Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, akiket gyerekkorban...

Szülők, akiket gyerekkorban vertek és lelkileg terrorizáltak, hogy alakult később a szüleitekkel kapcsolatotok, miután már ti is szülőkké váltatok?

Figyelt kérdés

A szüleim pl. a bátyám gyermekét, tehát az unokájukat soha nem bántották, ellenkezőleg: minta nagyszülőknek lehet őket mondani. Igaz, a bátyám korán koliba költözött, a többi testvéremmel sokkal több terrornak voltunk kitéve. Persze, ha ebből bármit megemlítünk, akkor megy a tagadás, meg hogy az nem úgy volt stb,stb

Bennem rengeteg a sérelem és őszintén, ahogy közeledik a szülés időpontja, egyre jobban érzem azt, hogy nem érdemlik meg,hogy unokázzanak.

Persze itt felmerül bennem a kérdés, hogy mennyire korrekt a gyermekemet ellenük használni, (mert szegről végről bosszúból tenném), de én akkor sem tudok felejteni és kifejezetten idegesít, amikor okoskodnak és gyermeknevelési tanácsokat osztogatnak. Magamban úgy vagyok vele, hogy pont ők akarnak tanácsot adni, ők akik tönkre tették a gyerekkoromat. Ilyenkor úgy érzem, hogy fel tudnék robbanni. Lehet, hogy a hormonok is közre játszanak, mert a terhességem óta felerősödött bennem a düh és egyre többet gondolok a múltra.

A másik oldalról viszont sokan mondják, hogy a megbocsátás milyen fontos, márcsak a saját lelki békém miatt is.

Szóval van bennem ilyen kettős érzés...

Az idegesít a legjobban, hogy a mai napig úgy vannak vele, hogy nekünk csodálatos gyerekkorunk volt. Semmi önkritika, sehol egy bocsánatkérés, vagy bármi..

Részleteket nem írok, mert akkor a többség azt írná, hogy egyáltalán minek tartom velük a kapcsolatot. Számomra fontos a család és nagyon szeretem a testvéreimet, ezért sem akarok teljesen elhatárolódni, de a távolságtartás az meg van. Azt viszont tudom, hogy ha megszületett az unoka, akkor majd nyomulnak ezerrel.

Aki hasonló helyzetben volt, végül, hogy alakultak a dolgok?

dec. 26. 09:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"De majd ha meghal anélkül hogy valaha is megbocsátottál volna neki, kinek lesz a rossz? Neked"

Miért lenne rossz?

Ti el vagytok tévedve. Én pl. mint írtam, évek óta nem láttam az anyámat, de emiatt nincs bennem olyan gyűlölet, ami napi szintel lekötne, hogy lenne már ennyi év után? Olyan közömbös, mint egy távoli idegen. Mint a tizedik szomszéd. Néha eszembe jut, de nem érzek semmit, max. annyit, de jó, hogy nem kell elviselni.

Amikor még nyomásból meg ilyen általad leírt hülyeségekből tartottam valamennyire a kapcsolatot, na akkor volt bennem állandó gyülölet, feszültség, stressz, ami tényleg mérgezte a mindennapjaimat. A gyomorgörcs, hogy fel ne hívjon, hogy nem akarok menni karacsonykor, hogy hu de sz*r volt legutóbb is, mikor ültünk az asztalnál kínos csöndben, mert miről beszélnénj, mikor semmit nem akarok megosztani vele? Meg az állandó kattogás, hogy ha gyerekeim lesznek, nem akarom, hogy odajárjon, meg milyen kellemetlen lesz a gyerekek szülinapja, ha ott van az én anyám, akit utálok, meg a férjem normális családja.

Nem lehet úgy megbocsátani és elengedni a dolgokat, hogy a bántalmazó még továbbra is bántalmaz, ahogy azt a kerdezővel is tennék. Az ilyenek meg sosem fognak megvaltozni, sosem.

