Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez mindenkinél így van?...

Ez mindenkinél így van? Mindig bele kell szólnia? Mi a módja, annak, hogy ne foglalkozzon vele?

Figyelt kérdés

Házunkat rakjuk rendbe, és minden egyes percben azt hallgatom anyámtól, hogy szerinte mit, hogy kéne. Melyik szobába milyen bútort, mi hova legyen pakolva. A ház technikai részeire meg mindig szakembert hívni. Eddig bármiféle szakember jött, mindig több volt a kár mint a haszon. Nyilván ez a mi zsebünkből ment. Elmagyaráztam neki még tavaly is, hogy ez nem egy Barbie ház, hogy majd Ő rendezgesse. Nem érti meg egyszerűen amit nem tudok hova tenni. Most a napokban felmerült, hogy majd vakolni kéne belülről. Itt nekiállt magyarázni arról, hogy azt hogy kell csinálni mert egy barátnője lakott vályogban és látta, hogy az apja hogy csinálta. Kell venni kályhát mert a hideg azért annyira nem boldog, villannyal fűteni meg drága. Itt megint előjött, hogy a barátnője itt fával fűtött, és Ő tudja, hogy melyik a jó kályha, én ehhez is hülye vagyok. Teherautómat rakom rendbe ezek kellett, ott is azt hallgatom, hogy sohase lesz kész, kár volt hozzányúlni stb. Nincs beállásos hely ahova elfér így csak az udvar maradt. Novemberben, Decemberben is sokat dolgoztam rajta a 3-5 fokban is de még ezek ellenére is azt hallgatom, hogy ezt se tudom megcsinálni 2 hét alatt mert először sokkal kisebbnek nézett ki a baj. 3 éve költöztem el otthonról 250km -re.

Ti mit tennétek az Én helyemben? Hogy állítanátok le róla, hogy ne az Én dolgaimmal foglalkozzon?

Ha véletlenül 1-1 nap ismerősökkel találkozok, akkor meg azt hallgatom, hogy inkább dolgozni kéne mert soha nem lesz kész semmim, Ő megmondta.

tegnap 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Oké, anyu, köszi hogy segíteni akarsz, de majd mi megoldjuk. Ennyi.
tegnap 13:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezen 1 éve vagyok túl, szépen, csúnyán, békésen, idegesen mindenhogy. Most a karácsony lett elcseszve ezekkel mert minden beszélgetésnek erről kell szólnia. De köszönöm a válaszod!
tegnap 13:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egy lépéssel tovabb: ugyanazt mondod, amit fent leirtam. Ugyanolyan hangsúllyal, minden egyes alkalommal, és témát váltasz. A masodik után a válaszod ez lesz: Anyu, köszi hogy segíteni akarsz, de majd mi megoldjuk. Ha nem fejezed be itt és most ezt a témát, akkor felállok és hazamegyek/felállsz és haza mész. "
tegnap 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Telefont ne vedd fel neki, te se keresd. Ha odaallit, hivj rendort. Te ne latogasd.

Ha nem megy szepen, majd csunyan menni fog.

tegnap 14:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj lehetőséget neki szoba hozni ezeket. Ne menj oda hozzá, ne hívd el, telefonhívast rögtön szakítad meg, ha elkezdi. Ha ezt következetesen csinálod, látni fogja, hogy ebben nincs fél megoldás. Vagy abbahagyja és beszélhettek, vagy elkezdi, de akkor nem lát.
tegnap 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Semmit se tennék. Hadd mondja a magáét, ti meg csináljátok a ti dolgotokat. A jövőben meg ne vonjátok bele semmi ilyesmibe.
tegnap 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!