Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz 2 gyerekkel?

Mennyire nehéz 2 gyerekkel?

Figyelt kérdés
Feleségem szeretne mégegy gyereket amitől én sem zárkózom el teljesen viszont vannak kételyeim. Az anyagi háttér, stabil munkahely, jó párkapcsolat és lakás megvan tehát nem ezek a problémák hanem inkább az idő, munka és energia. Sokszor úgy jövök haza munkából hogy a feleségem nem tudott se takarítani se főzni, sőt sokszor még enni sem rendesen mert a gyerek rajta lóg folyamatosan. Kertes házban élünk ezért nekem is nagyon sok dolgom lenne még munka után is a kertben és az udvaron is, de általában bent maradok és lefoglalom a gyereket hogy a ház rendben legyen. Mostmár 15 hónapos, nagyjából el kezdett járni is de félek hogyha jönne a kistesó akkor ő kevesebb figyelmet kapna (nyílván kell figyelni a másik gyerekre is) és a napi rutinoktól is félek. Nem tudom hogy ha 1 gyerekkel ilyen nehéz napjaik vannak itthon néha akkor 2 gyerekkel ez milyen lesz. Mi lesz ha az egyik játszani akar a másik pedig aludni és én dolgozom? Vagy ha az egyik gyerek beteg és bekerül a kórházba? Mondjuk ha a nagyobbik lebetegszik akkor a kicsinek mindenképp kell az anyja cici végett de a nagyobbiknak is mivel elég anyás. Vagy a bevásárlásnál 2 gyerekkel ha egyedül megy boltba hogy fogja ezt megoldani? Én elég sokat dolgozok, általában estig és elég sűrűn hétvégén is tehát elèg sokminden maradna a feleségemre 2 gyerekkel. Ti hogy éltétek meg ezeket és hogyan óldódott meg ez az egész? Szeretnék a fiamnak kistestvért mert én is szeretem a tesóim és jó hogy nem egyedül vagyok csak félek hogy mennyire lesz nehéz és mennyit fog bírni az asszony. Sokan mondják hogy 1 gyerek nem gyerek meg olyan mintha nyaralna az ember ami néha igaz is de a legtöbb esetben szüksége van az emberre mint szülő és játszótárs és nem mindig engedi az embert elvégezni a feladatait. Örülök hogyha másnak könnyű volt egy gyerekkel és tényleg nincs bennem ez miatt semmi rossz indulat de én nem arra vagyok kíváncsi hogy mennyire jó volt 1 gyerekkel, nekünk sokszor nem volt könnyű

jan. 3. 21:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
44%
Ezt nektek kell érezni, nem az itt valaszolòk alapján mérlegelni, mert igen nagy butaság. Nálunk az elsővel minden rendben ment nemhogy háztartást , de még magammal is tudtam tőrödni, aztán jött a masodik, ami után azt mondom soha többet, aludni nem aludtam 2 évig. Anyagiakròl meg annyit, hogy ha most is éjjel nappal dolgozol, hogy megtudjatok élni, akkor mi lesz , ha dupla annyi pénzt kell megkeresned?
jan. 4. 10:24
 22/24 anonim ***** válasza:
43%

#16!"de ha kitalálta, hogy éhes nem tudtam neki addig menni adni, míg a kicsi rajtam lógott."

Hát, ne találja ki. Egy gyerek se lesz attól lelki sérült, ha mindig azonos időben eszik. Ahogy a bölcsiben, oviban, suliban is. Ilyenkor jön a kérdés, mé' te is órára eszel? Nem, én akkor, amikor a csecsemőmtől tudok. De igen, előtte "órára" ettem, mert normális esetben az ember amúgy is azonos időközönként éhezne meg, ha nem rontanánk el. A legtöbb munkahelyen is van ebédidő és nem akkor, amikor "kitalálod, hogy éhes vagy".

A legtöbben ott rontják el, hogy meg se próbálnak kialakítani olyan szokásokat, ami hosszú távon is működni tud. Csak a gyerek diktál. Csak 2 gyereknél már 2 gyerek diktál, persze, hogy nem működik. Mindenhol elég egy főnök.

Nekem csak egy gyerekem van, de egyedül nevelem. Már a kezdetekkor se mentem bele az igény szerinti ugrálásba, mert tudom, hogy nem működne. Igen, most "naaagyon rossz neki" a körbeugrált hercegnőkhöz képest, de én vagyok a felnőtt, nekem kell tudni azt, hogy milyen következményekkel járna az hosszútávon és mi szolgálja az ő valós érdekét. Pl.ha ő napi 24órában cicin lógna én meg nem eszek, mert jaj, nehogy sírjon, abban az 5 percben, amíg megmikrózom a kaját, akkor egy idő után nem lesz tejem, hiába csüng rajtam. Éhezve nem lehet szoptatni. Az pedig nem az ő érdeke.

jan. 4. 10:44
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Második gyerek egy folyton ordító, hasfájós, sosem alvó, minden problémás baba volt.

Ezt egyetlen gyereknél sem lehet bírni, nem hogy még a tesó is ott van.

jan. 4. 14:16
 24/24 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon függ a gyerekek habitusától, hogy milyen lesz az élet kettővel.

Viszont egyetértek az egyik hozzászólással, úgy, hogy te, mint apa, lényegében minimális mértékben vagy jelen a család életében, biztosan nem vállalnám nőként. Nagyon-nagyon kell a másik szülő jelenléte, energiája, kell az egymás támogatása, enélkül borzasztó szívás tud lenni a dolog még eggyel is, nemhogy kettővel.

jan. 4. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!