Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jelenthet a szüleimnek...

Miért jelenthet a szüleimnek problémát a köztünk lévő anyagi különbségek?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömmel közösen belevágtunk egy vállalkozásba 1,5 éve, ami szerencsére többé kevésbé sikeres. Amióta érdemben pénzt is termel azóta tartja anyám a kezét, hogy ez milyen jó, mert hogy ő akkor majd ebből milyen részt fog kapni. Elöszőr azt hittem, hogy ezt viccnek szánja, de nem halálosan komolyan gondolta, hogy neki ez jár.

Az egész eddigi időszak csúcspontja az a pillanat volt mikor bejelentettem, hogy elénk állt egy nagyon jó lehetőség és így tudunk venni én is és a társam is egy egy házat. Azóta megy a hiszti, hogy azt a pénzt mért nem inkább neki adom, vagy ha már úgy is számolatlanul költjük akkor neki mért nem adok, mert ő megérdemli.

Történethez hozzátartozik, hogy én még otthon laktam, költség minimalizálás okán. :) De a háznak a rezsijét és minden egyéb dolgát én fizetem, mert korábban így állapodtunk meg és ezt én is normálisnak éreztem.

Szerintetek, mit lehetne velük tenni? Illetve, hogyan lehetne a kapcsolatunkat rendbe hozni?

2012. okt. 13. 03:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
anyagi helyzetről ne beszélj neki. se jót se rosszat
2014. aug. 28. 14:11
 12/15 anonim ***** válasza:
anyádat annyival támogasd amennyire te gondolsz, nem annyival amire ő gondol.
2014. aug. 28. 14:12
 13/15 Seafalcon ***** válasza:

A szüleid jó anyagi helyzeteben levő nyugdíjasok. Édesanyád mégis RÉSZT (és nem támogatást) kér a vállalkozásod jövedelméből. Ez számomra teljességgel felfoghatatlan. Én is nyugdíjas vagyok, a feleségemmel annyi a nyugdíjunk, hogy úgy-ahogy, de kijövünk belőle. A fiamék jövedelme nyilvánvalóan többszöröse a miénknek, de mi csak abban gondolkodunk, hogyan segíthetnénk őket...

Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Akkor, ha a nyomorúságtól kell megmentened őket, akkor igenis tartozol nekik annyival, hogy tisztességes körülményeik legyenek. De egyébként a TE életed és vállalkozásod, magadért és a párodért, a gyermekeidért vagy felelős, a szüleidért nem.

Nyilván azért veszel házat, hogy magad lábára állj.

Sürgősen tedd meg, és onnan szeresd a szüleidet, látogasd meg őket, számolj be a sikereidről és a bánataidról, ezt elvárhatják, de hogy a jövedelmed részese akar édesanyád lenni, az nonszensz!

2014. dec. 31. 09:02
 14/15 Seafalcon ***** válasza:
Jó régi bejegyzés, talán megoldódott a helyzet, elmondanád, hogyan alakult?
2014. dec. 31. 09:04
 15/15 anonim ***** válasza:
ez attól függ anyád mennyire segített téged, amikor rászorultál. te is anníit segitsd őt.
2014. dec. 31. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!