem értem, elvileg Ők akartak engem, de miért? Ha nem szeretnek? És ez évek óta megy ez a minden napos balhé, meg veszekedés. Nem tudok semmit úgy tenni, hogy nekik jó legyen. Ha bajuk van, én vagyok a hibás.

Szóval eléggé rosszban vagyok velük. Sokszor volt, hogy na most elmegyek, de nincs rokon akihez lehetne, utcára meg nem akarok.

Akinek elmondom ezt, mert megkérdezik, vagy rokonok, és tisztában vannak ezzel jön a "Hány éves vagy? 18 elmúltál? Akkor menjél dolgozni! Mutasd meg hogy milyen frankó gyerek vagy! De amíg az Ő kenyerüket eszed, addig neked knss van!"

Mondom: "jó de érettségi nélkül?"

Lehet ám érettségi nélkül is dolgozni! Elég luxus, hogy elmúltál 18 és nem dolgozol semmit! "Én már 15 évesen dolgoztam! Ki is b*sztak volna otthonról, ha 18 évesen még mindig csak otthon lógattam volna a f*rkam!" Nem tudom, mit siránkozol! Más éhezik, te meg megkapsz mindent, van hol laknod, van mit enned, és siránkozol, hogy rosszak veled a szüleid! Eléggé el vagy tájolva!"

Most ez igaz? Ha eltartanak, addig bármit csinálhatnak, bánthatnak, szóban, fizikailag, mindent megtehetnek velem, addig maradjak csöndbe? Majd ha nem fogok rajtuk múlni, akkor mondhatom, hogy rosszak a szüleim?

2013. ápr. 25. 20:00
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Tudom hogy régi a kérdés, de azért elmondanám: Tudnak ugatni, Mindig van ok hogy belemarjanak az emberbe. Én már csak tudom: Apám alkoholista volt. Ha nem velem meg a testvéreimmel üvöltött, akkor azért amit a tévében látott. Attól függött éppen mennyit ivott.
2015. nov. 6. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!