10# " karácsonyi felhajtást tartom mesterkéltnek és műanyagnak." Az is.
A karácsony másról kellene, hogy szóljon: Jézus születéséről, de ezt ma már a többség nem is tudja.
ma 18:00
12/15 anonim válasza:
11: Hát na, és a keresztények is a pogányoktól lopták el az ünnepet, akik a napfordulót ünnepelték ilyenkor.
Amúgy nem makacsság. Ha nem akar menni, akkor nem akar. Én se érzem jól magam a családdal, 10 éve nem is járok feléjük.
ma 18:22
13/15 tothp válasza:
11-12:
Még kicsi gyerek koromban a nagymamám tudott karácsonyi hangulatot teremteni. Tőle még őszintén szólt a "mennyből az angyal".
A téli napforduló környékén számos vallás, nép tart ünnepet. Más más módon. De ez a modern katyvasz. Élen az október elsejétől már kapható mikuláscsokival és egyéb karácsonyi frincfranccal minden, csak nem az, amiről az ünnep szól. tele van mindennel, mégis tök üres.
ma 19:16
14/15 anonim válasza:
Én vagyok az, aki sose ment haza karácsonykor. Külföldön lakom, ez jó kifogás.
Gyerekkoromban sem voltunk otthon karácsonykor (a mamánknál voltunk), nem véletlenül.
ma 19:21
15/15 anonim válasza:
Ha rossz a közeg azt a karácsony ténye nem javítja meg. Mi nem csapunk nemtom mekkora ajandekozást, nem szólnak be a rokonok egymásnak, szóval nincs feszkó. De így is kicsit necces mert 2 fele menni, közben itthon is lenni nem egyzserü. Szeretnénk ha a gyereknek itthon is lenne karácsonya, így karacsony elött egyik mamáéknál leszünk, aztán itthon majd másikéknál pár napot. Utána szerencsére még van szabija a férjemnek, így tudunk itthon lenni. De így is kicsit olyan hogy nehéz megélni. Ilyenkor befelé kéne fordulni kicsit, pihenni..ehelyett sokan rohannak. Rosszul hangzik mert nincs sok rokon csak a szűk család, és örülök hogy még van kikhez menni. Csak így meg a mi ünnepünk hamar eltelik , a fát alig látom, más sütijét meg kaposztáját eszem...értitek na. Jövőre a baba már bölcsis lesz és az én szabijaimhoz is igazodni kell, szóval nehéz egyeztetn. Szóval én megértem ha valakinek ez megterhelő. Ha meg eleve rossz a viszony kár elvarni hogy menjen. Főleg nem arról szól az egész hogy olyanokkal legyen az ember akikkel nem szívrsen van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!