Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne tenni a fiam...

Mit lehetne tenni a fiam alkoholizmusával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A fiam 25 éves és külön él. Nekem az apám súlyos alkoholista volt, ebben kellett felnőnöm, ezért nálunk még alkalmanként sem volt szokás az alkohol fogyasztás a férjemmel, nem is voltam hajlandó hozzá menni olyan férfihez, aki alkoholt fogyaszt. A fiamat is úgy neveltük, hogy soha eszèbe ne jusson hozzá nyúlni az alkoholhoz. A gondok ott kezdődtek, amikor beléptünk a kamaszkorba és elkezdődtek a bulizások. Először igyekeztem őt lebeszélni ezekről, hogy neki nem kell ilyen helyekre elmennie, ő ettől értelmesebb, de egy idő után engednem kellett ès igyekeztem, kompromisszumokat kötni. Mondtunk neki, hogy elmehet, de nem ihat alkoholt, mert különben többet nem engedjük el. A vége az lett, hogy talaj részegen állított haza.. próbáltuk szankcionálni, de azzal takarózott, hogy ő már 18 éves ès nem parancsolunk neki. Aztán elvégezte a középiskolát, elkezdett dolgozni, ès rendszeresen lehetett érezni, hogy fogyasztott alkoholt. Hiába papoltam neki, hogy ez nagyon rossz út, amin jár mindig csak veszekedés ès sértődés lett a vége.

Aztán elköltözött, mert az anyám ráhagyta a házát és azt elkezdte felújítani magának. Sajnos továbbra is folytatódott az ivászat. Nem egyszer volt olyan hogy át akartam hívni valamiért és közölte, hogy nem tud jönni, mert már ivott es így nem ülhet autóba. Tudom, hogy iszik mert, a barátnőm abba a boltba dolgozik ahová jár a fiam, és azt mondja a barátnőm, hogy mindig veszem magának legalább két doboz sört, meg nèha Jeagert.

Az a baj, hogy semmi hatásunk nincs már rá, múltkor is szóba jött a téma, mondtam neki, hogy így egy nő nem fogja őt elviselni, az volt rá a válasza, hogy nekem ehhez semmi közöm.

Azt nem tudom, hogy hogyan süllyedt idág.. jó gyerekkora volt, szakkörre járt, sportolt, jó tanuló volt, magántanárhoz járattuk.

Teljesen tanácstalanok vagyunk.. mondtuk màr neki, hogy menjen el elvonóra, de nem ismeri be, hogy problémája van az alkohollal.

tegnap 18:11
1 2
 11/12 anonim válasza:
51%
Ne hülyéskedjetek már. Semmi baj nincs ezzel a sráccal. Mert kamaszkorától eljárt bulizni és néha részegen ment haza? Könyörgöm ki nem? Meg két sör az ABC-ből… az kb. a semmivel egyenlő. Nincs elrontva a gyerek, egyszerűen semmi baj nincs vele, nincs itt semmi látnivaló. Bőven a normális kategória amit csinál, simán belefér. Sőt felelősségteljes, hogy nem ül az autóba ha már lecsúszott egy vagy két sör. Kérdező, te vagy komplexusos. Attól hogy édesapád súlyos alkoholista volt, nem kell átesni a ló túloldalára, és alkoholistázni a gyereket két sörért.
tegnap 21:16
 12/12 anonim ***** válasza:
55%
Tkérdező! Te egy korgy alkoholban is az antikrisztust látod. Most éli ki magát, most csinál olyan dolgokat, amik eddig tiltva voltak neki. Csak rajtatok múlik, hogy meddig megy el. Ha állandóan cseszegetitek, akkor csak azért is inni fog. De ha néha félrenéztek, ha legurít egy egy sört, akkor már nem lesz olyan érdekes a számára. Dolgozik? Van barátnője?
tegnap 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!