Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel kellene mondanom az...

Fel kellene mondanom az alkoholizmusa miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyámmal a covid helyzet miatt egy munkahelyen dolgozunk. Én irodában, ő egy teljesen másik épületben. Szeretek itt lenni és alig találkozom vele. Egy speciális képzést is tervezek csinálni, hogy feljebb lépjek.

Azonban, alkoholista és a húgom nevelése miatt a családvédelemmel az ideiglenes segítségem lett lefixálva. (Ha elég pénzt összegyűjtök elvinném magammal a testvérem)

Eddig nem volt velem baj, de a minap teljesen részeg állapotban jött dolgozni és rám fogta, mert miattam szomorú(?). (Nem csináltam semmit,de kellett a bűnbak). Velem is ordibált egy munkatárs, hogy oldjam meg az otthoni bajokat végre.

Fel kellene mondanom emiatt? Igazán nem akarom, hogy véres rongyként kezeljenek, mivel a munkámmal nincsen baj.

(Rokonokhoz nem tudunk menni, engem kitagadtak a melegségem miatt)

23/N

2021. márc. 12. 12:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagy levegő. A munkatársnak elmagyarázni, hogy ne foglalkozon a ti problémátokkal. Anyukádat nem rúgtak ki?
2021. márc. 12. 12:17
 2/9 anonim ***** válasza:
99%

Ha alkoholista és részegen ment dolgozni, inkább őt kéne kirúgni. Ha te szeretsz ott dolgozni és jól is végzed a munkád, ne te menj el onnan. Ha normális főnököd van, esetleg beszélj vele, hogy te nem szeretnéd ide keverni a magánéletedet, de anyukád miatt ez a helyzet.

Mondanám, hogy anyukáddal beszélj, hogy ne csináljon ilyeneket, munka közben ne menjen oda hozzád és ne zavarjon, de feltételezem ha ez ilyen könnyű lenne, nem írtad volna ki a kérdésed.

2021. márc. 12. 12:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám is ilyen önsajnáltató alkesz. Aki meg nem tudja milyen ez, elhiszi neki. Leülni munkatársakkal, tájékoztatni, megbeszélni velük.
2021. márc. 12. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:
98%
Kollégának vagy bárkinek, aki ezzel vegzál, mondjad meg, hogy ne az áldozatot hibáztassa, inkább azt kellene eltávolítani a munkahelyről, aki képtelen viselkedni és munkára képes állapotban megjelenni.
2021. márc. 12. 12:27
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Egyetlen munkatárs miatt felmondasz? Hát mi lesz veled az életben? Mindenünnen meg fogsz futamodni?

Anyádat viszont valószínűleg ki fogják rúgni, és nem lesz pénze italra, emiatt hamarabb kell költöznötök, mint tervezed, mert őrjöngeni fog, ha nem finanszírozod az alkoholizmusát. Ha elköltözöl, oda fog járni botrányozni pénzért, hogy ihasson, ha te nem mondod meg neki, hol laksz, majd elmondja neki más. És a kishúgod is ki fogja adni az új helyet, ami miatt félő, hogy onnan ki fognak rúgni. A költözést emiatt komolyan meg kell majd tervezned. Ha anyád ilyen, és a húgodat nem tudod elvinni, a gyámhatóság elvitetheti.

2021. márc. 12. 12:28
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat:)

Elméletileg még nem rúgták ki.

Én sajnos elsírtam magamat, de próbáltam a helyzetet nyugodtan kezelni és a többiek normálisak velem.

2021. márc. 12. 12:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne mondj fel! Szépen nyugodtan magyarázd el, hogy neked semmi közöd anyukád alkoholizmusához. Valószínűleg nem sokan veszik be tőle, ha téged próbál hibáztatni (sajnos elég sok embernek van tapasztalata alkoholista családtagokkal). Az nagyon szép tőled és jól teszed, hogy gőzerővel dolgozol a tesód kimentésén és segítésén. Ő van a legrosszabb helyzetben (anyukádat leszámítva, csak ő már felnőtt és maga felel a sorsáért).
2021. márc. 12. 13:26
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Lehet azért iszik mert meleg a gyereke
2021. márc. 13. 05:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon kellemetlen úgyhogy nekem is megfordulna a fejemben. De szerintem ne számolj le. Talán tényleg beszélhetsz az illetékesekkel higy te szeretnéd különválasztani a munkát a magánélettől de nehéz ha ilyen helyzet van, a veszekedéseket nem te szítod. Egy intelligensebb ember ezt megérti. Akinek volt már alkesz rokona az tudja hogy csak ők tehetnek arról hogy isznak, általában másra mutogatnak bár ebben ismerek kivételt. Van aki bevallja hogy igen, szeretem a piát. Előbb utóbb kirugják szerintem is. Akkor meg végképp te leszel a hibás mindenért.
2021. márc. 13. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!