Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csínáljak ha a szüleim...

Mit csínáljak ha a szüleim megtiltották a lövöldözös játékokat?

Figyelt kérdés
Meg amiben tul sok a ronda szó és sok az eröszak.

2012. márc. 8. 20:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%

Három órát lövöldözni? Nem sok az egy kicsit?

Amúgy maga az ötlet nem rossz, tényleg megkérdezhetnéd, hogy mi lenne, ha csak kevés időt töltenél gép előtt (napi 1 óra szerintem elég). Ha nem enyhülnek két dolgot tehetsz. Vagy elkezdesz sunyiban játszani, vagy pedig keresel magadnak valami normális hobbit.

2012. márc. 8. 20:54
 12/22 anonim ***** válasza:
19%
#11 hát nem tudom, hogy te játszottál-e már lövöldözős játékkal, de egy óra nagyon kevés ilyen téren, hidd el. de mondjuk az is több mint a semmi, ha ilyen szigorú szülőkkel állunk szemben :S
2012. márc. 8. 20:58
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

Azt, hogy tarts mértéket benne. Tényleg napi 1-2 órát játsszál velük. Egyébként engem sem tiltottak soha ilyenektől, és nem lettem sorozatgyilkos, sőt érettségi évben osztályelső lettem. Úgyhogy aki hajlamos rá, az ígyis-úgyis agresszív lesz...

20/L

2012. márc. 8. 20:58
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
Régen nem is voltak ilyenek, mégis volt egy rakás hasfelmetsző meg ilyenek..
2012. márc. 8. 21:01
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj az egy órás játékidővel, hogy ezek a játékok tényleg "függőséget" okoznak. Úgy értem, mindig van egy cél, csak még azt ott, megszerzem azt a pontot, épp fejlődnék stb. És ha abba kell hagyni, az mindig rosszkor jön, mert még csak ezt, csak azt... ilyenkor az az adrenalin, ami a játék közben termelődik agresszióként fog kitörni, és persze a szülő a hibás, mert ennyi idő alig elég valamire, ne kelljen már abbahagyni. Tudom, én is voltam hasonló helyzetben, és bizony nagyon nehezen csillapodik le az ember.

Persze a szüleid csak annyit látnak, hogy a gyerekük ezektől a játékoktól "teljesen elhülyült", mert mikor beszáll gépezni, még kedves, aranyos, de mikor ki kell lépni, már egy őrjöngő idióta, csapkod, hisztizik, dúl-fúl. És a játék közben is. (Ne mondd, hogy te soha nem anyáztál egy-egy elrontott pályán.) Tehát a játék okozza, meg kell szüntetni, nem lesz ilyen, pont.

Más kérdés, hogy valóban értelmesen is el lehet tölteni az időt, nem kell mindig a gép, de ha szeretnél vele játszani egy keveset, még nem halálos bűn. A feszültséget ez is levezeti. Nem kérhetik, hogy köss-horgolj. Szerintem inkább törekedj kompromisszumokra: tanulsz rendesen, cserébe meghatározott játékidő. Előbb persze a tanulás, máskülönben gondok lesznek. :) Így talán még egy kevés "plusz időt" is ki tudsz majd később könyörögni, hiszen a lecke kész, akkor mindenki engedékenyebb (hiszen nem a tanulást akarod ellógni). Ha dolgozat lesz, akkor sajnos mindenképpen kevesebb a gép, több a tanulás.

Kell egy időbeosztás, amihez lélekben szoktasd magad. Ha az egy óra, akkor annyi. Akármennyire szív, ott kell hagyni.

2012. márc. 8. 21:19
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
vesszőt nem tehet a kérdésbe, tehát csak 2 hiba :P
2012. márc. 8. 22:27
 17/22 anonim ***** válasza:
50%
Az unokaöcsémnek most megszabták: 1 óra gépezés. Aztán, hogy mire használja... tanulásra, facebookozásra, játékra, azt ő osztja be.
2012. márc. 8. 23:00
 18/22 anonim ***** válasza:
71%

Toljad a GTA 4-et nyugodtan , a veterán játékmester (én) GTA 3-at tolta ennyi idősen mégse lett sorozatgyilkos. Attól hogy 100 millióból 2 degenerált, nem kell mindenkitől megvonni a jót.

(Ha az ősöket akarod húzni egy kicsit nyomd a Postal 2 -t magyar szinkronosba . [tuti hatása lesz csak aztán rá ne fázz nagyon] )

2012. márc. 9. 00:35
 19/22 anonim ***** válasza:
4%
Jelentsd fel őket a személyiségi jogok korlátozása miatt !
2012. márc. 9. 06:20
 20/22 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ez pont hogy agresszió,feszültség levezetés,kikapcsolódás. A tv ezerszer károsabb,az ellen mégsincs kifogása senkinek,sőt még aszülők közül is rnegeteg az összes szabadidejét a tv előtt tölti.

Egy normálisan nevelt gyerek nem lesz erőszakos,agresszív a játéktól. Ez a fiúknál már egész kicsi korban elkezdődik,már az ovodában l"lövöldöznek" botokkal,kézzel,legtöbbször agresszívnak tünő játékokat játszanak. Mégsem lesz mindnekiből bűnöző,sem sorozatgyilkos.

Persze az nem jó,ha ez tölti ki az egész szabadidődet,sportolj,legyél barátokkal is,tanulj normálisan.Függőséggé ne váljon a játék. nem lehet,hogy a szüleidnek inkább azzal van a baja,hogy nem tanulsz,nem segitesz,csak játszol ?

2012. márc. 9. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!