Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan szólnak bele a szüleim...

Jogosan szólnak bele a szüleim mire költöm a fizétésem?

Figyelt kérdés

A lényeg, dolgozok munkahelyen kerekes kb 280 nettót. Mellette anyukám tehenészetében, piacon, többi haszonállatainál is dolgozok vagy 120 órát.

Így persze semmi szabadidőm nincs vagy csak alig. Nem járhatok el a barátaimmal sehová nem mehetek bulizni, szórakozni, semmi nyaralás. Cserébe vistont a fizetésemből nem adok le semmit. Eddig költhettem a fizimat magamra, vehettem finom söröket magamnak, szép ruhákat. Anya megmondta mostantól csak olcsó sört ihatsz nap végén, nem vehetsz 1000 Ftbe kerülő dobozost. Mondom anya semmi szabadidőm, nulla szórakozás, semmi nyaralás akkor legalább hadd költsem a pénzem magamra, ennyi örömöm legyen az életben, ha már más se. Mert én is elmennék kiállításokra, moziba, de nekem az nem kár nekem munka jár.

dec. 14. 02:34
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Mondjuk utóbbi pár évben totál elszegényedtek a szüleim, anyának ezért tönkre is ment az idegrendszere,egyetemen is buktam, öngyilkossági kisérletem is volt emiatt. Anyukám alig vesz meg valamit a boltban mindenből a legolxsóbbat.
dec. 14. 02:46
 2/23 anonim ***** válasza:
79%

Ha elszegényedtek, ezen miért csodálkozol? Nincs MIBŐL megvenni nyilván.

De esetleg ne tartasd el magad velük, hanem költözz el. Ott iszogathatod a menci sörikédet, te kezdő alkoholista. A legrosszabbak is így kezdték, a napi sör az kell…

dec. 14. 02:56
 3/23 anonim ***** válasza:
92%

280 nettóból nem kéne 1000ftos sört innod. Meg ha már ilyen rosszul éltek a kajába, rezsibe beszállhatnál...

Ha albérletbe mész ennyiből nem élsz meg.

dec. 14. 06:45
 4/23 anonim ***** válasza:
77%
Anyad helyében kitennélek, aztán koltheted sörre a pénzed, ha marad még az albérlet fizetése mellett
dec. 14. 06:49
 5/23 anonim ***** válasza:
92%

Anyud nem beszólt, hanem a valóság közbeszólt.

Járj utána, miből éltek valójában. A fizetésből legelőször az alap biztonságunkat: lakhatás, élelmiszer, tisztálkodás, nagyon alap ruhatár, kell megteremtenünk.

Ha ezen felül marad, akkor is legjobb először vésztartalékot képezni, és csak utána tágíthatjuk a kört a jobbat valamiből iránti igényeinkkel.

Pénzügyileg kb egy 12 éves szintjén áll a tudatosságod. Javíts rajta!

dec. 14. 06:54
 6/23 anonim ***** válasza:
76%
280 nem valami sok, inkább takarékoskodj, hogy minél hamarabb elmehess otthonról anyád nyakáról. Vagy adj bele a rezsibe, ha már élősködsz dolgozó létedre és akkor a maradék egy részét arra tapsolod el, amire akarod.
dec. 14. 07:19
 7/23 Amadeus Morozov ***** válasza:
89%

Ha a szüleiddel laksz, akkor igenis be kell szállnod a rezsibe. Ingyen még otthon sem lehet lakni, ha már dolgozó ember vagy.

Amiket felsorolsz, szórakozási lehetőségek, sajnos azokra akkor sem lenne lehetőséged, ha nem otthon élnél, ugyanis akkor nem volna miből megvenned ezeket, mert az albérlet elvinné a pénzt.

Egyébként az régen baj, ha neked a sör az egyetlen örömöd, ráadásul ilyen fiatalon már nem tudod anélkül elképzelni a napodat- ez sajnos alkoholizmus.

dec. 14. 07:38
 8/23 anonim ***** válasza:
78%
Igen ,gondolom még téged IS eltartanak miközben te már dolgozol.
dec. 14. 07:56
 9/23 anonim ***** válasza:
86%

Szóval nem keresel jól, a családod szegény egy forintot sem adsz haza, de drága dolgokra költesz. Igen, ilyen esetben jogosan szól bele.

Lehet, hogy neked nincs időd, meg nem jársz nyaralni, de a szüleid sem, sőt ők drága sört sem ihatnak, mert ingyen élsz ott

dec. 14. 08:15
 10/23 anonim ***** válasza:
63%

Válaszolók, ti nem olvastátok hogy mennyit dolgozik otthon az állatoknák munka után?

Még szép hogy ezek után nem ad haza. Tudjátok mennyi munka van az állatokkal? Komoly fizikai meló.

Szép is lenne ha az ingyen melo mellé még hazaadna pénzt.

Olvassátok el, nem ingyenélő a kérdező.

Szerintem amúgy téged kihasználnak. Én igyekeznék elköltözni onnan.

dec. 14. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!