Mennyire nehéz 2 gyerekkel?
#16!"de ha kitalálta, hogy éhes nem tudtam neki addig menni adni, míg a kicsi rajtam lógott."
Hát, ne találja ki. Egy gyerek se lesz attól lelki sérült, ha mindig azonos időben eszik. Ahogy a bölcsiben, oviban, suliban is. Ilyenkor jön a kérdés, mé' te is órára eszel? Nem, én akkor, amikor a csecsemőmtől tudok. De igen, előtte "órára" ettem, mert normális esetben az ember amúgy is azonos időközönként éhezne meg, ha nem rontanánk el. A legtöbb munkahelyen is van ebédidő és nem akkor, amikor "kitalálod, hogy éhes vagy".
A legtöbben ott rontják el, hogy meg se próbálnak kialakítani olyan szokásokat, ami hosszú távon is működni tud. Csak a gyerek diktál. Csak 2 gyereknél már 2 gyerek diktál, persze, hogy nem működik. Mindenhol elég egy főnök.
Nekem csak egy gyerekem van, de egyedül nevelem. Már a kezdetekkor se mentem bele az igény szerinti ugrálásba, mert tudom, hogy nem működne. Igen, most "naaagyon rossz neki" a körbeugrált hercegnőkhöz képest, de én vagyok a felnőtt, nekem kell tudni azt, hogy milyen következményekkel járna az hosszútávon és mi szolgálja az ő valós érdekét. Pl.ha ő napi 24órában cicin lógna én meg nem eszek, mert jaj, nehogy sírjon, abban az 5 percben, amíg megmikrózom a kaját, akkor egy idő után nem lesz tejem, hiába csüng rajtam. Éhezve nem lehet szoptatni. Az pedig nem az ő érdeke.
Második gyerek egy folyton ordító, hasfájós, sosem alvó, minden problémás baba volt.
Ezt egyetlen gyereknél sem lehet bírni, nem hogy még a tesó is ott van.
Nagyon függ a gyerekek habitusától, hogy milyen lesz az élet kettővel.
Viszont egyetértek az egyik hozzászólással, úgy, hogy te, mint apa, lényegében minimális mértékben vagy jelen a család életében, biztosan nem vállalnám nőként. Nagyon-nagyon kell a másik szülő jelenléte, energiája, kell az egymás támogatása, enélkül borzasztó szívás tud lenni a dolog még eggyel is, nemhogy kettővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!