Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz 2 gyerekkel?

Mennyire nehéz 2 gyerekkel?

Figyelt kérdés
Feleségem szeretne mégegy gyereket amitől én sem zárkózom el teljesen viszont vannak kételyeim. Az anyagi háttér, stabil munkahely, jó párkapcsolat és lakás megvan tehát nem ezek a problémák hanem inkább az idő, munka és energia. Sokszor úgy jövök haza munkából hogy a feleségem nem tudott se takarítani se főzni, sőt sokszor még enni sem rendesen mert a gyerek rajta lóg folyamatosan. Kertes házban élünk ezért nekem is nagyon sok dolgom lenne még munka után is a kertben és az udvaron is, de általában bent maradok és lefoglalom a gyereket hogy a ház rendben legyen. Mostmár 15 hónapos, nagyjából el kezdett járni is de félek hogyha jönne a kistesó akkor ő kevesebb figyelmet kapna (nyílván kell figyelni a másik gyerekre is) és a napi rutinoktól is félek. Nem tudom hogy ha 1 gyerekkel ilyen nehéz napjaik vannak itthon néha akkor 2 gyerekkel ez milyen lesz. Mi lesz ha az egyik játszani akar a másik pedig aludni és én dolgozom? Vagy ha az egyik gyerek beteg és bekerül a kórházba? Mondjuk ha a nagyobbik lebetegszik akkor a kicsinek mindenképp kell az anyja cici végett de a nagyobbiknak is mivel elég anyás. Vagy a bevásárlásnál 2 gyerekkel ha egyedül megy boltba hogy fogja ezt megoldani? Én elég sokat dolgozok, általában estig és elég sűrűn hétvégén is tehát elèg sokminden maradna a feleségemre 2 gyerekkel. Ti hogy éltétek meg ezeket és hogyan óldódott meg ez az egész? Szeretnék a fiamnak kistestvért mert én is szeretem a tesóim és jó hogy nem egyedül vagyok csak félek hogy mennyire lesz nehéz és mennyit fog bírni az asszony. Sokan mondják hogy 1 gyerek nem gyerek meg olyan mintha nyaralna az ember ami néha igaz is de a legtöbb esetben szüksége van az emberre mint szülő és játszótárs és nem mindig engedi az embert elvégezni a feladatait. Örülök hogyha másnak könnyű volt egy gyerekkel és tényleg nincs bennem ez miatt semmi rossz indulat de én nem arra vagyok kíváncsi hogy mennyire jó volt 1 gyerekkel, nekünk sokszor nem volt könnyű

tegnapelőtt 21:19
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
62%

Aki ilyet idegenektől kérdez, annak egyet sem kellett volna még bevállalni.

Egyszerűen nincs két egyforma ember, egyforma helyzet, egyforma megküzdési stratégia.

Leírja mindenki, hogy NÁLUK mi volt. Ez téged semmiben nem befolyásol, mert nem tudhatod mi lesz.

Olyan mintha másra tolnád a felelősséget.

Önismeretet kezdjetek azonnal!

tegnapelőtt 21:27
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Kettővel dupla olyan nehéz, idegileg, anyagilag, stb..
tegnapelőtt 21:27
 3/24 anonim válasza:
89%

Őszintén szólva nekünk könnyebben ment átállni 1-ről 2-re, mint 0-ról 1-re. Az első gyerekünk többemberes, a kicsi szerencsére elég nyugis, alkalmazkodó.

3 év van köztük, szerintem ez épp ideális, nem túl sok, de már a nagy is elég ügyes, nem kell etetni, sétál egyedül.

tegnapelőtt 21:31
 4/24 anonim ***** válasza:
61%

Amit én a környezetemben látok, hogy a kis korkülönbség borzalmas. Főleg anyuka éli meg borzasztó nehezen. Igen először nehéz aztán könnyebb. Lehet. Viszont az első nehéz időszak tönkretesz.

A 3-4 évet mindenképp érdemes megvárni, hogy a nagyobb gyerek kicsit "önállóbb" legyen. És meg kell lennie mind a 2 gyerekkel a külön töltött idő. Közösen és apával/anyával is külön.

Ha kételkedtek akkor még nincs itt az ideje ennek.

tegnapelőtt 21:35
 5/24 anonim ***** válasza:
11%

Ha nincs negatív élmények az első gyerek nevelésével, akkor a második is jól fog alakulni. Sőt, még nélküled is kivitelezhető. Két fontos tényező kell. Hiába vagy elfoglalt a munkádban, támogatod a gyerekeidet és főleg az anyját érzelmileg. A második az anyagiak.

