Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem nevelik meg normális...

Miért nem nevelik meg normálisan az ilyen neveletlen gyerekeket?

Figyelt kérdés
[link] Szorakozásból felhivták a 112 őt.
dec. 7. 22:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Nem 12-13 éves, hanem 13-14. A 14 számít, mert nyilván ő volt. Lehet, hogy majdnem 15. Régen ebben a korban már munkahelyen dolgoztak. Nem kell mindent a szájukba rágni a gyerekeknek, ha nem teljesen idióta, akkor pontosan tudja, hogy mit csinál. Jelen esetben, hogy nagy erőkkel keresni fogják. Véletlenül se hasonlít egy csak beszélgetésre szóló szám hívásához. Az a szülő felelőssége, hogy nem foglalkozik vele, elhanyagolja. A gyerek eseményre, törődésre, hatásra vágyik.
dec. 8. 09:35
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Ahogy a kis értelmük megengedte, már tudták a gyerekeim mit kell híni, ha baj van és csak akkor szabad. Úgy emlékszem még iskolások sem voltak és akkor még 104, 105 stb. volt.

Sőt az iskolában is tanították nekik a tűzoltók mentők számát és hogy mikor kell hívni.

dec. 8. 09:43
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Az a nagy valóság, hogy sok gyerek (13-14 évesen még bőven gyerek!) simán megjátsza, mert szerinte "poén".

Mondjuk: anno az ismerősöm anyja azért halt meg, mert amikor a lány 14 évesen felhívta a mentőket, hogy anyja rosszul van, a blfsz diszpécser közölte vele, hogy nem kell telefonbetyárkodni és rátette a telefont. Aztán mikor újra felhívta, akkor meg kapta a fenyegetést, hogy feljelentik a rendőrségen, és mire a szomszéd átjött, kihívta a mentőket, és ők kiértek, a nőt már nem tudták megmenteni.

Szóval miről is beszélünk?

dec. 8. 09:54
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
#7 felelősségteljes szülő elmondja a telefonhasználat szabályait. A többi nem, csak hagyja, hogy a gyerek hulyeséget csináljon, mert hát kinek van erre ideje, nem? Ha képes felfogni a gyerek magától ha nem, nem árt ha a szülő elmondja neki. Attól, hogy a te szüleid csak úgy odaadták neked a telefont xévesen, hogy szálj már le róluk, és ne nyaggasd őket többet, és nem mondtak semmit neked arról, hogy milyen veszélyek vannak rajta illetve mit nem szabad rajta csinálni, az az ők hibájuk. Persze nem kell a ló túlsó felére átesni, mint az én szüleim. Ők konkrétan ellenőrizték azt, hogy kivel beszélek, mit rakok fel facebookra, milyen sorozatot nézek, milyen zenét hallgatok stb 14 éves koromig. Aztán rájöttem, hogy ha nem adom meg nekik a telefon jelszót, semmi nem történik. Apám fenyegetett azzal, hogy összetöri s megmondtam, hogy oké, akkor kapok egy új telefont, s azzal vége volt a fenyegetésnek. Pedig semmi okot nem adtam nekik arra, hogy gyanakodjanak,de ok ilyen kontrollmániások voltak, de nekem el volt magyarázva, hogy idegenekkel nem beszélünk, és igen, azt is, hogy a 112 csak vészhelyzet esetén hívható. Másképp nem szabad.
dec. 8. 10:08
 15/18 anonim ***** válasza:
86%
#13 mi lett utána? Bíróság elé került a diszpécser, ugye?
dec. 8. 10:18
 16/18 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk az 5 éves is tudja, hogy mikor kit kell hívni és tudja jól, hogy ezzel nem szórakozunk.

A telefonbetyárkodásról is hallott már. Tudja, hogy mekkora butaság. És azt is elmondtam neki, hogy a mai világban már azt se lehet büntetlenül.

dec. 8. 12:18
 17/18 anonim ***** válasza:
46%
2 éves kora óta a Btk.-t olvassuk neki esténként, minden csak akarat kérdése. Felelős szülő erre szakít időt, és az a gyerek,aki ennek ellenére telefonbetyárkodik a társadalom legalja, Taigetosz pozitív, mert úgyis a börtönben köt majd ki.
dec. 8. 12:29
 18/18 anonim ***** válasza:
64%
kinövik. idétlen hülyeségek szempontjából a 12-14 közötti korszak a legrosszabb. amikor elkezdi kamasz módra megkérdőjelezni kábé minden együttélési szabály értelmét, de nem érzi, hol fér bele úgy-ahogy, és hol egyáltalán nem. néhány pofára esés sokat lendít a dolgon.
dec. 9. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!