Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális hogy apám ilyen?

Ez normális hogy apám ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 17 éves vagyok, és középiskolába járok. Apám folyamatosan velem akar lenni, filmezni stb de nekem nincs kedvem, fáradt vagyok és most meg is van, fáj a hasam. Meg persze sulizok is, tanulok és lefaraszt teljesen. Ha megmondom hogy nem akarok most vele lenni besértődik, hisztizik és úgy érzem érzelmileg zsarolni is próbál ezzel. Most is mondtam neki, fáj a hasam most nem szeretnék és felháborodva bezárta az ajtót és kiabálta hogy akkor pusztuljak a szobamba

Nem dolgozik, itthon van, anyám dolgozik. Nem megy el itthonról soha.

Már nagyon elegem van.

Mit gondoltok erről?

dec. 20. 13:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezen csak anyád tudna változtatni. Én is voltam hasonló helyzetben. Előző párom nem dolgozott, mert “ennyi pénzért ezt a melót nem csinálja” mottóval. Napról napra éltünk (gyerekkel) csak az én (nő) fizetésemből. Persze igények voltak részéről . Sok adósság is keletkezett emiatt. Aztán egyszer betelt a pohár és kiléptem ebből. Ezután egyedül voltam a gyerekemmel, de minden hónapban egyre jobban tudtam beosztani a dolgokat és szépen lassan kijöttem az adósságokból. Én már soha többet nem fogok eltartani egy felnőtt embert sem! Cudar évek voltak. Ezért nem tudom megérteni anyukádat, hogy kinek jó ez a helyzet… Persze nem az az első, hogy ha probléma van, dobbantani kell, de amit nem lehet megjavítani, azt meg kéne szüntetni. Boldog így anyukád?
dec. 20. 18:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az 1 hozzászóló gondolom magából indul ki mert normális ember ilyet nem ír.

Apukád sajnos unatkozik otthon ezért nyúz téged. Sajnos ezt te nem fogod tudni megoldani. Anyukádnak kéne. A leírtak alapján valami mentális baja is lehet pl szorogás hogy nem jár el otthonról. Max elfoglaltságokat találhatsz ki neki hátha valami bejön.

Aztán ha leérettségiztél utána próbálj kollégimba menni hogy elszabadulhass otthonról.

dec. 20. 18:41
 13/19 anonim ***** válasza:
55%
Kérdező, én bedobnám mutterodnak, hogy ha fatert nem hajtja el dolgozni, te mész a gyámügyre bepanaszolni őket és nem neked, hanem neki fog égni a pofája a gyámügyes előtt... Csak tartsd is be, t'án ha sikerül kicsit beszaratni. Utána, ha a 18. életévedet betöltöd, amíg le nem érettségizel, addig húzd ki rokonnál, ismerősnél, utána go szállásos szar meló külföldre, ezek felé meg többet ne nézz... Én példát vennék az 5-ös kommentelő sztorijából, ahol öcsi odabútorozott a nagymamához és otthagyta a lumpen családját.
dec. 21. 04:07
 14/19 A kérdező kommentje:
Anyám persze így nem boldog. Folyamatosan van valami problémája hogy ezt nem csináljuk meg, azt nem. Most is ki kötötte hogy ma takaritanunk kell mert jön a karácsony. Elmentek vasarolni én pedig kitakaritottam a szobám, de mikor haza jöttek meg lett mondva hogy semmire nem vagyok hajlandó mert a konyhában nem csináltam semmit. Mennék én gyámügyre vagy bármi de nincs hová mennem rokon. Egy kis faluban élünk a rokonaink pedig Pesten vannak. A gyámügy ez ellen mit tud tenni?
dec. 21. 10:22
 15/19 anonim ***** válasza:
68%
Kimenni,kérdőre vonni őket,ha falu,pláne ciki lesz nekik.
dec. 21. 11:48
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ezt anyádnak kell megoldani. Olyan nincs, hogy egy felnőtt (nem rokkant) férfit a felesége tartson el. És még neki vannak elvárásai, meg követelései a lányától... Ha beteg, menjen orvoshoz, ha depressziós, kezeltesse magát, ne otthon üljön. Keressen bármiféle fizető foglalkozást!

Ha nem takarodik el dolgozni, simán kirúgnám a lakásból. (Nyilván nem ő fizeti a rezsit sem, ha nincs jövedelme. )

Te csak annyit tehetsz, hogy igyekezz az iskolában és utána keress munkát vagy kollégiumos továbbtanulást magadnak, hagyd ott az egészet! Nehogy otthon maradj 18 után! Esetleg menj külföldre dolgozni, hogy megalapozd a jövődet. Ez így nem család, legalább belőled még lehet normális ember. Nem lesz könnyű, de ebbe az igénytelenségbe nem szabad beletörődni.

dec. 21. 20:01
 17/19 anonim ***** válasza:
85%
Ha kertes házatok van, követeljétek meg apádtól, hogy valamit termeljen, ami hasznos (saját fogyasztásra vagy eladni), de ő maga dolgozzon vele, nem anyád vagy te. És számoljátok ki, mennyit hozott a munkája a háztartásba. Ha ezt sem csinálja, akkor kirúgni!
dec. 21. 20:07
 18/19 A kérdező kommentje:

Régen termeltünk epret, és egyéb zöldségeket de már nem.

Néha szokott ki menni barkácsolni a műhelyébe de fogalmam sincs mit. Csak várom legyek 18 és szabadulhassak innen.

dec. 22. 10:57
 19/19 anonim ***** válasza:

Apad nem normális, az sem okés, hogy nem dolgozik

De gyamugyre miért mennél?

Mert megkért anyád, hogy takarits ki, te nem csináltad meg, és ezért leszidott?

Egyébként apad iszik, vagy bantalmaz?

Veszélyeztetve vagy?

Ha van lakhatás, van enni, jók a körülmények, nem éltek mélyszegénységben, a gyamugy azért nem fog csinálni semmit, mert apad otthon van, nem dolgozik.

dec. 23. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!