Ha ez megvan, és Ebből a kettőből mindent, de minimum egyet fent tudsz tartani, jöhet a második, sőt ötödik gyerek.

tegnapelőtt 21:37
 6/24 Leninszobor válasza:
79%
Sosem értettem, hogy az amcsi filmekben miért vannak a gyerekek mellett dadák, 10 hónapja megszületett a második picur, azóta értem. Úszik a lakás, amivel mellékállásban szeretnék dolgozni, azt lekorlátozom azokra a tevékenységekre, ahol már nem kell fejlődnöm, szex alig, mert matrica mindkettő. Viszont - és bocs, de ez borzalmasan nyálasnak fog tűnni - az a szeretet, amit a gyerekeimtől kapok és érzek irántuk az többszörösen kárpótol ezekért, de azért reménykedek, hogy ennél több időm is lesz majd a dolgaimra valamikor.
tegnapelőtt 21:39
 7/24 anonim ***** válasza:
96%

Elsővel olyan volt mint a karikacsapás.

Sosem volt olyan, hogy nem főztem, nem takarítottam, vagy nem volt tiszta ruha.

Fél évesen már dolgoztam mellette (vállalkozás, nem volt teher otthonról).

Aztán jött a második.

Minden nehézség ami létezik a nyakamba hullott.

A háztartás úszott, semmi sem működött, én sem.

Pedig azt gondoltam ilyen szuper első gyerek mellett minden menni fog.

Egy gondokat éltetett, jövőre ilyenkor jobb lesz, mert nagyobbak lesznek.

tegnapelőtt 21:42
 8/24 anonim ***** válasza:
79%

A félelmeid nálunk valós változások voltak. Egy gyerekkel elég, ha egy felnőtt foglalkozik, a másik addig pihen, dolgozik, kertet rendez, akármi. Kettőnél mindkét szülőnek bele kell állni és 1-1 gyerekkel csinálni, amit kell, vagy az anya beleroppan egyedül. Az első pár év nehéz, de megéri. A figyelmetek valóban megoszlik a baba érkezésével és lesz sorban állás (először az egyik, majd a másik igényét lehet kielégíteni, hiába ordítanak egyszerre), de ha nem akarsz egykét, akkor valamikor úgyis be kell ezt vezetni. Kisgyerekeknél szerintem könnyebb.

Nálunk az főz, mos-tereget, altat, aki épp szabad és nem várjuk meg egymást vele. Ehhez fontos, hogy apa ae este 8-kor esik haza fáradtan és kertet is hanyagolja, mert vagy virágos kert van és anya egyedül küzd, vagy segít és lesz vacsora, mert anya tud főzni. Ebben az esetben sem pihent semmit az anya, ezt nem szabad elfelejteni.

Mi kettőnél megállunk, imádom őket, megérte, de tényleg szívás a napok rendezése.

9/24 anonim ***** válasza:
64%

Ne haragudj 5-ös de ez egy orbitális **ág amit leírtál. Attól mert az első gyerek nevelésével nem volt gond attól a másodikkal simán lehet. Lehet 2 évig nem fognak aludni, vagy hónapokig kólikás lesz. Biztos sokat fog édesanyán segíteni az, hogy anyagilag rendben vannak, ha 24 órából 10 órát egyedül van egy 3 éves dackorszakossal meg egy folyamatosan síró és letehetetlen 3 hónapossal.

De menjünk tovább még ehhez van egy 7 éves iskolás is akivel tanulni kell otthon.

10/24 anonim ***** válasza:
30%
Hát, tekintettel, hogy az elsőt hogy magára kaptatta a feleséged, nektek nagyon nehéz lenne 2 gyerek. Ilyen nincs, hogy még enni se legyen ideje. Néha le kell rakni, hogy ne az emberen lógjon folyamatosan. Így gyereket nevelni nagyon nehéz. Le kell szarni párszor, 20 percig amíg pl mosogat, vagy berakja a mosást a feleséged hadd sírjon, majd megnyugszik, ha nem egy idő után megnyugtatod, de ez nem egészséges. Itt a ti nevelési stratégiátokon kéne változtatni, mert ez nagyon nem oké amit műveltek. Más nőnek sikerül egyedül ezt csinálnia. Tény, hogy 2 gyerek mellett nem lesz most nagy rend, de egy mellett hogy ne tudjon, akkor lehet nem is akar inkább. Tudom, le leszek pontozva ezért, de nem érdekel. Ennyire nem kell a gyereket magadhoz szoktatni.
tegnapelőtt 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!