Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nem illetlenség...

Szerintetek nem illetlenség megkérdezni egy gyerektől, hogy mivel foglalkoznak a szülei?

Figyelt kérdés

Németórán tanultunk a különböző iskolatípusokról, foglalkozásoktól.

A tanár megkérdezett jópár embert, hogy mit tanultak a szülei, mivel foglalkoznak. Rám valami isteni szerencse jóvoltából nem került sor.

Egyrészt mi köze van hozzá??

Másrészt kicsit szégyelltem volna mondani, hogy apámnak se szakmája, se érettségije nincs, mikor az osztálytársaim nagyrészt jogászok, közgazdászok, tanult emberek gyerekei. Sikerült bekerülnöm egy egyszerű családból ilyen elit osztályba.

De tényleg, ez nem bunkóság? Ez mindenkinek abszolút magánügye.

16/F

2013. jan. 25. 11:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
... vagy mondhatod azt, hogy sajnos nem azt, amit a legjobban szeretne... és innen mondhatod, hogy mi az, amiről álmodozik, és mi szeretett volna még lenni korábban.:)
2013. jan. 25. 11:44
 12/22 anonim ***** válasza:

Nem bunkóság, mert azért azt mindenkiről feltételezik, hogy legalább egy szakmája van.

Amúgy megértelek, nekem is mindig égett a pofám apám miatt, akinek ugyanígy se szakmája, se érettségije, és volt, hogy nem is dolgozott.

2013. jan. 25. 11:48
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Erre anno francia tanárom hozott nagyon jó példát. Nagyon szerettük őt, többé kevésbé tudott mindenkiről mindent, de mesélte, hogy érettségin volt olyan, hogy a családról kellett az illetőnek mesélnie és hát belekérdezett a diák családfájába is. Ő hirtelen nem tudott ésszerűen reagálni, hát elkezdett össze vissza kamuzni, hogy van 4 testvére és ki mit tanul és hány éves és hogy hívják őket és mit szoktak együtt csinálni blabla. Ő kérdező tanárként pedig belement a játékba, pedig tudta hogy nem igaz a történet, de abszolút nem ez a lényeg! Te is nyugodtan hárítsd a kérdést, vagy mondd el, hogy nem akarsz illetlen lenni, de szerinted ehhez a kérdéshez senkinek semmi köze (persze németül) és akkor el van intézve.
2013. jan. 25. 11:52
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
Egyébként pedig ne szégyelld édesapádat!!! Felnevelt téged tisztességgel, becsülettel és így is sikerült bejutnod egy olyan középiskolába, ahova diplomás szülők csemetéi járnak. Inkább légy rá büszke, hogy te így is megcsináltad!
2013. jan. 25. 11:53
 15/22 anonim ***** válasza:
17%
Nem. És nem értem, hogy miért érzed ezt a témát kellemetlennek. Az én szüleim is apám bádogos, anyum ápolónő. Mindketten estin tették le az érettségit. A lényeg, hogy jó emberek, a többihez meg senkinek semmi köze. Csak az a számít, hogy te mire viszed. Én végig jó tanuló voltam, lediplomáztam és ha valaki azért lenéz, mert a szüleim nem doktorok, az mehet a sunyiba
2013. jan. 25. 11:57
 16/22 anonim ***** válasza:

14.

Nem biztos, hogy az apjától jó nevelést kapott.

Nem egyszer van, mikor az elhanyagolás, rossz szülői minta ellenére is jó tanuló a gyerek, és az eredményeit, emberségét, kitartását saját magának köszönheti.

2013. jan. 25. 12:01
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

15.

Te legalább tudsz mit mondani a szüleidről. Két normális szakma még érettségi nélkül sem szégyellnivaló dolog.

De az más, ha csak 8 általánost tud valaki felmutatni, és még épp munkája sincs.

2013. jan. 25. 12:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát én meg teljesen megértem a kérdezőt ! Nekem is volt kellemetlenségem általánosban meg középiskolában ebből, és szerintem ha egy nyelvtanár diplomatikus és van némi empátia benne, gondolhatja, hogy amikor mindenféle családi háttérrel, anyagi helyzettel és a gyerekek magánéletével foglalkozó témákat vesznek, akkor úgy találja ki és alakítsa a szituációs gyakorlatokat, hogy senki ne érezhesse magát kellemetlenül. Nekem legalábbis biztos eszembe jutna, főleg TÖBB ÉV tanári praxis után. Ha kezdőként nem is, de amikor már évek óta gyerekek közt dolgozik, akkor tudnia kell, hogy hasonló témák igenis érinthetnek bárkit kellemetlenül. Hát még ha mondjuk nincs apja vagy anyja a gyereknek, mert meghalt vagy otthagytam nem törődik vele ! Mindkettőről sz.ar dolog beszéélni 20 ember füle hallatára.

A gyerekek sokszor gonoszak, kibeszélik, kinézik maguk közül azt, aki más, mint a normális többség.

Nem is értem azokat, akik nem látnak ebben a kérdésben semmit a tanár részéről. Nem azt mondom, hogy pont ez a tanár akarattal, rossz szándékkal tette volna, de azért lehetne diplomatikusabb.

2013. jan. 25. 12:48
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon megértelek. A genetika furcsa vicce miatt hatalmas szakadék van köztem és a szüleim, testvérem között szellemileg. Nem tehetek róla, ők sem.

Amikor meg kellett mondani, hogy mik a szüleim, mindig kórusban röhögtek az osztálytársaim és az osztályfőnököm is. Ma is fájó emlék, hogy folyton, évről évre megaláztak.

2013. jan. 25. 18:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Előző, nem írnád le, olyan kíváncsi vagyok, ezek után. Nem tudom felfogni mi az a foglalkozás, ami ennyire vicces lehet. De azért az durva, hogy még a tanár is röhögött.
2013. jan. 25. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!