Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha apukámat nem...

Normális ha apukámat nem lehet meggyőzni, hogy adja ki mama lakását amit 3 éve örökölt és 5 éve áll üresen? Hogy lehetne rávenni erre?

Figyelt kérdés

A szüleim elég keveset keresnek, anya gyári munkás 140-150 ezerért, apa udvari karbantartó óvodában 140 ezerért. Apa örökölt egy belvárosi 3 szobás lakást (nem Pesten, de vidéki nagyvárosban) 3 éve anyukájától. De a lakás már 5 éve üresen áll, mert előtte mama 1 évet otthonban volt, 1 évet pedig kórházban. Még a mostani rossz formájában is ki lehetne adni 80 ezerért pár nap nagytakarítás után, ha pedig ráköltenénk 2-3 milliót és normálisan nézne ki, akkor 120-ért is akár. Apa örökölt még másik 6-7 millió ft-ot is a lakáson felül, amiből nem tudni mennyi van még. Nagy dolgokat nem vett, de lehet kiveszeget belőle, hogy legyen pénz borra és egyéb apróbb dolgokra. Sajnos ki kell mondani, hogy mamám nagyon takarékos, normális asszony volt, apukám pedig egy hülye, aki félek csak elpazarolja azt a pénzt is és talán a lakást is. Pedig olyan jó, normális élete lehetne neki is, ha összeszedné magát, csak alkoholista és a belső démonaival küszködik kb egész életében. Amúgy már ő is 62 éves. Egyébként jó a viszonyunk, szóval nincs köztünk gyűlölködés, veszekedés. A légynek sem tudna ártani, mindig csendesen, magában vedel.

Én már nem abban a városban élek, megyek előre a magam életével, nekem is van már 4,5 millió forintom, amit saját magamnak tettem félre, szóval gondolkoztam már azon, hogy én újítsam fel a lakást. Csak ez olyan szörnyű, hogy ott áll üresen egy ingatlan hasznosítás nélkül. Ne adja el, de így csak viszi a pénzt, jelenleg havi -10 ezer forintot termel, mert annyi a közösköltség és a rezsi alapdíjak. Más családban meg mennyire örülnének, ha az ölükbe hullana egy lakás, apa meg leszarja, ott áll már 5 éve és szinte ugyanúgy néz ki, mint azon a napon amikor mamát kórházba vitték belőle.

27/F

2020. szept. 23. 13:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%

Teljesen normalis. Hasonlot en is tapasztaltam. Nalunk voltak ellenervek: at fog vagni az alberlo, le lakja a lakast, akkor majd hova mesz fl te is csak ugy?, hova tesszuk a messzebbrol erkezo rokonokat?, persze kiadjuk es majd csak az adossag marad, nem tudjuk majd eladni mert ott lesz a berlo stb.

A helyzet az, hogy ha a szuleidnek nincs tapasztaata a lakaskiadasal es neked se, akkor valoban nagyon melle lehet fogni. Videken eleve tobb a csoro, jobban megsajnalod, es jobban at is tudjak vagni az alkeszt es a messze elo foberlot (mondjuk teged, ha ezt te megsi fellvalalod).

Nalunk utolag tudom az mukodott volna egyedul, ha en hazautazom minden hetvegere es nem csak mondom, hanem mutatom is hogy ott vagyok es keritek rendes berlot, intezek szerzodest, minden kozmuvel mindent lebeszelek tisztazok. De igy hogy alkeszre lustara bizni...neee.

Es csak semmi felujitas elotte. Sajnos a berlok tenyleg nem vigyaznak a berelemnyekre ill ha vigyaz is nem eri meg 2-3 millat belefektetni.

2020. szept. 23. 15:45
 12/15 anonim ***** válasza:
25%
Teljesen mindegy, neked mi a véleményed, mivel a lakás apád tulajdona, te nem tehetsz sememeit, nem adhatod ki, az kizárólag az ö döntése, mit tesz vele!
2020. szept. 23. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
73%

11es, tehat en, mint berlo vegyek ki egy min 5 eve szutykos, lelakott lakast (valszeg meg regebbi, retro, kadar korszakbeli ha a mama lakott ott), hogy a tulajnak legyen penze...mert en, mint berlo tuti lelakom?!

Szep mondhatom...az ilyen gondolkodasuak meg is erdemlik, hogy lelakjak a lakasukat.

Ja es persze mindezert lenne keped akar 150nettot is elkerni, mi?XD

Szornyu...es ez csunya altalnositas!

Kerdezo: beszelj aluddal, vallald magadra ezt a dolgot, a penzt osszatok el...akar 60-40%ban, hogy apud erezze a tobb torodest es ennyi.

