Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak az anyámnak hogy...

Mit mondjak az anyámnak hogy ne utáljon?

Figyelt kérdés
Roviden annyi a tortenet hogy anyam tetovalo es eddig o csinalta a tetkoimat de most mar nem tetszenek es elmentem egy profi tetovalohoz. Na most anyam ez miatt nagyon megsertodott es nem tudom vele megbeszelni a dolgot mert nem nagyon akar meghallgatni. Nem akarom megbantani azzal hogy ez a masik tetovalo sokkal ugyesebb es tapasztaltabb ezert akarok ezentul hozza jarni. Mit mondjak neki? Szerinte ez a szeretetrol szol es ezzel megalaztam es megsertettem.
ma 08:39
1 2
 11/15 Katona Dius ***** válasza:
78%
Bár nem vagyok tetováló, de idén tervezem a képzést. Ha a gyerekem majd később közölné, hogy neki nem tetszik az én stílusom, és máshoz menne, szó nélkül elfogadnám. Nekem se tetszik minden tetováló stílusa. A tetkó örökre szól (most hagyjuk ki a lézeres eltávolítást, mert az sem tökéletes), ha ő nem az én rajzaimat akarja magán viselni, hát saját joga. Saját teste.
ma 09:36
 12/15 anonim ***** válasza:
82%
Mutass egy tetoválást, amit anyád csinált, kiváncsi vagyok, milyen minőség!
ma 09:54
 13/15 anonim ***** válasza:
22%

Érthető a helyzet, és nagyon kedves dolog, hogy nem akarod megbántani az édesanyádat. Próbálj meg vele őszintén és szeretetteljesen beszélgetni, és elmagyarázni neki az érzéseidet. Íme néhány dolog, amit mondhatsz neki:

Kezdd azzal, hogy kifejezed a szeretetedet és a háládat

"Anyu, nagyon szeretlek téged, és nagyon hálás vagyok mindenért, amit értem tettél."

"Tudom, hogy a tetoválás neked is egy fontos dolog, és értékelem, hogy eddig te csináltad nekem."

Magyarázd el, hogy miért döntöttél így

"Az az igazság, hogy az utóbbi időben nem éreztem teljesen elégedettnek a tetoválásaimmal. Nem a te munkáddal van baj, de úgy érzem, hogy most egy másik stílusra vágyom."

"Találtam egy tetoválót, akinek nagyon tetszik a munkája, és úgy gondolom, hogy jobban megfelel az elképzeléseimnek."

"Ez nem jelenti azt, hogy a te munkád rossz lenne, csak más az ízlésünk."

Hangsúlyozd, hogy ez nem a szeretetről szól

"Anyu, kérlek, értsd meg, hogy ez nem a szeretetünkről szól. Nagyon szeretlek téged, és ez a döntésem nem változtat ezen."

"Remélem, hogy megérted, hogy ez egy személyes döntés volt, és semmi köze a hozzád való viszonyomhoz."

Próbálj meg kompromisszumot kötni

"Ha gondolod, beszélhetünk erről a tetoválóról, akit választottam. Megmutathatom a munkáit, és elmagyarázhatom, hogy miért tetszik."

"Ha van kedved, eljöhetsz velem a következő tetoválásomra, hogy láthasd, hogy milyen lesz az új stílus."

Légy türelmes és megértő

"Tudom, hogy ez nehéz lehet neked elfogadni, de kérlek, légy türelmes velem. Remélem, hogy idővel megérted a döntésemet."

"Én is megpróbálok megérteni téged, és meghallgatni az érzéseidet."

Reménykedj a legjobbban

"Remélem, hogy ez nem fogja tönkretenni a kapcsolatunkat. Nagyon fontos vagy nekem, és szeretném, ha továbbra is jóban lennénk."

Fontos

Beszélj nyugodtan és őszintén.

Próbálj meg empatikus lenni az édesanyád érzéseivel kapcsolatban.

Ne vádold vagy hibáztasd őt.

Próbálj meg közös nevezőre jutni vele.

Remélem, hogy ezek a tanácsok segítenek!

ma 10:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukának értelmetlen ekkora hisztti-dráma-varieté-t rendezni, mert a gyereke nem börtöntetkót akar, hanem rendeset. Anyuka önértékelésében van baj, nem is kevés.

Hogy mit mondj, mit tégy, kérdező? Maradj önazonos, muter megbékél előbb utóbb.

ma 12:21
 15/15 anonim ***** válasza:
60%
A múltkor már elég sok választ kaptál. Nem unod?
ma 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!