Ilyenkor érdemes lenne költözni?
Nem érzem már otthon azt a bizonyos jó hangulatot. Anyukám és apukám folyamatosan marja egymást. Apám mindent a nyakamba rak, nekem kell olyan dolgokat is elintézni, ami az ő érdeke is. Felcserélődtek a szerepek, és olyan mintha ő lenne az én gyerekem. Mellette alkoholizál(ami kicsit lehúzta mentálisan), erkélyen issza sunyiba a töményet, mellette rá iszik egy kis sört, illetve még kocsmába jár napi 3szor 4szer, van mikor órákat ott ül, és ha már kellőképpen garatra öntött eléggé bunkón és lekezelően tud viselkedni. Olyankor mindenbe és mindenkibe beleköt, meg beszólogat, de csak saját családjával műveli ezt, másokkal normális.
Toxikusnak érzem ezt a környezetet, és úgy érzem mentálisan leépít. Hosszútávon nem lesz ennek jó vége.
Anyagilag szűkösen, de ki tudok jönni egy hónapban egy albérletben, ha csak főállásom nézem. Van megtakarításom is, ha nagyon nagy lenne a gáz. Van egy vállalkozásom, ami ha jó hónap van akkor jól jövedelmez, ha meg rossz akkor nincs semmi bevételem, csak a főállásoból származó jövedelem. De úgy érzem, hogy sokszor inkább lennék egyedül szegényen, de nyugodtan, mint normális anyagikörülményekben zaklatottan.
Ti mit tennétek a helyembe?
Eddig saját telekre, ingatlanra gyűjtöttem, de jelenlegi helyzet és ingatlan árrobbanás keresztül húzta a számításaim, önrészbe meg nem akarom az összes megtakarításom belapátolni.
Dobbantani kell. Jómagam, amikor leléptem külföldi munkákat vállaltam.
Béreltem egy garázst a cuccaimnak, kiutaztam.
Pár hónapnyi fizuból meg felvásároltam a garázst, hogy biztosra menjek.
Közben elhelyezkedtem szakmámban sokkal több fizuért idekint.
Lassan megvan házra kess és már nézem a helyeket. A munkámat majd onnan is tudom csinálni magyarból.
Minden megoldható. S nem is kötelező egyből saját ingatlanba menni.
Csak mielőbb válj le a toxikus otthoni légtértől, mert sok mindenre bélyeget nyomhat, ami kihat jelenedre és jövődre.
Sajnos nem olyan jó ez a helyzet, innen jobb kiválni. Anyukádon tudsz segíteni, ha ott maradsz, esetleg a közelben. Amúgy én is az "álomházra" gyűjtök, de a folyamatos ingatlan áremelkedések miatt muszáj lesz vennem egy kis lakást.
A lakás árak kb. 1M/m² áron vannak, de az albérlet sem olyan olcsó és ha külön költözöl, akkor már félre tenni sem nagyon tudsz, de visszamenni már úgysem fogsz a családi állapotok miatt.
Az alkoholizálással sajnos nem nagyon tudsz mit csinálni. Ha most kezdte az ivást, akkor talán még lehet valamit tenni, de ha régóta van így, akkor felesleges erőlködni.
Igen, ilyenkor érdemes elköltözni.
Minnél hamarabb annál jobb. Még egy szobával, lakótással is mint otthon ilyen körülmények között.
Épp elég, ha majd havi/heti egyszer hazajársz látogatni. Ahogy majd érzed.
Hol, milyen környéken, milyen ház kapható ennyiért?
Valószínűleg a környék olyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!