Ha ilyen keves penzbol elnek, akar van tartalekuk akar nem...az nem eleg a vegtelensegig. Nekik is jobb, neked is, mindenkinek.

2020. szept. 23. 22:02
 14/15 anonim ***** válasza:
51%

13-as nem lelakott lakast kell kivenned. Higy lehetsz ekkora taplo. En bocs de a nagymamam meg a sajat gyerekkori lakasainobol indultam ki. Mindegyik szuper allapotban volt, x evente festesek, nyilaszarocserek, nem aztak be. Ok az egyikben a bojlert kiadas elott lecsereltem.volna. De gondolj mar bele minek 2-3 millat rakolteni egy altalam nem lakott lakasra csak hogy utana havi 80.000-ert kiadjam. (A kerdezo is videkrol beszel es en is, ahol eltem senki nem tud kifozetni még most se 120.000-et egy alberletert!) Es igen beleol valaki nem.ksi erofeszitest abba, hogy talaljon szakembereket es felujjitsa vagy teszem azt csak ujrafesse es korszerusitse a nagypapa vagy nagymama vagy apja/anyja lakasat, aztan megis kifog egy olyan alberlot pl. kisgyerekes vagy egyetemista vagy munkas...vagy es inkabb csak igenytelen nem tudom erzed e mi a lenyeg, es tortenik egy kis baleset: a fal osszefestodik, megrugdoaodik, blablabla...lehet te jofajta alberlo vagy es levitalva kozlekedsz .indenhol, de akiket ismerek azok nagyrwsze ha nem a sajatjarol van szo, akkor k...ra sokkal kevesbe figyel oda mégegy takaritasra is. De igen ezt egy jo alberleti szerzodessel nagyreszt ki lehet kuszobolni.

Amit hasznalsz azt lelakod. Ebben nem rosszindulatu altalanositas volt. Masreszt a foberlonek adoznia kell. Ha nem.illegalisan csinalja es ugy meg egy 2-3 millios beruhazasa egy havi brutto 80. vagy 100.000es alberleti dijnal nem fog megterulni egyhamar. Te vagy en meg mint alberlok szepen meg ezhetjuk a lakast es eldonthetjuk kell e nekunk olyan allapotban es annyiert vagy sem.

A kerdezo helyzeteben voltam. Majdnem szo szerint. 10 ev alatt nem adtuk ki az ingatlant. Nem tudtam meggyozni a szuleim.

Idokozben mas csladtag adott ki ingatlant ugyanott es folyamatosan olyan el...ott mod atvagtak oket, hogy csak na. Ez nem most volt...

En is eltem alberletekben nagyon sokaig. De egyszer se laktam olyanba ami elotte millios fwlujitason esett volna at...azokat valoszinu kulfoldieknek szoktak kiadni. En meg sose akadtam fent azon, hogy ha 20 eves agyon kellett aludnom vagy egy 80-as evek beli polcrendszeren tartottam a konyveim. Kepzeld a panellakasokban ahol ugye nem latod a csovek allapotat vagy a kazanhazat stb. ott tudtad hogy mi minden lehet? Es 1960-70-es evekben epultek? Na jo mostanra sokat szigeteltek, gepeszetileg is korszerusitettek, na de nem mindet. Gondolom te nem mesz panelba. De ha videken kifizetsz barmiert is 15p.000et egy alberletert akkor meg nagyon buta vagy.

Kerdezo tovabbra is fenntartom, ha neked nincs erre hatalmas nagy energiad es rengeteg idod (pl. nagyon megeri "interjuztatni" jelentkezo alberloket, meg lecsekkolni). Amugy meg mas is irta apade, vegul is nem sok kozod hozza.:-/

2020. szept. 23. 22:25
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

En nem alberletezek, sajat lakasban elek most mar, ami panel.(panelprogramos)

De van boven tapasztalatom, sokat alberleteztem kb 10even at...soha nem laktam le lakast, pedig allataim is voltak/vannak. Rendmanias vagyok, neha nar ugy szolt ram a tulaj, ne torolgessem a szekreny tetejet, mert elkopik a fa.XD

Persze,hogy sok az olyan berlo aki atver, koszos, stb. De ez a tulajokra is igaz sajnos...

Raadasul kozjegyzos szerzodessel azert vedeni lehet mindket felet.

Azt pedig nem irtam, hogy milliokert ujitassa fel vagy vegyen gravitacios agyat...de minimum tisztasagi festes, nagytakaritas, aprobb javitasok ha kell.

Azert akarmilyen szutykot meg 80ert se vesznek ki...vagy azok olyan berlok is!

2020. szept. 23. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!