Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogosan kéri...

Szerintetek jogosan kéri vissza? Milyen anya az ilyen?

Figyelt kérdés
Anyám adott 5000 eurót hogy segítsen abban hogy tudjak lakást venni. ( Nyilván a 5000 euró plusz is nagy segítség) De most hogy megvan a lakás, visszakéri a pénzt.. az 5000 eurót.. szerintetek jogosan? Ha én szülő lennék nem kérném vissza hiszen segítő szándékkal adnám...

tegnap 12:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
51%
10 ha valakinek pláne a gyerekemnek segítek azt önzetlenül teszem nem haszonból.
tegnap 15:21
 12/27 anonim ***** válasza:
38%
Néha elképesztö dolgokat kérnek a gyerekek a szüleiktöl, még felnött korban is. Csak akarnak, meg akarnak, óriási elvárásaik vannak, de kötelleségérzetük forditva a szülök irànt az nincs.
tegnap 15:22
 13/27 anonim ***** válasza:
58%
Nyilván jogosan, hiszen ezek szerint kölcsön adta, nem ajándékként. Milyen gyerek az, aki nem akarja vissza adni a kölcsönt?
tegnap 15:35
 14/27 anonim ***** válasza:
48%
13-as, ha mondta volna az anyja, hogy kölcsönbe adja, szerinted a kérdező utólag föltette volna ezt a kérdést a gyakorin?
tegnap 15:39
 15/27 anonim ***** válasza:
43%

Önzetlenül segitett az anyád, odaadott 5000 eurót, akkor önzetlenül fizesd is vissza. Ne használd már ennyire ki a szüleidet. Segitett elindulni, hálás lehetnél azzal hogy visszafizeted. Nem 500 forintos zsebpénzröl van szó.

Nem haszonnal kéri pl 5%-os kamattal.

A szülö is ember. Miért csak egy idegennel bánsz jobban? A banknak visszafizetnéd de a rokonoknak nem?

tegnap 15:40
 16/27 anonim ***** válasza:
80%
Nálam az volt a helyzet, hogy évekig folyamatosan pénzeltem anyámat, kifizettem a kocsijuk hitelét, a téli tüzifákat, bevásárlásokat, aranyfülbevalót neki, meg a fodrászára, masszőrére, szemüvegére stb a pénzt. Mikor nekem volt hiányom, mondta hogy jó akkor ő segít nekem és fizet nekem lakástakarékot. Aha. Mikor lejárt, kamatostul kérte vissza a pénzt, sőt kiabálva követelte. Külön arra kellett még gyűjtenem, hogy ki tudjam fizetni. Tehát csak arra kellettem neki hogy megkamatoztassam a befizetett pénzét, amihez így rajtam keresztül tisztán hozzájutott. Én soha nem kértem tőle vissza semmit. Ez nem szar anya?? A kérdező szülője is hasonló lehet.
tegnap 15:41
 17/27 anonim ***** válasza:
20%

14

"Ha én szülő lennék nem kérném vissza hiszen segítő szándékkal adnám..."

Ebből mondjuk nekem az következik, hogy nem ajándékba adta, hanem kölcsönbe és ezt akkor mondta is. A kérdező meg azt hitte, ajándék lesz belőle a végén

tegnap 15:43
 18/27 anonim ***** válasza:
53%
De ha a szülő kerek-perec megmondja, hogy kölcsönbe adja, és egyúttal a feltételeket is megbeszélik (visszafizetés egy összegben vagy részletekben legyen, mi a határideje, lesz-e kamat), akkor ezt hogyan hiheti valaki, hogy ajándékba kapta?
tegnap 15:48
 19/27 anonim ***** válasza:
32%
Úgy, hogy a mai fiatalok szerint a szülőnek q vilagon mindent biztosítania kell a gyerekének
tegnap 15:54
 20/27 anonim ***** válasza:
45%

15 az anyja visszakéri, ha ajándék volt nem kérem vissza.

Semmi önzetlen nincs ebben.

tegnap 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!