Eltanácsolhatnak egy gyereket az óvodából problémás
viselkedés miatt?
Nézd, szerintem így érthető lenne, nem az óvónők dolga kijavítani azt, amit az okos szülő elrontott. Főleg, hogy hiába is próbálkoznának, otthon minden egyes délután újra, meg újra visszavenné ugyanazt a stílus.
2012. szept. 19. 14:36
Igen biztos az miatt feltétel hogy "szobatisztán" veszik fel csak a kicsiket, de az volt itt a legnagyobb baj hogy időt sem adtak az adaptálódására...menjen vissza jövőre....persze a kicsinek sem tesz ez jót ...
2012. szept. 19. 14:44
13/27 A kérdező kommentje:
értem. szegény kislány :-(. nekem nincs közöm hozzá, azért nem is írtam róla részletesebben, mert nem akarok mások magánéletében vájkálni, azt sem szeretném, ha esetleg az érintettek olvasnák az oldalt és magukra ismernének. az tény, h a kislány nagyon problémás és rosszul nevelt. azt hittem, legalább az óvodában kap egy másik, eltérő szemlélet- és bánásmódot, ami elősegítheti a fejlődését. kb két hetet járt, hallottuk, h ezek a problémák jelentkeztek (eddig is megvoltak). most itthon van. a párom azt mondta: "na, a kislánynak eddig tartott az óvoda". mire azt válaszoltam, h szerintem az óvodából nem "tehetik ki", biztosan csak beteg. erre azt felelte, h "dehogynem". lehet, h neki van igaza.
akarmilyen környezetbe is kerül, az elsödleges hatas a szülöi
amugy volt mar ilyen kerdes, ha erdekel, ott többet irtak
2012. szept. 19. 14:49
15/27 A kérdező kommentje:
utolsó: igazad van, tényleg a szülői hatás az elsődleges. de épp ezért kellene, h ne csak az otthoni példát lássa, hanem más hatások is érjék. pl mondókákat tanuljon, énekeljenek neki, stb (ezekre figyel). amúgy megértem, ő valószínűleg egyszemélyben annyi figyelmet igényelne, mint a többi csoporttásra együttvéve.
köszönöm, rákeresek az archívumban
Eltanácsolhatják, és jogosan. Ha a gyerek nem tud és nem hajlandó beilleszkedni az óvodai közösségbe, akkor nincs más lehetőségük.
Az óvónőknek sem idejük, sem lehetőségük nincs, hogy csak egyetlen gyerekkel foglalkozzanak.Büntetni pedig nem lehet nekik,mert a szülő feljelentheti őket.
2012. szept. 19. 14:57
Nagyon remélem, hogy igen. Én az iskolába sem engedném, aki miatt nem lehet órát tartani, nem hagyják a társaikat stb.
Sajnálom én az ilyen SNI-s gyerekeket, nyilván nem az ő hibájuk, de ettől még ne szívjon már más gyereke, aki azért ül az iskolapadban, hogy tanuljon.
2012. szept. 19. 15:05
Eltanácsolhatják. Az én lányomnál a bölcsiben volt egy kisfiú, aki harapott. Minden nap a bölcsis nénik már izgultak vajon mit szól épp az az anyuka, akinek a gyermekén újabb harapásnyom (nem kicsi, a fognyoma lilán ott maradt)van. Én pont beszoktatáson voltam lánykámmal, mikor a kisfiút is szoktatta az anyja, és döbbenten láttam, hogy egyszer nem szólt rá a gyerekére. 1 hét elteltével többen bementünk a bölcsi vezetőjéhez, hogy a renitens gyereket vegyék ki a csoportból, vagy tanácsolják el, vagy tegyék a legnagyobbak közé, hátha ott megrendszabályozzák. Sok szülő hiszi, hogy a nevelés a bölcsi, ovi, iskola feladata. Hihetetlen.
2012. szept. 19. 15:17
19/27 A kérdező kommentje:
utolsó:
az ő szülei nem hiszik, h bárki feladata lenne, csak nő, mint a vadalma
Enud, kedves. olvasd el a válaszaimat és máris rájöhetsz, h én ennek a kislánynak nemhogy az anyja, de még rokona sem vagyok, így a privátban elküldött, a nevelésem csődjéről szóló hosszú beszámolód nem ért célt nálam. a kislány az általunk sokat látogatott nagyim szomszédjában lakik, így annyit látjuk, amíg be- és kimegyünk tőle.
20/27 A kérdező kommentje:
mármint szomszédságában, nem benne a szomszédban :)
Kapcsolódó kérdések: