Normális ha apukámat nem lehet meggyőzni, hogy adja ki mama lakását amit 3 éve örökölt és 5 éve áll üresen? Hogy lehetne rávenni erre?
A szüleim elég keveset keresnek, anya gyári munkás 140-150 ezerért, apa udvari karbantartó óvodában 140 ezerért. Apa örökölt egy belvárosi 3 szobás lakást (nem Pesten, de vidéki nagyvárosban) 3 éve anyukájától. De a lakás már 5 éve üresen áll, mert előtte mama 1 évet otthonban volt, 1 évet pedig kórházban. Még a mostani rossz formájában is ki lehetne adni 80 ezerért pár nap nagytakarítás után, ha pedig ráköltenénk 2-3 milliót és normálisan nézne ki, akkor 120-ért is akár. Apa örökölt még másik 6-7 millió ft-ot is a lakáson felül, amiből nem tudni mennyi van még. Nagy dolgokat nem vett, de lehet kiveszeget belőle, hogy legyen pénz borra és egyéb apróbb dolgokra. Sajnos ki kell mondani, hogy mamám nagyon takarékos, normális asszony volt, apukám pedig egy hülye, aki félek csak elpazarolja azt a pénzt is és talán a lakást is. Pedig olyan jó, normális élete lehetne neki is, ha összeszedné magát, csak alkoholista és a belső démonaival küszködik kb egész életében. Amúgy már ő is 62 éves. Egyébként jó a viszonyunk, szóval nincs köztünk gyűlölködés, veszekedés. A légynek sem tudna ártani, mindig csendesen, magában vedel.
Én már nem abban a városban élek, megyek előre a magam életével, nekem is van már 4,5 millió forintom, amit saját magamnak tettem félre, szóval gondolkoztam már azon, hogy én újítsam fel a lakást. Csak ez olyan szörnyű, hogy ott áll üresen egy ingatlan hasznosítás nélkül. Ne adja el, de így csak viszi a pénzt, jelenleg havi -10 ezer forintot termel, mert annyi a közösköltség és a rezsi alapdíjak. Más családban meg mennyire örülnének, ha az ölükbe hullana egy lakás, apa meg leszarja, ott áll már 5 éve és szinte ugyanúgy néz ki, mint azon a napon amikor mamát kórházba vitték belőle.
27/F
Biztos, hogy meg van még az a lakás? Nem adta el? Nem volt valami tartozása? Bocsi, de láttam én már sajnos alkoholistát közelről, szóval nekem rögtön ezek jutnak eszembe.
Egyébként nem látom semmi értelmét annak, hogy évekig üresen áll. Azt még megértem, hogy üresen áll hónapokig, esetleg egy évig, mert tudják, hogy utána odaköltöznek vagy valaki odaköltözik a családból.
1. Ja neeem. Most voltam otthon a hétvégén és gond nélkül odaadta a kulcsot nekem, én is felmehettem egyedül a lakásba. (Neki nem volt kedve jönni.) Jó pókhálós a fotel sarka, poros minden. Egyedül annyit csinált apa, hogy levitte a szekrényekből a kukába mamám ruháit még pár éve. Elektromos cuccok a konnektorból kihúzva. Ennyi. Ott áll sok minden. Pl egy bakelit lemez gyűjtemény és lejátszó is, amit most megnéztem hogy újra divatba jött a bakelit, el lehetne adni 200 ezerért. (A lemezeket.)
De megértem miért gondoltad ezt.
2-4. Semmi (az érvei, a gondolatai ezzel kapcsolatban). Csak egy nagyon lusta ember (mint az alkoholisták többsége, a pia miatt) és nem szeretne vele foglalkozni. Ha már foglalkozni kell vele, csinálni kell valamit, fel kell állni. Csak ennyit mond, hogy "Jó, majd nemsoká elkezdek vele foglalkozni."
3. Köszi, lehet ez lesz!
5. 115 kilósan, alkoholista vízhassal, vörös fejjel és állandó izzadással nem hiszem sajnos.
Úgy képzeljétek el amit írtam is, hogy lusta, jámbor ember. Legszívesebben semmit nem csinálna egész nap. Hétköznap is megissza munka után és lefekvés előtt a 2 üveg bort otthon. Közben tévézik, számítógépezik, nagyot vacsorázik. Mondjuk azt meg kell adni neki, hogy még most is eljár dolgozni pedig ezt örökölte, de gondolom azért is, mert meg is őrülne teljesen, ha még munkába se kellene menni és nem kellene semmit csinálni. Csendes, nincsenek barátai, mások előtt nagyon visszafogott ember (pl Csókolommal köszön mindenkinek, még vele egykorú vagy középkorú nőknek is).
Ha nem akar vele foglalkozni, akkor meg el lehetne adni.
Nem lehet, hogy az emlékek miatt nem akar semmit se megváltoztatni? Ő ott nőtt fel?
Sehogy. Az övé.
Esetleg lassan adagold be neki, hogy húú de jobb lesz neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!