Más is mamának szólítja az anyját, s nagymamának a nagymamát?
Figyelt kérdés
Sajnos nekem mar nem él a nagyim, de nálam ő nagyi vagy nagymama volt. Anyukám meg anya vagy mama. Másnál hogy van ez?ma 11:10
21/27 anonim válasza:
Nálunk is anyukámat mamának is hívtuk, fura is volt, hogy másoknál a nagymama a mama. Szintén budai középosztály :)
22/27 anonim válasza:
Én is budai középosztályba tartozó vagyok. Kb. 10 éves koromig mamának hívtam anyukámat, azóta anyának. Valószínűleg öcsém hatására váltottam, ő szerintem hamar áttért az anyára, vagy már a kezdetektől úgy hívta. Apukám mindkettőnknek apa volt viszont, nem papa. Nagyszüleim nagyi, papa, illetve XY nagyi voltak.
23/27 anonim válasza:
"XY nagyi"
Keresztnév nagyi vagy vezetéknév nagyi?
24/27 anonim válasza:
#23 keresztnév. A másikat meg csak simán nagyinak, de néha nagyon ritkán őt vezetéknévvel említettük.
25/27 anonim válasza:
Már oviban úgy szólnak a gyereknek, hogy megjött anyukád, vicces lenne ezen bárkinek meglepődni.
26/27 anonim válasza:
"Már oviban úgy szólnak a gyereknek, hogy megjött anyukád"
Hát vagy úgy, hogy "itt a mama"... Nem előírás, hogy az anyuka szót használják.
27/27 A kérdező kommentje:
Én sokáig ódzkodtam attól, hogy anyunak hívjam anyukámat. Szerintem ő is rácsodálkozott, amikor mama helyett anyunak szólítottam. De akkor lehet ez tényleg család meg településfüggő. Párom zalai, ő mamának hívja a nagymamáját, én budai középosztály, s mamának hívom anyukám.
ma 20:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!