Azóta van nyugodt, békés életem, hogy megszakítottam a kapcsolatot, és nem gondolom, hogy hálasnak kell lennem, mert enni adott, hát még jó, ő akart, nem én kértem az életet. Ezért nem jár külön hála. Lehetett volna jó szülő, tudta is, hogy nen tartom annak, mégis azt mondta, ez van, nem fog változtatni. Hát oké.

De az évek múltával már tényleg nem érzek haragot se, csak közömbösséget. Tök érdektelen lenne számomra, ha meghal, ez az igazság, nekem mindegy, mert nem szeretem. Nem érdekel, ilyen szempontból mindegy, el-e vagy hal, úgyse fogom látni mar soha életemben es ez nekem megfelel.

dec. 26. 13:24
 22/26 anonim ***** válasza:
21%

"Mondjuk ebben az is benne van, hogy nevelőapám tart a férjemtől. Tudja, ha 1x is megütné valamelyik gyereket, vagy csak rosszat szólna, férjem élve elásná"

Miért tartana tőle?

Hiszen most sem zavarja a ferjed, hogy olyannal jopofizol, aki elvileg tönkrevágott téged. Neki ez belefer, bántani valakit.

dec. 26. 13:27
 23/26 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk mind2 nagyszülői család utálva van, apámat bántalmazta nagyanyám, ezért állandó a feszültség ha ott vagyunk, illetve anyósa, apósa ki nem állhatja, mert erdélyi, és az nekik annyit tesz hogy "román". "Nos, ez az ő konfliktusuk, megértem ezt az oldalt is, de tudod, én mindig rohadt irigy voltam azokra a barátnőimre akik a nagyszülőknél tölthettek néha pár napot, együtt játszottak, sütni tanultak, annyira idilli volt és utáltam hogy nekem ebben soha nem lehet részem"

Komolyan az bánt, hogy nem nyaralhattál meg süthettél olyan nagyszülővel, aki folyamatosan bántalmazta a saját gyereket?

Ti betegek vagytok? Halljátok magatokat?

El tudjátok képzelni, hogy bántalmazzátok a saját gyereketeket? Ha nem, miért nem? Mert ilyen borzalmat nem tudtok mgatokról feltételezni, de ha más csinálja a gyerekével, az nem olyan szörnyű?

Valami elképesztő, hány ember szerint van az rendben, ha egy szülő egész gyerekkoraban, eveken keresztül tudatosan bántalmazza testileg es lelkileg a gyerekét, mert "nehéz volt nekik". Hát b*ssza meg, másnak is nehéz, mégse bántja a gyerekeit. Védjétek csak a pszichopatákat, meg hordjátok oda utalatba, feszültségbe, rossz viszonyba a gyerekeket sütit sütögetni, az kell.

dec. 26. 13:44
 24/26 anonim ***** válasza:
76%

Tágabb családunkban van egy idős pap. Elmondta nemrég, a szentelése 60.évfordulóján, hogy egész hivatása alatt két embernek nem tudott gyónási feloldozást adni. Az egyik a saját anyja volt, aki a saját gyerekeivel,családjával volt olyan irigy és gonosz,hogy egyházi téren is kiverte a biztosítékot.

Megértem a pap döntését ,sőt igazat adok neki !

dec. 26. 16:01
 25/26 anonim ***** válasza:

"egyre jobban érzem azt, hogy nem érdemlik meg,hogy unokázzanak"

Meg tudom érteni, nekem az 1000 indok közül ez az egyik, amiért nem lesz gyerekem. Borzadok attól, hogy egyáltalán hozzáérjen az apám a gyerekemhez. Hogy kettesben hagyjam vele, hogy az ölébe vegye. Felfordul a gyomrom és felmegy bennem a pumpa.

dec. 28. 17:15
 26/26 anonim ***** válasza:
Hát akkor csak max 999 okod reális, 25-ös, ez nem lehet ok. Ki mondta, hogy tartanotok kéne a kapcsolatot?
dec. 28. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!